Polievky na jar? Samozrejme, že áno!
Otvoriť galériu
Rukolová polievka so žeruchou
Zdroj: getty images
Na 4 porcie potrebujeme:
- 200 g zemiakov
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 800 ml zeleninového vývaru
- 50 g rukoly
- misku žeruchy
- 100 g šľahačkovej smotany
- 100 g bieleho krémového syra
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
Príprava:
- 1. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvorčeky. V hrnci rozohrejeme olivový olej a všetko krátko opečieme, potom zalejeme vývarom a dusíme asi 20 minút.
- 2. Rukolu umyjeme a osušíme, zo žeruchy odstrihneme vršky, oboje pridáme do polievky a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šľahačkovú smotanu, krémový syr a premiešame. Nakoniec polievku dochutíme korením
Náš tip: Ak je polievka kvôli rukole príliš korenistá, stačí pridať viac smotany alebo krémového syra. Podávame s chrumkavou bagetou.