Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2022 07:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Manžel speváčky Bartošovej († 48) Josef Rychtář v úprimnom rozhovore: Toto mi na filme o Ivetke prekáža!

V stredu 4. mája sa v pražskej Lucerne uskutočnila veľkolepá premiéra filmu, ktorý mapuje štart kariéry nezabudnuteľnej speváčky Ivety Bartošovej († 48).

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Tá ukončila svoj život skokom pod vlak v apríli 2014. Trojdielnu minisériu o detstve, účinkovaní v detskom zbore, prvých speváckych úspechoch a jej hite Knoflíky lásky, ktorý natočila s Petrom Sepéšim († 25) vysiela streamovacia služba Voyo. Na slávnostnej premiére bola takmer celá Ivetina rodina. Chýbal však speváčkin manžel Josef Rychtář (64), čo neušlo všeobecnej pozornosti. Aký na to mal dôvod, čo si o filme myslí a čo mu dodnes leží na srdci, porozprával vdovec pre Nový Čas Nedeľa.

Rovnako ako Ivetin syn Artur (25), mama, sestra Ivana a ďalší, aj vy ste museli dať súhlas na to, aby sa trojdielna miniséria s názvom Iveta mohla nakrútiť. Nemali ste nič proti?

Režisér filmu Michal Samir bol za mnou aj s producentom osobne doma. Samozrejme, že som dal súhlas a zmluvu som podpísal. Trilógia bude mať pravdepodobne pokračovanie, takže nezostane len pri období Ivetky s Petrom Sepéšim.

Prekvapujúco vás však na premiéru filmu do pražskej Lucerny nepozvali. Zaskočilo vás to?

Nie, s tým som vôbec nepočítal. Ja som obdobie Ivetky s pánom Sepéšim nezažil, tak sa k tomu nemôžem vyjadrovať a nebudem to hodnotiť. Preto som to považoval za zbytočné, aby som bol na premiére. A aj keby som pozvánku dostal, tak by som pozvanie neprijal.

Prečo? Neboli ste na film zvedavý? Predsa len, boli ste Ivetin manžel.

Nebol som zvedavý a ani po tom netúžim. Mne by to nič nedalo, mám na to trošku iný názor. Poviem vám prečo – videl som upútavky a nepáčilo sa mi obsadenie hlavných protagonistov. Herečka Anna Fialová sa podľa mňa na Ivetku vôbec nepodobá, ani herec Vojtěch Vodochodský na Petra Sepéšiho.

To hádam nie je dôvod...

Viete, dodnes ma mrzí, že keď sa Ivetke stalo to nešťastie, Artur a ďalšia Ivetkina rodina na rozlúčku do krematória neprišli, ale na premiéru filmu prišli vysmiati. Je to ukážka toho, že tá rodina nefungovala z môjho pohľadu tak, ako by mala. Zaskočila ma však účasť pána Tomáša Gottlieba, Ivetkinho prvého manažéra. Ten totiž Ivetke ublížil najviac. Konkrétne vtedy, keď pár dní pred tragédiou v novinách vyšiel článok, že Ivetka v čase, keď bola v začiatkoch kariéry uňho ubytovaná, mala údajne zneužívať jeho maloletého syna. Na Ivetke sa to veľmi odrazilo. Zarážajúce bolo, že pán Gottlieb túto informáciu zverejnil po vyše štvrťstoročí! Pokiaľ by mi niekto zneužíval dieťa, tak to budem riešiť okamžite, ako sa to dozviem. Nebudem vyťahovať takéhoto kostlivca – či už to bola, alebo nebola pravda – po toľkých rokoch. Ak by som bol na premiére, verte tomu, že by som sa neovládal a pána Gottlieba by som pravdepodobne – aby som to povedal slušne – prefackal.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!