Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2021 10:00 | Šport | OH Tokio 2020
Foto

Ohlasy na neúčasť Petra Sagana na olympiáde: V tomto sa cyklistické osobnosti jednohlasne zhodli!

Slovenskí fanúšikovia musia prehltnúť poriadne horkú pilulku. Cyklista Peter Sagan (31) sa totiž zo zdravotných dôvodov nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Problémy s kolenom po páde v 3. etape na pretekoch Tour de France mu nedovolia postaviť sa na štart hromadných pretekov mužov, ktoré sú na programe 24. júla.

Trojnásobný majster sveta po odstúpení z Tour de France absolvoval v Monaku úspešnú operáciu. Infekcia síce nezasiahla kolenný kĺb, napokon však operácia a zdravotné problémy znemožnili Saganovi štartovať pod piatimi kruhmi. O zmenu nominácie už prostredníctvom listu Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV)

Slovensko budú teda 24. júla v pretekoch s hromadným štartom reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš. Nominácia prekvapila hlavne Kubiša, ktorý sľúbil, že bude hrdo reprezentovať.

„Aj keď tie okolnosti boli, aké boli, som rád, že sa mi podarilo nominovať na OH dokonca hneď pri mojej prvej šanci. Som veľmi šťastný a hrdo budem reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom fóre. S aktuálnou formou sme spokojní, aj keď to ešte, samozrejme, musíme ďalej ladiť. Ďakujem všetkým za podporu. Petrovi prajeme skoré zotavenie a návrat do sedla i na pódiá. Držte nám palce,“ priniesol SZC vyjadrenie Kubiša.

Osobnosti sa zhodli: Je to trpká realita!

Peter Privara (60), prezident SZC
„Je to smutná správa pre všetkých fanúšikov cyklistiky a slovenského športu. Na druhej strane je to realita. Vždy musí byť aj variant B. Ako zväz sa s tým musíme zmieriť. Peter nie je z tých, ktorí by sa len tak ľahko rozhodli neštartovať na vrcholnom podujatí. Muselo to byť preňho ťažké rozhodnutie. Pevne verím, že zvládne doliečenie. Na druhej strane je tu príležitosť pre mladého 21-ročného Kubiša, momentálne nášho najlepšieho nádejného jazdca, aby sa dostal do sveta veľkej cyklistiky. Verím, že sa chopí šance.“

Kamil Haťapka (89), bývalý tréner čs. reprezentácie
„Keď som pred vyše týždňom práve v Novom Čase uviedol svoj názor, aby Peter z Tour odstúpil a liečil si zranené koleno, mnohí ma kritizovali. Pravda je však tá, že to nie je bolenie hlavy alebo brucha, ale ide o koleno, ktoré je jednou z najdôležitejších súčastí tela cyklistu. Tým, že nepôjde na OH, bude mať možnosť lepšie sa vyliečiť. Veľmi by som mu želal účasť na OH, medailu, dokončiť Tour a získať zelený dres, ale situácia sa tak vyvinula. Treba mu popriať čo najskôr uzdravenie a dobre sa pripraviť na MS. Vidím v ňom, že môže vybojovať aj štvrtý titul majstra sveta.“

Ján Svorada (52), bývalý čs. reprezentant
„Už pred zranením nebol v optimálnej forme a po zranení sa nedokáže rýchlo dostať do top formy, musí sa liečiť. Plne jeho rozhodnutie schvaľujem. Na druhej strane, sezóna sa ešte neskončila. Ak vypustí olympiádu a dolieči sa, je tu dostatok priestoru, aby sa pripravil na ďalší vrchol sezóny - majstrovstvá sveta. V kalendári je ešte veľa jednorazových pretekov, aj niektoré odložené z jari, zaujímavá bude októbrová klasika Paríž – Roubaix, veľa ďalších pekných pretekov, krajších ako olympiáda.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mšj, lk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tatiana Drexler
Porotkyňa Let's Dance Tatiana Drexler: 7 vecí, ktoré ste o nej zaručene NEVEDELI!
(ilustračné foto)
Zdá sa vám, že sa s vami niečo deje? Zbystrite: Príznaky TICHÉHO zabijaka!
Tom Felton je pre všetkých známy ako Draco Malfoy.
Foto
Filmový Draco Malfoy sa na Harryho Pottera nemôže pozerať! Argument vás dostane
(ilustračné foto)
Katastrofa na Antarktíde: Uhynuli tisícov mláďat tučniaka, hrozí čosi HORŠIE
Tento nález im kompletne zmenil plány.
Foto
Kúpili si vytúžený dom: Začali prerábať a prišlo zdesenie... PREBOHA, celý čas to mali pod nohami!
Pri čítaní si vitálna žena pomáha lupou.
Foto
94-ročná Anna je nezastaviteľná: Krásne, čomu sa aj vo vysokom veku venuje!
(ilustračné foto).
Žena zobrala veci do vlastných rúk: Skončila v putách! Neuveríte, o čo sa pokúsila
(ilustračné foto)
Nemeckí policajti v pohotovosti: Na to, čo sa chystá v Berlíne, budú dozerať tisícky z nich
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Požiar na východnom Slovensku: Plamene sa rozšírili extrémne rýchlo! Ako k tomu došlo?
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Dostane Ukrajina mužov, ktorí sa vyhýbajú odvodu, späť? Na pomoc prichádza aj Poľsko
Britský panovník Karol III.
Foto
ŠOK pre všetkých! Palác prehovoril o zdravotnom stave kráľa Karola III: Hlavného slova sa ujali lekári
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?