Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.03.2018 12:00 | Správy | Domáce správy

Rodina Ficovej radkyne Troškovej prežíva peklo, jej mama prehovorila: Majke sa vyhrážajú smrťou!

Boja sa o život. Matka Ficovej asistentky Troškovej Mária Trošková (53) sa utápa v slzách a v strachu nevychádza v tieto dni ani z domu.

Po tom, ako sa objavili prvé informácie o tom, že jej dcéra Mária Trošková (30) mala blízko k Vadalovi a Jasaňovi, nastal u Troškovcov doslova teror. Začali im chodiť výhražné esemesky, ktoré privolávajú pomstu a smrť asistentke. Trošková sa tak v stredu obrátila na políciu a podala trestné oznámenie. Podľa mamy má jej dcéra policajnú ochranu.

Matka Ficovej asistentky Mária Trošková (53) sa bojí o život svojej dcéry. „Moja dcéra musí byť pod policajnou ochranou, v  izolácii, ani mi nedovolia s ňou teraz komunikovať. Veľmi sa bojím o jej život,“ plače dvojnásobná matka, ktorej dcéra sa dostala do vysokej politiky pred pár rokmi a to rovno k  najmocnejšiemu mužovi – Robertovi Ficovi. Po tom ako sa v textoch investigatívneho reportéra Jána Kuciaka († 27), ktorého zavraždili, objavili informácie o prepojení jej dcéry na Vadalu a Jasaňa, jej prišli esmemesky, v  ktorých sa mladej asistentke vyhrážajú zabitím. „Ty špinavá mafiánska k**va. Pôjdeš dole aj ty,“ cituje s plačom text jednej z nich zúfalá matka, ktorý takýto hrozný útok ešte nezažila. „Bojím sa o jej život, ale bojím sa aj o svoj. Nevychádzam z bytu a nikomu neotváram. Mária je izolovaná, ale my nie a s manželom podnikáme kroky na zaistenie aj našej bezpečnosti. To nie je normálne, čo sa deje,“ hovorí s plačom.

Otvoriť galériu

V stredu podala trestné oznámenie na polícii a  momentálne ani nechodí von. Potvrdil to aj Úrad vlády. „Po tom, čo sa v médiách objavilo spájanie mena Márie Troškovej s touto tragédiou, sa objavili viaceré prípady vyhrážania sa jej fyzickou likvidáciou. Preto jej bola pridelená policajná ochrana tak, ako aj viacerým novinárom zainteresovaným v tomto prípade,“ uviedli z Úradu vlády.

 

Výhražné správy chodia na telefón aj na profil matky na sociálnej sieti. „Bojím sa, že jej ublížia nejakí psychopati, že ju zrazia autom. Obchod so šperkami ako byt máme non stop napojený na kamery,“ dodáva utrápená žena. Podľa jej slov je vážne chorá a má takú ťažkú  diagnózu, že nevie predpokladať , ako dlho bude žiť. Vadalu pani Trošková pozná iba povrchne, dva roky mal s jej dcérou vzťah, ale po tom, ako sa Vadala oženil s Taliankou, prerušila akékoľvek styky. „Boli do seba zaľúbení, chceli sa zobrať. Rozišli sa náhle a odkedy si našiel Talianku, už s ním ani nekomunikovala,“ hovorí mama Mária. Dodáva, že u Jasaňa jej dcéra pracovala po tom, ako našla inzerát na miesto asistentky uňho, tak ako mnoho iných mladých ľudí, ktorí hľadajú prácu cez inzeráty na internete.

Otvoriť galériu

Pochybuje, že je za Kuciakovou vraždou ‘Ndrangheta, nezabíjajú podľa nej ženy a neútočia na ľudí v domoch. Vadala je podľa nej „brepta, ktorý všade bol a všetko kúpi,“ ale skutočnosť je iná. Informácie o tom, že by s ním jej dcéra alebo ona mala nejaké obchody súvisiace s podozrivými talianskymi firmami napojenými na mafiu, odmieta. Nemyslí si, že ho zabila talianska mafia a nemyslí si, že to bolo kvôli tomuto článku. Sú podľa nej za tým určite väčšie ryby ako tie, čo opísal Kuciak v poslednej reportáži.

Pamiatku Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice si môžete uctiť TU.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?