Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2022 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Attila Végh otvorene: Ľudia často vidia len to pozlátko! Prečo vníma slávu ako bublinu?

Z ringu rovno na parket! Najznámejší slovenský MMA bojovník Attila Végh roky trénoval, aby dosiahol vo svojom športe najvyššie méty. Teraz sa má za dva dni naučiť tango, aby pobavil divákov a očaril porotu. V rozhovore pre Nový Čas Nedeľa Végh porozprával o tom, prečo sa niekedy cíti ako slon v porceláne, ale i o odvrátenej strane života drsného bojovníka.

Vaším veľkým rivalom je Čech Karlos Vémola prezývaný Terminátor. Okrem toho, že sa v médiách často prezentuje svojím dramatickým vzťahom s partnerkou Lelou Ceterovou, vášne vzbudzuje aj jeho životný štýl - vo vile chová krokodíly, miluje luxus. Čo je vlastne Karlos Vémola zač?

To, čo ste spomínali, je len jeho sebaprezentácia. Predtým, ako sme mali nastúpiť vo vzájomnom súboji, celý rok sa do mňa navážal. Vykrikoval, ako ma dobije a že všetci vedia, že on je najlepší. Nakoniec som vyhral ja. Som človek, ktorý sa nedokáže na nikoho len tak hnevať a vnímal som to tak, že to robil preto, lebo to je jeho práca a chcel sa predať. Neviem, aký je otec a partner, ale v súkromnom živote máme dobrý vzťah. Keď sa stretneme, vždy si podáme ruku a pokecáme. Nie je medzi nami nenávisť, máme pozitívny vzťah.

Ako prežíva chvíle napätia, keď ste v ringu, vaša manželka Natália? Nemá strach alebo si už zvykla?

Moja žena Natália to prežíva ťažko, takisto aj moji rodičia. V čase, keď sme sa s manželkou spoznali, robil som už bojový šport a odvtedy stále stojí pri mne, je mi oporou a to je najdôležitejšie. Je pochopiteľné, že to blízkym nerobí dobre, keď vidia, ako dostanem úder do hlavy. Veľmi ťažké obdobie pre nás bolo počas mojej prípravy na zápas s Karlosom Vémolom. Natálka bola tehotná a vtedy som si najviac uvedomil, akú silnú ženu mám pri sebe. Počas zápasu radšej zostala v aréne na chodbe a na ušiach mala slúchadlá. Bola už v ôsmom mesiaci.

Pred zápasom si s protivníkom vždy vymeníte intenzívny drsný pohľad, z ktorého lietajú iskry. Súčasne obaja pôsobíte akoby v tranze. Na čo v tej chvíli myslíte? Čo prežívate?

Potrebujem sa pozerať súperovi do očí a predstavujem si zápas. Tým, že som nekonfliktný typ a aj keď robím tento šport, nikdy som sa nebil na ulici a nemal som žiadny konflikt. Avšak bitku v klietke beriem ako svoju robotu. Dokážem sa tam premeniť a legálne človeku ublížiť. V tom čase mám za sebou tvrdú prípravu a drinu, ktorú ľudia nevidia. Štyri mesiace som sa pripravoval, nevidel poriadne svoju rodinu, jedol som jedlá, ktoré nemilujem, nespím, som dobitý a krvavý... Toto všetko musím v tej klietke zúročiť. Aby to malo vôbec zmysel, dám do toho všetko a nechám tam celý život.

Herec Juraj Kukura mi v minulosti v rozhovore povedal, že prihlásil svojho syna na džudo a karate aj preto, lebo z detí, ktoré si prešli bojovým športom, nikdy nie sú bitkári. Môžete to potvrdiť?

Keď rodičia prihlásia svoje dieťa na bojový šport, nemusia sa báť, že sa bude biť v škole. Na tréningoch sa naučí pokore, úcte, rešpektu aj všetkému, čo potrebuje do života. Keď som bol ako dieťa na tréningu zlý, dostal som od trénera „lípance“ a vedel som, že som si to zaslúžil. Bola taká doba a to ma zocelilo. Teraz si viem predstaviť aj to, že potrestám na tréningu dieťa a rodič ma za to udá. Na druhej strane, v našej škole Spartakus Fight Gym máme deti, ktoré k nám chodia za odmenu - musia poslúchať v škole, dobre sa učiť a doma sekať dobrotu. Ak započujem, že sa niekde na ulici pobili alebo niekoho udreli, okamžite budú vylúčení. Hovorievam im: „Ak chceš byť frajer, musíš byť frajer tam, kde treba! Vybavím ti zápas v ringu a môžeš sa tam ukázať, ale nie na diskotéke...“

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Alexandra Mrázová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Rebecca McGonigle
Foto
Drží v náručí bábätko? Táto fotka vás poriadne zmätie: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico o druhom dôchodkovom pilieri: Tvrdí, že vláda nechce ľudom brať peniaze
(ilustračné foto)
Novinky o akcii Pilát: Vyšetrovanie korupčnej kauzy má byť v záverečnej fáze
(ilustračné foto)
Dramatický výjazd v Slovenskom raji: Záchranári ratovali dvoch turistov, na toto si dajte pozor
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Hlasovanie o Fonde na podporu umenia sa opäť presunulo: Rozhodovať by mali v tento deň
Bujaré oslavy slovenských hokejistov po postupe do semifinále.
Erupcia radosti po postupe do semifinále: Takto v šatni oslavovali slovenskí mladíci!