Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2020 22:18 | Správy | Domáce správy

Matovič to už nevydržal, Slovákom sa rozhodol povedať pravdu o otváraní obchodov: Klamali vás!

Premiéra Slovenskej republiky Igora Matoviča už prestalo baviť "počúvať tie bludy" o tom, že chce potopiť slovenskú ekonomiku. Slovákom a Slovenkám sa rozhodol všetko vysvetliť! Ako inak - svojským štýlom a na sociálnej sieti.

Vláda Igora Matoviča sa hneď od začiatku volebného obdobia musí vysporiadať s pandémiou koronavírusu, ktorá dáva zabrať nielen politikom, ale aj slovenskej ekonomike. V poslednej dobe sa na premiéra valí vlna kritiky kvôli tomu, že nechce otvoriť obchody, ktoré sú kvôli koronavírusu zavreté.

Rozhodol sa požiadať o pomoc odborníkov, aby vypočítali, ako by otvorenie obchodov pomohlo k naštartovaniu ekonomiky. "Výsledok? HDP by nám vzrástol o maximálne 2 percentuálne body. Čítate správne - dva. Keďže dnešný prepad hospodárstva je cca -30%, stále by sme zostali v mínuse -28%. Čo to znamená? Že vás klamali," vysvetlil Igor Matovič na Facebooku. 

 

Vzápätí sa rozhodol svoj argument aj vysvetliť: "Prečo? Možno lobing záujmových skupín, možno zaslepenosť, možno len niekto má kamaráta majiteľa golfového areálu, možno len neschopnosť uvedomiť si, že existujú aj iné hodnoty v živote, napríklad ochrana zdravia a života ... a možno len snaha ublížiť."

Premiér poznamenal, že ekonomiku nie je možné naštarovať rozhodnutiami z hlavného mesta, ale tým, že sa ľudia zo zahraničia rozhodnú nakupovať autá a výrobky z našej krajiny. A to čím skôr. "Tam je dnes kľúč od naštartovania slovenskej ekonomiky," vysvetlil. 

"Keďže ekonomický prínos otvorenia obchodov sa ukázal zanedbateľný v porovnaní s rizikom s tým spojeným (zvýšené riziko nákazy a ohrozenie súčasnej výroby), opäť som pozval na Úrad vlády slovenskú špičku epidemiológov, infektológov, verejných zdravotníkov a analytikov, aby oni rozhodli, kedy sa aké obchody budú otvárať," pokračoval premiér vo vysvetľovaní a dodal, že v pondelok predstavia presný postup, kedy a akým obchodom povolia otvoriť prevádzky.

Premiér Igor Matovič tvrdí, že o otváraní obchodov nebude rozhodovať on a rovnako ani jeho kolega Richard Sulík, ale "tí, ktorí o tom rozhodujú všade v civilizovaných krajinách. A tak je to správne". 

"Tým považujem túto otázku za uzavretú a bol by som rád, ak by to pochopili aj tí, ktorí stále nechápu a potrebujú všetko neustále spochybňovať a hrať na seba," ukončil vysvetľovanie Igor Matovič. 

Slovákom a Slovenkám sa rozhodol pripomenúť, že štát prepláca zamestnancom zatvorených obchodov mzdu a rovnako aj odvody a avizoval, že budú riešiť aj nájom, ktorý musia platiť ich zamestnávatelia. 

Pripomína, že zdravotne sme na tom zatiaľ najlepšie v celej Európe, avšak všetko závisí od budúceho vývoja. "Ešte nevieme, ako finálne dopadne testovanie v osadách, čo nám môže situáciu úúúplne zvrátiť. Rovnako až cca za týždeň budeme vidieť dopad Veľkej noci. Dovtedy by sme mali byť mimoriadne opatrní, nech si nepokazíme to, čo sme si zodpovednosťou a strádaním doteraz vydobili," pripomína premiér. 

Na záver všetkým posiela povzbudivé slová: "Čím budeme viac zodpovednejší a menej dáme na spochybňovačov opatrení, tým skôr začneme normálne žiť a tým skôr dokážeme otvoriť doteraz neotvorené obchody. Ste perfektní, vydržte." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Ilustračné foto
Ako určiť, že je niekto PSYCHOPAT: Všímajte si TENTO znak! Znepokojivé, čo zistili o ženách
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Pásmo Gazy sa nachádza v hroznom stave: Juhoafrická republika podnikne dodatočné právne kroky proti Izraelu
Pápež František.
Pápež napriek zdravotným ťažkostiam ohlásil ďalšiu zahraničnú cestu: Pripomenie si významné výročie
Photo. Hand of a farmer holding wheat grains In the field in sunset. Rich harvest.
Maďari na plné ústa o poľnohospodárstve v EÚ: Je obeťou extrémnej... Čo navrhujú?
Ilustračné foto
Na Slovensko sa valí KATASTROFA: Pripravte sa na radikálnu zmenu počasia! Kedy to príde?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Atentát na premiéra Fica zarezonoval aj v zahraničí: Nečakané rozhodnutie českých odborárov
Close up of Male lawyer or judge hand's striking the gavel on sounding block, working with Law books, report the case on table in modern office, Law and justice concept.
Koniec náročného súdneho procesu v Turecku: Opozičný politik strávi desiatky rokov za mrežami