Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2022 18:07 | Šport | Futbal

Slovan do novej sezóny s novým kapitánom: Toto je on!

Hlavným cieľom futbalového Slovana Bratislava je v nadchádzajúcej sezóne postup do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží. Tréner Vladimír Weiss bude mať k dispozícii niekoľko nových posíl vrátane Juraja Kucku či Gruzínca Giorgiho Čakvetadzeho, ktorého príchod na hosťovanie z belgického Gentu oznámil tím v pondelok.

"Náš cieľ je obhajoba majstrovského titulu, ešte podstatnejšie však je kvalifikovanie sa do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží," uviedol generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. Káder kormidelníka Weissa posilnili aj belgický obranca Siemen Voet a venezuelský útočník Eric Ramirez. Ten sa gólovo presadil už pri svojej premiére v prípravnom zápase na pôde Zbrojovky Brno (2:2).

"Príprava bola veľmi krátka, odštartovala začiatkom júna a osem hráčov malo hneď reprezentačné povinnosti. Na to sa však nebude nikto pýtať, prišli posily, ktoré sme chceli a dobre ich poznám. Urobíme maximum," povedal Weiss st. K zmene by podľa neho malo prísť už len na brankárskom poste, ktorý nie je ako jediný zdvojený v dôsledku zranenia Michala Šullu. V spojitosti s jeho nahradením sa skloňujú aj mená František Plach či Matúš Macík. "V kádri zostáva zhruba 22 hráčov. Máme mužstvo s veľkými menami a takých, ktorí veľa odohrali. Momentálne máme každý post zdvojený, ešte však riešime brankára," dodal tréner.

V tíme prišlo k zmene aj na kapitánskom poste - pásku bude v novej sezóne nosiť Vladimír Weiss ml. "Post kapitána si nesmierne vážim, znamená to väčšiu zodpovednosť. Mám rád výzvy a budem robiť všetko pre to, aby som klub reprezentoval správnym spôsobom," povedal k novinke stredopoliar.

Okrem športových cieľov predstavil Kmotrík aj ďalší, ktorým je zvýšenie počtu divákov na zápasoch bratislavského tímu. "Divácky záujem nie je taký, ako by sme si predstavovali a nezodpovedá kvalite našich hráčov. Keď nastupuje osem reprezentantov a počet divákov sa nemení, musí byť niečo zlé. Výhovorkou už nie je pandémia ani to, že Slovan nemá štadión," povedal k tomuto problému riaditeľ a vyzval fanúšikov k väčšej účasti na zápasoch tímu.

Slovan otvorí sezónu v stredu, keď v 1. kole predkola Ligy majstrov privíta na Tehelnom poli gruzínske Dinamo Batumi. Tá domáca preň štartuje 16. júla na ihrisku nováčika z Podbrezovej. V nej budú "belasí" bojovať o piaty majstrovský titul v sérii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste