Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2024 00:00 | PR články
PR článok

Dovolenky sa blížia, nedajte zlodejom šancu!

Štatistiky hovoria, že počty vykradnutých bytov alebo domov sú oproti iným obdobiam roku počas letných dovolenkových mesiacov podstatne vyššie.

Ako si zabezpečíte svoj byt alebo dom pred vykradnutím počas vašej neprítomnosti? Ktoré bezpečnostné prvky odradia zlodejov?

Leto a obdobie dovoleniek sa blíži a vy už možno máte svoje cestovné plány do detailu premyslené. Mysleli ste však aj na to, že počas vašej neprítomnosti zostane váš dom alebo byt prázdnym lákadlom pre zlodejov? Našťastie, existuje množstvo bezpečnostných prvkov a spôsobov, ako sa proti vykradnutiu bytu účinne brániť.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Bezpečnostné prvky, ktoré odradia zlodejov

Plná schránka je klasikou, na ktorú netreba nikdy zabúdať. Hovorí jasnou rečou – nie ste doma. Dohodnite sa preto so susedmi, rodinou či priateľmi na pravidelnej kontrole vaše poštovej schránky. Zároveň to môžu spojiť s vyvetraním bytu, poliatím kvetov a zmenou v nastavení roliet či žalúzií. Akýkoľvek pohyb v dome alebo byte sa počíta. Je signálom, že nie je bez kontroly a opustený na dlhší čas.

Rovnako obozretne sa správajte aj na sociálnych sieťach, najmä ak máte svoje profily verejne prístupné. Neuverejňujte fotografie z ciest a dovoleniek, sú pozvánkou pre organizované skupiny vykrádačov bytov. Vedia konať veľmi rýchlo a nenápadne, aj uprostred bieleho dňa tak, že ani okolie nič nepostrehne. Nechajte si svoje originálne zábery iba pre úzky okruh vašich najbližších.

Ak žijete v rodinnom dome, myslite na to, že sa oplatí investovať do oploteného a zabezpečeného pozemku, bezpečnostných dvier (to platí aj pri bytov v bytových domov) a bezpečnostných okien, ktoré počas vašej neprítomnosti nechajte zatvorené. Na pozemku dokáže zlodejov odradiť bezpečnostná kamera, aj senzor pohybu, ktorý rozsvieti svetlo. Ak maj vaši susedia psa, ktorý často šteká, je to bonus navyše.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Zabezpečte svoj dom aj zdravie

Na nepríjemnosti spojené s vykradnutím domu či bytu myslí aj poistenie domácnosti. Spolu s poistením nehnuteľnosti predstavuje komplexnú ochranu vášho majetku. Poistenie domácnosti zahŕňa všetky hnuteľné veci, ktorými dokážete vo vašom byte alebo dome hýbať – napríklad nábytok (okrem vstavanej kuchynskej linky), peniaze, elektroniku, knihy, šatstvo a ďalšie veci. Domácnosť si môžete poistiť aj pre prípad krádeže, rozbitia skla či vandalizmu.

Rovnako ako o byt alebo dom, by ste sa pred dovolenkou mali postarať aj o svoju vlastnú telesnú schránku. Nepríjemné zážitky spojené so zdravotnými problémami počas dovolenky či cestovateľskej výpravy za dobrodružstvom, sú to posledné o čo by ste stáli.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Absolvovali ste už tento rok preventívnu prehliadku u všeobecného lekára alebo na gynekológii? A čo vaše oči a zuby, nepotrebujú už tiež skontrolovať? V Union zdravotnej poisťovni získate prístup k bohatým programom zameraným na prevenciu rôznych závažných ochorení, ale aj k výhodným zľavám za laboratórne vyšetrenia či na rôzne druhy očkovania.

So zdravotným poistením v Union zdravotnej poisťovni budete môcť absolvovať niektoré druhy preventívnych prehliadok skôr, ako je bežné. K dispozícii budete mať širokú sieť zmluvných lekárok a lekárov, možnosť dostupnejšieho termínu na vyšetrenia ako sú magnetická rezonancia, CT, mamografia a množstvo ďalších.

V Unione si okrem toho môžete uzatvoriť ešte viac poistiek – poistiť si môžete aj svoje auto alebo uzatvoriť cestovné poistenie. A to všetko veľmi pohodlne a pod jednou strechou.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vyskytli sa dva prípady osýpok u detí.
WHO a UNICEF varujú: V Európe sa prudko šíri jedna z najnákazlivejších chorôb!
Nový ukrajinský minister obrany Rustem Umerov.
Kyjev očakáva prvé dodávky F-16: Ukrajinský minister hovorí, že pomoc prichádza neskoro
Maďarský premiér Viktor Orbán
Orbánov drsný odkaz do Bruselu: Mladých Maďarov nepošleme do vojen cudzích krajín
Vlajka NATO a ruský prezident Vladimir Putin.
Putin varuje malé krajiny Európy! Mrazivé slová ruského prezidenta
Madison zomrela v náručí svojho manžela po tom, ako počas svadobnej cesty v Európe utrpela mozgovú aneuryzmu.  
Romantická dovolenka sa zmenila na nočnú moru: Madi zomrela v náručí manžela! Srdcervúce slová vdovca
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin prezradil: Rusi odpočúvali Ukrajincov! Šokujúce, čo mali začuť
Princ Harry
TAJNÝ krok kráľovskej rodiny! Dúfali, že si to Harry NEVŠIMNE? Princ bude zúriť
Polícia pátra po 43-ročnom Michalovi z Lučenca, je na neho vydaný zatykač
Videli ste Michala? Pozor, môže byť nebezpečný! Podľa tohto ho spoznáte
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Aktualizované
Nová Národná nemocnica bude v Ružinove: Detská bude na Rázsochách
(ilustračné foto )
Zúfalí stredoškoláci: 81% žiakov nemá jasno v TEJTO veci! Alarmujúca štatistika
(ilustračné foto)
Príde spúšť! Lejak, krúpy a vetrisko v TÝCHTO okresoch: AHA, čo nastane potom
Bryndza obsahuje veľké množstvo prírodných probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek.
Máte radi bryndzu? Mýty a fakty o obľúbenej slovenskej pochúťke! Čo dokáže spraviť pre vaše zdravie