Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.02.2010 08:23

Slovenské prekliatie: Na Čechov sme opäť nestačili!

Slovenskí hokejisti vstúpili do olympijského turnaja vo Vancouveri prehrou 1:3 s Českom. V B-skupine nastúpia o 24 hodín proti Rusom.

Vstup do zápasu mali obe mužstvá excelentný. Rozohrali príťažlivú partiu emotívneho hokeja, ktorý na užšom klzisku žiaril v modernej rýchlej verzii starých kombinačných škôl.

V úvodnom kole striedaní mali Slováci opticky dokonca navrch, najmä druhé dve formácie riadne súpera vyobšívali, lenže štvrtá vyprodukovala faul a na koňa sa dostali Česi.

Presilovku odohrali veľmi dobre, ale po kanonáde sa zdalo, že skôr pomohla Halákovi rozchytať sa. V podstate to tak aj bolo a slovenský brankár z nepríjemnej "rozcvičky" ťažil hneď. Česi sa najmä úvodnými dvoma formáciami usadili v pásme a slovenské štruktúry museli kmitať.

V 6. minúte sa zrodila najväčšia šanca priebehu na druhej strane, keď Chára poslal vydarenú kolmicu na modrú Pálffymu, jeho kvalitnejšiemu blafáku však zabránili ťažšie podmienky spracovania puku. Šancu mali aj Kopecký s Radivojevičom a potom Zedník po Handzušovej skvelej robote.

Česi skóre otvorili tradične - v dočasnej kríze a s dávkou šťastia pri Eliášovom teči. Bartečko také šťastie pri odrazenom puku nemal, zvýšiť mohol Rolinek a opäť úradovali Čajánek s Jágrom. Tempo hry síce trochu pokleslo, stále to však bol malebný hokej s ohromným nábojom.

Stále sa niečo zaujímavé dialo, súper získal prevahu a predviedol svoje prednosti - sebadôveru pri držaní puku, technické zručnosti v kombinácii i neúprosné defenzívne vykrývanie za pomoci zametajúcich hokejok. Zo slovenských línií sa najviac darilo Handzušovej.

V úvode druhej časti do nedostriedaného prvého útoku naskočil Gáborík a po spolupráci s osvedčenými spoluhráčmi vyrovnal. Stačili mu stotinky voľnosti vľavo medzi kruhmi, odkiaľ poslal neuveriteľne bleskový švih do vinkla. Gáborík aj následnej v presilovke žiaril, najmä v kreáciách s Mariánom Hossom. Skvele chytajúci Vokoun zabránil skórovať aj Pálffymu.

Slováci ovládali v týchto minútach dianie, lenže Marián Hossa hákoval a štyri minúty bol v ohni striel Halák, pričom Židlický trafil žŕdku. V slovenskej početnej výhode po obrovskom závare Pálffy a Štrbák už zdvihli ruky, ale protivný Vokoun nie a nie pustiť puk do siete ani po Stümpelovej jedovke. Naopak, prišiel český zásah a opäť z línie tradičných - Marián Hossa trafil v čistej šanci žŕdku, príliš sa však babral s odrazeným pukom, rukami-nohami-čepeľami mu ho zobrali Červenka s Jágrom a hviezdy krídelník premenil sólo.

Po Chárovom zákroku pred bránkoviskom hrali Česi ďalšiu presilovku, so šťastím sa v pásme udržali a po bleskových priťuknutiach takmer do prázdnej bránky zvýšil Plekanec dve sekundy pred klaksónom...

Aj úvod tretej časti mal atraktívne parametre. Gáborík s Hossom, Pálffy so Zedník a na druhej strane Eliáš s Havlátom mali čisté šance. Gáborík prešiel na krídlo k Demitrovi, na jeho miesto v druhej línii sa posunul Zedník a Marcel Hossa prešiel k Handzušovi.

Česi sa sústredili na udržiavanie slovenskej elity na uzde, čo sa im aj relatívne darilo, ale nádej na zvrat prišla v presilovke, ktorej predchádzal faul Hejdu na Gáboríka v čistej šanci. Vokoun však opäť čaroval pri slovenskej kanonáde, Marián Hossa dovŕšil štatút smoliar zápasu a neskóroval ani Višňovský.

V 55. minúte bola bilancia striel v tretej časti 1:0 pre Slovákov, ale neznamenala drvivú prevahu, lebo české operácie mali svoj racionálny účel. A vlastne súpera už k ničomu nepustili, hoci slovenská striedačka takmer dve minúty prahla po power play - nekonala sa...

B-skupina - 1. kolo:
Česko - Slovensko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 10. Eliáš (Havlát, Blaťák), 38. Jágr (Červenka), 40. Plekanec (Jágr, Židlický) - 21. Gáborík (Marián Hossa, Demitra). Rozhodcovia: Reiber (Švaj.), Watson (Kan.) - Heyer (USA), Losier (Kan.), vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 16.924 divákov.
ČR: Vokoun - Židlický, Kuba, Polák, Kaberle, Kubina, Hejda, Z. Michálek, Blaťák - Havlát, Plekanec, Eliáš - Jágr, Čajánek, Červenka - Erat, Krejčí, Fleischmann - M. Michálek, Vašíček, Rolinek
SR: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Sekera - Marián Hossa, Demitra, Marcel Hossa - Pálffy, Stümpel, Gáborík - Zedník, Handzuš, Bartečko - Radivojevič, Kopecký, Cibák.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Cyklista podľa polície zrazil dievčatko a odišiel.
VIDEO Cyklista v centre Trnavy zrazil dievčatko: Šokujúce, čo spravil potom! Spoznávate ho?
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili
Nové SND
Električka pred SND: Divadlo nesúhlasí, ministerstvo kultúry žiada garancie
Muži zákona zadržali gang, ktorý vybavoval pobyty pre príslušníkov tretích krajín.
Polícia zadržala gang na Slovensku: Ako je možné, že im TOTO tak dlho prechádzalo?
Cara Delevingne nepozná príčinu požiaru svojho sídla za 6,5 milióna eur
Foto
Slávnej modelke zhorela vila: Zvrat vo vyšetrovaní! TAKTO polícia prípad uzavrela
(ilustračné foto)
Ukrajina provokuje Rusko: To, čo dostala od USA darom, už použila
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Foto
Prekvapivá správa! Slafkovský nedorazil na zraz v Žiline: Čo sa deje?!
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Európska únia bola podľa Blanára založená na mierových základoch: Cesta Slovenska však nebola jednoduchá
13-ročného Ollyho chladnokrvne zavraždila skupinka tínedžerov.
Olly († 13) tragicky zahynul po surovom útoku tínedžerov: Polícia zverejnila zvrátené správy vrahov, ako plánovali útok