Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.09.2020 06:00 | Správy | Domáce správy

Čo sa deje u Matovičovcov? Chaos okolo miliónov manželky Pavlíny a výhovorky premiéra!

Finančná skupina Arca Capital je v posledných týždňoch predmetom verejného záujmu najmä pre finančné problémy, v ktorých sa spoločnosť ocitla.

Tá pred časom požiadala o ochranu pred veriteľmi, no ešte nedávno lákala investorov na slušné výnosy. V inzerátoch opisovala zmenky s výnosom viac ako 6 %. Týždenník Plus 7 dní priniesol informáciu, že do tejto inštitúcie mohla invsetovať aj manželka premiéra Pavlína Matovičová (43), na ktorú už pred rokmi prepísal majetok aj sám Igor Matovič (47). Arca Capital sa ocitla v problémoch po začiatku koronakrízy. Vo svojich stanoviskách hovorí o tom, že síce vlastní a spravuje svoje majetkové portfólio v rôznych odvetviach, no pandémia koronavírusu ochromila celý trh.

„Táto situácia viedla k tomu, že spoločnosť Arca Investments, a. s., materská spoločnosť celej skupiny Arca Capital, bola nútená požiadať o moratórium, resp. dočasnú ochranu pred veriteľmi,“ píše skupina na svojej stránke. V praxi to znamená, že investori, ktorí v posledných rokoch zverili spoločnosti svoje peniaze, tak môžu šmahom ruky prísť o veľkú časť z nich. Sami hovoria, že pracujú na tom, aby bol pripravený reštrukturalizačný plán, ktorý pomôže uhradiť pohľadávky týchto ľudí, priznávajú však, že to môže byť len čiastočne.

Podľa týždenníka Plus 7 dní do tejto finančnej skupiny mohla investovať svoje peniaze aj manželka premiéra Pavlína Matovičová. Má ísť dokonca o sumu do 10 miliónov eur. Matovičová je známa tým, že jej manžel ešte pred vstupom do politiky zveril majetky, vrátane nehnuteľností v Trnave či výnosy z ich podnikateľskej činnosti v rámci regionálnych novín. Manželka najmocnejšieho muža v krajine sa však k svojej možnej investícii nevyjadruje.

 

Na otázky Nového Času neodpísala. Zaujímavé však je, že tajuplne sa správa aj premiér, ktorý si inak potrpí na transparentnosť. Hovorí, že od roku 2006 majú rozdelené bezpodielové spoluvlastníctvo. „Ja už 14 rokov som tejto starosti sprostený a boli to 4 roky predtým, ako som do politiky išiel. Čiže nerobil som to kvôli tomu, že idem do politiky,“ začal opisovať premiér. Popritom hovorí, že preto, že požičiaval aj kamarátom bezúročne, tak mu 100 miliónov korún nezaplatili späť. „Vtedy som si povedal, že takýmto spôsobom okrádam rodinu, že všetko, čo mám bude patriť mojej manželke. Odvtedy sa nestarám do toho, kde moja manželka má uložené peniaze,“ dodal.

Zároveň tvrdí, že nerozumie, prečo by mal komentovať investície svojej polovičky. „Som hrdý, ako som podnikal a aké dane som platil. Dnes chcem ísť po krku každému jednému neplatičovi daní. A čo si moja manželka urobí s riadne zdanenými peniazmi, mi je úplne jedno. Je to jej slobodné rozhodnutie a vám to musí byť štyrikrát jedno, lebo vás do toho nič. 14 rokov sa nepýtam svojej manželky, do čoho investuje, alebo kde akým spôsobom má uložené peniaze. Možno to je pravda, možno nie,“ uzavrel Matovič.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia