Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2023 17:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Vdovec Rychtář o minisérii mapujúcej život Bartošovej († 48): Je to zlátanina! Čo ho tak pobúrilo?

Pred rokom sa v pražskej Lucerne uskutočnila veľkolepá premiéra filmu Iveta, ktorý mapuje život Ivety Bartošovej († 48). Speváčka si v roku 2014 vzala život skokom pod vlak.

Vravíte, že ste nevideli ani jednu časť, ale určite sa vám dostalo do uší, ako zarezonoval film u divákov...

Čo som počul, tento seriál naozaj žne veľkú kritiku. Lebo ako som povedal, tá pravda tam je opisovaná úplne inak, než sa udalosti skutočne udiali. Nemá to priaznivé odozvy. Minimálne spätná väzba od mojich priateľov a známych je taká, že sa im to nepáči. Ja som s Ivetkou žil a porozprávala mi mnoho zo svojho života. A tu je to nejakým spôsobom popierané. Sú tam určité útržky, ale nedáva to ako celok zmysel. Nie je tam tá životná realita, ktorú Ivetka prežívala. Z tohto dôvodu nemám záujem a nechcem to nikdy v živote vidieť.

Viete, ale vŕta mi v hlave, že hoci ste museli dať súhlas na nakrúcanie, rovnako ako ďalší členovia rodiny ste podpísali zmluvu. Požiadali ste tvorcov, nech je to vierohodné, aby sa snímka opierala o ozajstné skutočnosti. Teraz vravíte, že to nie je pravdivé. Vymklo sa to v tomto zmysle tvorcom z rúk?

Ja som dal súhlas, pán Samir bol u mňa doma v Říčanoch a sľúbil mi, že to nebude postavené do bulvárnej roviny. Mal som podmienku, aby nebolo Ivetke ubližované. Pod tou podmienkou som zmluvu podpísal. Ale nikto viac so mnou nehovoril ako s posledným žijúcim, ktorý s Ivetkou žil, nikto so mnou nekonzultoval fakty a udalosti. Ale viete čo? Ani netúžim na tom nejakým spôsobom spolupracovať, pretože s tým nesúhlasím. Znovu opakujem, s realitou to má pramálo spoločné.

Zvláštne, že ste dali podmienku, aby to Ivete neublížilo, pritom ale scény vo filme sú dosť drsné. Určite nejde o žiadnu soft verziu...

Pán Samir nedodržal tie reguly a ja ho budem v tejto veci kontaktovať. Pretože séria má mať pokračovanie až do toho tragického konca Ivetky. Budem s ním o tomto rokovať a, samozrejme, že prejavím názor, že takto nie, že toto už je za hranou. Že sa to vymyká slušnosti a našej dohode, ktorá medzi nami bola. Keby som vedel, ako pán Samir túto minisériu o Ivetke spracuje, ako ju natočí bez ohľadu na pravdu či iné svedectvá a pamätanie si zo strany ešte žijúcich, nikdy by som súhlas nedal. Celá miniséria je istá fantázia.

V našom rozhovore ste naznačili, že vaša manželka nemala problém s alkoholom. Citujem: Nerád by som bol, aby z toho Ivetka vyšla ako ženská, ktorá sa utápala v alkohole, liekoch a podobne. Trváte stále na tom?

Prosím vás, ja vám na to odpoviem naozaj úprimne - Ivetka s alkoholom mala problém. Ale nikdy sa ani verejnosť, ani blízki ľudia nezamysleli nad príčinou. Ten alkohol bol dôsledok niečoho. Ivetka siahla po alkohole, aby tak riešila svoje trápenie, ktoré vzniklo za pána Štaidla. Tam bol nejaký impulz a to sa vlieklo. Ja keď som sa spoznal s Ivetkou, ten problém tam bol, to nebudem popierať. Ale rozhodne za to nemôžem niesť dôsledky. Urobil som všetko pre to, aby som ju nejakým spôsobom zo závislosti dostal a to sa podarilo.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!