Polievky na jar? Samozrejme, že áno!
Otvoriť galériu
Ľahká zeleninová polievka
Zdroj: getty images
Na 4 porcie potrebujeme:
- 100 g mrkvy
- 100 g špargle
- 100 g kalerábu
- 100 g karfiolu
- 100 g zelenej fazuľky
- 200 g hrášku (mrazený)
- 1,5 l mäsového alebo zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipku cukru
- zväzok petržlenovej vňate alebo pažítky
Príprava:
- Mrkvu, špargľu a kaleráb očistíme a nakrájame na rovnaké kúsky. Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme. Fazuľky nakrájajme na 3-4 cm dlhé kúsky.
- Mäsový alebo zeleninový vývar privedieme v hrnci k varu. Do polievky pridáme mrkvu, špargľu a kaleráb a varíme 10 minút domäkka. Potom pridáme ružičky karfiolu, zelené fazuľky a hrášok a všetko spolu varíme domäkka asi 10 minút. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Petržlenovú vňať alebo pažítku umyjeme a nakrájame nadrobno a polievku pred podávaním posypeme.