Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2020 07:21 | Správy | Domáce správy
VideoOnline

Koronavírus na Slovensku: Počet nakazených sa zvýšil na 44, infikovať sa mala aj lekárka z bratislavskej detskej nemocnice!

Slovensko spolu s ostatnými krajinami Európy zažíva časy, aké si história nepamätá. V piatok ráno o 7.00 h na Slovensku vstúpili do platnosti ďalšie opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

Pre osobnú dopravu sú zatvorené všetky tri medzinárodné letiská, zastavená je aj medzinárodná vlaková i autobusová doprava. Pribudli tiež kontroly na hraničných priechodoch a povinná 14-dňová karanténa pre občanov SR vracajúcich sa zo zahraničia. Opatrenia prijal vo štvrtok (12. 3.) ústredný krízový štáb, s ďalšími prišli aj iné štátne orgány.

V sobotu bolo na Slovensku potvrdených ďalších 12 prípadov nákazy koronavírusom. Infikovaných je tak celkovo 44. 

 

Premiér Peter Pellegrini sa v piatok večer na obrazovkách RTVS prihovoril k občanom Slovenska a vyslovil naliehavú prosbu: "Rešpektujme tieto obmedzenia v maximálnej miere. Nejde tu o žiadnu svojvôľu štátu, ale výlučne o snahu zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu vírusu na Slovensku."

- Vojenská nemocnica v Ružomberku potvrdila prvý prípad nákazy koronavírusom: Mladý muž pricestoval z Nemecka

- Jednoduché návody, ktoré oceníte: Ako si doma ušiť rúško a vyrobiť dezinfekčný gél

- Na Slovensku potvrdili ďalších 12 prípadov nákazy koronavírusom: Najviac infikovaných je v Bratislave

- Premiér Pellegrini opäť prehovoril o boji s koronavírusom: Prijme vláda ešte prísnejšie opatrenia?

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Koronavírus na Slovensku
21:36

Firma Roche vyvinula rýchlotest na koronavírus SARS-Cov2. Na svojom facebookovom profile o tom informoval bývalý prezidentský kandidát Robert Mistrík. „Veda, veda a zase len veda bude v najbližších časoch to, čo nás môže zachrániť."

Viac sa dočítate TU.

19:32

Ako si doma vyrobiť dezinfekčný gél či ušiť rúško? Jednoduchý návod sa dozviete TU

19:11

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku má potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom. Ide o 32-ročného muža, ktorý pricestoval z Nemecka a má mierne príznaky ochorenia. Informovala o tom v sobotu hovorkyňa ružomberskej nemocnice Petra Dišková.

Viac sa dočítate TU

18:26

"Národné referenčné centrum dnes nahlásilo 12 pozitívnych vzoriek a 173 negatívnych," priblížila hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová. Ide o štyroch mužov a tri ženy z Bratislavy, jedného muža v okrese Bytča, jedného muža v okrese Svidník, dve ženy v okrese Senec a jedného muža v okrese Nové Zámky.

Protiepidemické opatrenia zabezpečujú príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva v SR.

18:25

Budúca vláda by mala na posty dobre vyberať ľudí, ktorí budú veci zvládať. Taktiež, ktorí budú chcieť robiť, pretože budú musieť pracovať sedem dní v týždni 24 hodín. Viac sa dočítate TU

17:55

V nedeľu 15. marca 2020 o 14.30 h sa uskutoční mimoriadne rokovanie vlády SR.

17:23

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) nevylúčil prijatie ešte prísnejších opatrení, aby sa zabránilo šíreniu nového koronavírusu.

V tejto súvislosti pravdepodobne zvolá na nedeľu (15. 3.) mimoriadne rokovanie vlády. Apeluje tiež na občanov, aby boli disciplinovaní. Povedal to v sobotu na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee.

16:53

V sobotu pribudlo na Slovensku 12 prípadov nákazy koronavírusom. Celkový počet infikovaných sa zvýšil na 44. Informoval o tom premiér Peter Pellegrini pri kontrole hraníc.

16:41

Bratislavskí policajti pri piatkovej kontrole prevádzok v centre hlavného mesta odhalili muža, na ktorého bol vydaný príkaz na zatknutie. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Viac sa dočítate TU

16:20

Dopravca RegioJet obmedzil vlakové a autobusové spojenia v reakcii na opatrenia ústredného krízového štábu v súvislosti s novým koronavírusom. Informoval o tom hovorca dopravcu Aleš Ondrůj.

Aktuálne sú prerušené všetky medzinárodné vlakové spojenia RegioJet na trasách zo Slovenska do Českej republiky. Týka sa to trás Košice - Praha a späť, Žilina - Bratislava - Praha a späť. "Tieto vlaky nepôjdu ani na vnútroštátnych úsekoch v rámci Slovenska, napríklad na trasách Čadca - Žilina - Košice a späť, alebo Bratislava - Trnava - Trenčín - Žilina a späť," uviedol Ondrůj.

Regionálne vlakové spoje na trase Bratislava - Dunajská Streda a Bratislava - Komárno premávajú podľa víkendového grafikonu.

16:16

Do 272 obcí boli rozposlané najdôležitejšie informácie o novom koronavíruse v rómskom jazyku. Informoval o tom na sociálnej sieti splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz.

Ravasz tvrdí, že nepostrehol, že by sa téme prevencie šírenia nového koronavírusu v rómskych komunitách špecificky venovala súčasná alebo formujúca sa nová vláda. "Preto sme tento týždeň z vlastnej iniciatívy spoločne s úradmi a organizáciami, ktoré sa venujú rómskym komunitám, pripravili opatrenia na prevenciu a zlepšenie informovanosti o novom koronavíruse," uviedol Ravasz.

15:50

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pristúpili v sobotu k mimoriadnej zmene grafikonu na území Slovenska. Pokračujú tak v zavádzaní opatrení s cieľom zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia COVID-19 prostredníctvom železničnej dopravy. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.

"Od dnešného dňa, teda od 14. marca 2020, sme pristúpili po dohode so všetkými dopravcami v osobnej preprave k mimoriadnej zmene grafikonu na území SR," uviedol Lukáč.

15:31

Koronavírus mali zistiť aj u lekárky z Národného ústavu detských chorôb na bratislavských Kramároch. Nakaziť sa mala v Linzi, jej tri kolegyne sú v karanténe. Informáciu priniesol Denník N

15:03

Veriaci a duchovní Trnavskej arcidiecézy (TA) sa po vyše 350 rokoch opäť obracajú na Trnavskú Pannu Máriu s modlitbami.

"Jej zázračný obraz už v roku 1663 zachránil mesto pred morom a teraz v súvislosti so šíriacim sa ochorením COVID-19 v krajinách Európy trnavský arcibiskup Ján Orosch vyzval, aby sa na záver každej omše po postkomúnii modlili k Matke Božej," informoval o tom web arcidiecézy.

14:46

Mesto Dolný Kubín začalo v sobotu uzatvárať všetky detské a športové ihriská vo svojej správe. Opatrenie súvisí so zamedzením šírenia nového koronavírusu a bude platiť do odvolania. Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

Rodičom detí, ale aj všetkým obyvateľom dolnokubínska samospráva odporúča, aby sa v záujme prevencie proti novému koronavírusu nezdržiavali v kolektívoch a spoločný čas s rodinou radšej trávili doma.

14:17

Žilinskí mestskí policajti počas svojej kontroly v noci z piatka (13. 3.) na sobotu zaznamenali 11 prevádzok, ktoré boli otvorené napriek nariadeniu zo strany ústredného krízového štábu a Úradu verejného zdravotníctva SR. Viac sa dočítate TU

13:59

RegioJet oznámil všetky zmeny, ktoré súvisia s opatreniami v Česku i na Slovensku. Ktoré vlaky zrušil a ktoré spoje majú obmedzenú prevádzku, sa dočítate TU.

13:51

V súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou v našej krajine a opatreniami prijatými na zamedzenie šírenia koronavírusu budú od soboty do pondelka vrátane na hraničných priechodoch s Poľskom prítomné policajné hliadky. Informoval o tom Igor Pavlík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

„Občanov smerujúcich na nákupy do Poľska, ktorí nerešpektujú prijaté opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu, budú zastavovať a informovať o tom, že pri ceste späť na Slovensko sú povinní podstúpiť 14-dňovú karanténu,“ informuje polícia.

Slovensko-poľská hranica má dĺžku 541,1 kilometra, prechádza ňou 18 cestných a tri železničné priechody. V blízkosti Popradu sú dve cestné priechody - Tatranská Javorina a Podspády.

13:37

Markíza a Jojka stopli nakrúcanie viacerých programov pre rozšírenie smrtiaceho koronavírusu v našej krajine. Na čele sú najsledovanejšie seriály oboch teliek - Oteckovia a Nový život. Televízne hviezdy tak musia zabudnúť na prácu. Ako reagujú na novú situáciu, si prečítajte TU.

13:09

Pekáreň Uni Košice, ktorá prevádzkuje sieť predajní, upozorňuje na nedostatok ochranných pomôcok. Z vlastných prostriedkov majú už len minimálne zásoby. Jej konateľ Henrich Burdiga preto vyzýva štát na okamžitú pomoc.

Celý článok nájdete TU.

13:04

Kúpele Bojnice od pondelka 16. marca dočasne prerušujú prevádzku

Bojnické kúpele prerušia prevádzku zatiaľ na obdobie dvoch týždňov, od 16. do 29. marca vrátane. "Situáciu budeme sledovať a o jej vývoji verejnosť budeme informovať," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Slavomír Eliaš.

Klienti, ktorí majú v tomto období rezervovaný pobyt, sa majú podľa usmernenia obrátiť na obchodné oddelenie kúpeľov.

12:55

Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) poskytuje odkladnú zdravotnú starostlivosť iba v redukovanom režime. Rozhodovať bude závažnosť diagnózy a klinický stav pacientov. Informovalo o tom vedenie VÚSCH s tým, že rozhodnutie je účinné do odvolania. Neodkladná zdravotná starostlivosť je zabezpečovaná v plnom rozsahu.

12:53

Spišská katolícka charita (SpKCH) upozorňuje na nedostatok ochranných pomôcok pre svojich zamestnancov.

"Veľmi nás trápi aj situácia, že ani naši zamestnanci, ktorí nasadzujú svoj život pomoci iným, nemajú dostatočný počet rúšok a respirátorov. Naši núdzni sú riziková skupina ľudí, ktorým by tento vírus mohol vážne ublížiť, ako napríklad dlhodobo chorí, seniori, pacienti v terminálnom štádiu ochorenia a podobne. Apelujeme na vládu SR, aby nám v tejto situácii pomohla zabezpečiť dostatočný počet ochranných pomôcok," zdôraznila Alžbeta Šutková z oddelenia PR a marketingu SpKCH.

12:42

!!!

Jednou z ďalších nakazených koronavírusom je študentka cirkevnej školy v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Informáciu pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Katarína Nosálová.

Viac informácií TU.

12:33

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) nateraz nebude realizovať avizované práce na šiestej etape zmeny dočasného dopravného značenia pre potreby výstavby križovatky Triblavina na úseku diaľnice D1 Bratislava - Senec. Tieto práce diaľničiari plánovali uskutočniť pôvodne počas približne dvoch týždňov od 14. do 27. marca. O rozhodnutí prerušiť práce informovali v súvislosti s mimoriadnymi okolnosťami, ktoré aktuálne platia na Slovensku, pričom o novom termíne pokračovania prác budú verejnosť včas informovať.

12:07

Nový Čas prináša rozsiahly rozhovor s expertom na tropickú medicínu, profesorom Vladimírom Krčmérym. Ochránia nás rúška? Máme sa na podobné pandémie pripraviť aj do budúcnosti? Odpovede nájdete TU.

11:56

Mestský úrad v Prievidzi zostane od pondelka 16. marca pre verejnosť zatvorený. Krízový štáb mesta zároveň v súvislosti s preventívnymi opatreniami na zamedzenie šírenia nového koronavírusu rozhodol o tom, že rokovania mestskej rady budú neverejné. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Mestský úrad zostane pre verejnosť zatvorený až do odvolania, obyvatelia si budú môcť svoju agendu vybaviť telefonicky alebo prostredníctvom emailu. Neodkladné prípady, ako sú napríklad úmrtia alebo agenda matričného úradu, bude vybavovať individuálne zodpovedný pracovník," uviedol Ďureje.

11:50

Sociálna poisťovňa upravuje úradné hodiny

Od pondelka 16. marca budú klientske centrá všetkých pobočiek Sociálnej poisťovne, vysunuté pracoviská i ústredie Sociálnej poisťovne otvorené pre verejnosť každý pracovný deň v čase od 8.00 h do 11.00 h.

"Pokladnice v pobočkách nebudú preberať hotovosť. Preto žiadame verejnosť, aby na platby využila bezhotovostný styk," upozorňuje hovorca Peter Višváder.

Sociálna poisťovňa zároveň upozorňuje na zákaz vstupu rodičov s deťmi do jej priestorov.

11:48

Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. TASR o tom informovala Laura Krošláková z púchovského mestského úradu.

"Služba bude spočívať v zabezpečení nákupu základných potravín, drogérie a liekov pre občana, ktorý o túto službu požiada. Konkrétna osoba poskytujúca službu sa občanovi legitimuje občianskym preukazom. Občan bude vopred informovaný, kto z poverených k nemu príde," uviedla Krošláková.

11:42

Fanúšikovia Popradu sa mobilizujú

Fanúšikovia tipsportligového hokejového klubu HK Poprad prišli so zaujímavým nápadom, ako "kamzíkom" pomôcť v náročných časoch. Napriek už ukončenej sezóne môžu priaznivci klubu "vypredať" štadión tak, že si kúpia vstupenku v minimálnej hodnote 7,5 eura, teda vo výške ceny vstupenky v nadstavbe, počas ktorej TL prerušili a potom aj ukončili. Kam poputujú peniaze, sa dočítate TU.

11:30

Dvojročný chlapec, ktorý bol v piatok oznámený ako pozitívny prípad v súvislosti s novým koronavírusom a riešený v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, je aktuálne v domácej izolácii. TASR o tom v sobotu informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Viac o prípade TU.

11:25

SAD Prievidza informuje, že zintenzívnila dezinfekciu autobusov, dezinfekčnými prostriedkami zásobuje i vodičov. Od budúceho týždňa tiež až do odvolania uzatvorí informačné kancelárie a čakárne. Informovala o tom spoločnosť na svojej stránke na sociálnej sieti.

"V rámci zachovania bezpečnosti cestovania sme začali robiť preventívne opatrenia častejšou dezinfekciou prostriedkov verejnej dopravy už minulý týždeň. Neustále zásobujeme vodičov autobusov dezinfekčnými prostriedkami, ktorí nimi čistia svoje pracoviská, držadlá a tlačidlá počas prestojov," uviedla spoločnosť.

11:23

Horská záchranná služba (HZS) informuje turistov, že takmer všetky vysokohorské chaty vo všetkých horských oblastiach budú fungovať v obmedzenom režime alebo budú zatvorené. Ide opäť o ochranu pred nákazou. „Dôvodom sú preventívne opatrenia kvôli šíreniu koronavírusu. Aktuálny stav je možné sledovať na webových stránkach jednotlivých chát alebo priamo kontaktovať prevádzkovateľov. Uzatvorené sú aj všetky lyžiarske strediská," uvádza HZS na svojej internetovej stránke.

HZS zároveň neodporúča návštevníkom horských oblastí pohyb vo väčších skupinách a ani zhromažďovanie sa a zdržiavanie sa vo vnútorných priestoroch zariadení, ktoré sú vo obmedzenom režime. Na poľskej strane Tatier sú od piatka až do odvolania uzavreté všetky vstupy do národného parku, na chaty, parkoviská a na horské dopravné zariadenia.

11:20

Ignorujú vlastné fyziologické potreby aj únavu! Zdravotnícky personál na Slovensku sa stal neviditeľným hrdinom pandémie koronavírusu. Pre Nový Čas prehovoril docent Peter Sabaka.

11:17

Kúpele v Trenčianskych Tepliciach z preventívnych dôvodov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu v piatok (13. 3.) uzatvorili. Rozhodlo o tom predstavenstvo akciovej spoločnosti.

"Obmedzenie bude platiť do odvolania, minimálne však nadchádzajúce dva týždne," informovali o tom ďalej kúpele na svojej internetovej stránke.

11:16

Jedna z najväčších slovenských gastro spoločností zatvára svoje reštaurácie, bary a kluby.

Manažment skupiny Medusa, ktorá prevádzkuje vyše 40 prevádzok a zamestnáva 1 400 ľudí v troch krajinách, sa rozhodol ponechať v prevádzke len jedálne v biznis centrách a u veľkých korporátnych klientov.

Viac sa dočítate TU.

11:08

V bratislavskom Novom Meste zatvorili tržnicu aj lanovku na Kamzík. Mestská časť o tom informovala na svojej internetovej stránke. "Z dôvodu preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu bude od piatka 13. marca zatvorená Tržnica na Trnavskom mýte. Prerušená bude aj premávka sedačkovej lanovky Kamzík - Železná studnička. Obidve uzávery budú trvať až do odvolania," uvádza Nové Mesto.

Mestská časť tiež uzatvorila svoje ihriská a športoviská a vyzvala obyvateľov, aby ich nenavštevovali. "Pohyb detí na čerstvom vzduchu je dôležitý, ale prosíme vás, aby ste v týchto dňoch preferovali miesta s nižšou koncentráciou ľudí," doplnilo Nové Mesto.

10:52

Rezort dopravy informuje na sociálnej sieti, že vodiči kamiónovej dopravy a vodiči, ktorí vykonávajú zásobovanie, sú oslobodení od karantény. Musia však byť vybavení ochrannými pomôckami a dodržiavať všetky hygienické opatrenia. Výnimka platí aj na zahraničných vodičov v prípade zásobovania akýmkoľvek tovarom, po vyložení tovaru sa tak môžu v ten istý deň vrátiť späť.

10:43

Potravinárska komora Slovenska (PKS) pripravila návrh opatrení a konkrétnych krokov, ktoré je potrebné v najbližšom období vykonať na to, aby bola zabezpečená plynulá zásoba potravín v obchodoch.

Slovensko by sa tak pripravilo na všetky možné alternatívy v dôsledku ďalšieho vývoja nákazy v Slovenskej republike, ale aj ostatných krajinách Európskej únie. Ako sa k ich riešeniu postaví ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná?

10:38

Koronavírus berú vážne aj v Prezidentskom paláci. Aké opatrenia zaviedli u Zuzany Čaputovej? Čítajte TU.

10:11

Nový vírus, na ktorý zatiaľ neexistuje protiliek, sa napokon nevyhol ani Slovensku. Čo si o koronavíruse myslia celebrity, ktoré často cestujú alebo dokonca žijú v Taliansku? Ako sa chránia? Alebo považujú súčasnú panikuza prehnanú?

Prečítajte si odporúčania gastroenterológa Miloša Bubána.

10:08

Na Slovensku sa nehrá, tak odišiel do Bieloruska

Vedenie slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava počas prerušenia Fortuna ligy poslalo ukrajinského obrancu Arťoma Suchockého do bieloruského tímu FC Dinamo Minsk.

Kluby sa dohodli na podmienkach hosťovania s platnosťou do 16. júla 2020. Informovala o tom oficiálna internetová stránka "belasých".

09:57

Magistrát mesta Košice odporúča občanom, aby nepoužívali vo svojich firmách, obchodných prevádzkach a ďalších priestoroch vrátane bytov klimatizáciu alebo vzduchotechniku. Jedným z ďalších opatrení proti šíreniu koronavírusu je aj úplne uzatvorenie košickej zoo. Informoval o tom hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

Mesto sa taktiež pripojilo k výzve Rúško nie je hanba. „Chceme byť zodpovední a aj my zo svojej pozície robíme všetko pre to, aby sa koronavírus nešíril ďalej. Aj zamestnanci mesta, ktorí pracujú v priestoroch magistrátu, môžu využiť hygienický balíček, v ktorom je rúško, rukavice a dezinfekčný prostriedok,“ dodal Fabian.

09:55

Nateraz jediná pacientka z územia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorej potvrdili nákazu koronavírusom, má mierny priebeh ochorenia. Po zasadnutí rozšíreného Štábu pre krízové situácie TSK o tom informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Ľudmila Bučková.

Viac informácií TU.

09:44

!!!

Spišská Nová Ves hlási prvý prípad nákazy koronavírusom. Ochorelo iba 2-ročné dieťa!

09:26

Slovenská pošta, a. s., s platnosťou od soboty 14. marca až do odvolania zatvára počas víkendov všetky svoje prevádzky v obchodných centrách. Podľa potreby a vývoja situácie obmedzí aj otváracie hodiny ostatných pobočiek.

Ako sa dostanete k svojim peniazom či zásielkám, sa dozviete TU.

09:09

MS hráčov do 18 rokov prvej divízie, skupiny A., ktoré mali byť v apríli na Slovensku, sa neuskutočnia. Medzinárodná hokejová federácia IIHF v predstihu rozhodla o zrušení šampionátu. Turnaj sa mal konať v polovici apríla v Spišskej Novej Vsi. Slováci na ňom mali zabojovať o postup do elitnej kategórie.

Trénera slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Ivana Feneša táto správa veľmi zamrzela. Jeho reakciu si prečítajte TU.

09:05

Starší občania v Kláštore pod Znievom (okres Martin) budú mať od pondelka (16. 3.) možnosť využiť službu obce na zabezpečenie základných nákupov. TASR o tom informovala pracovníčka obecného úradu Lucia Kuželová.

Doplnila, že občania budú môcť od 8.00 h do 11.00 h telefonicky kontaktovať pracovníka obecného úradu na telefónnom čísle 0903 648 900.

"Môžu mu nahlásiť, čo potrebujú kúpiť - základné potraviny, hygienické potreby, lekárenský tovar. Pracovník urobí nákup a v popoludňajších hodinách ho občanom rozdistribuuje. Na základe bločku mu potom za nákup zaplatia," uviedla Kuželová.

08:36

V súvislosti s nakazeným cudzincom testujú ďalších desať ľudí

Desiatim ľuďom, ktorí boli v kontakte s mužom s potvrdeným vírusom Covid-19 s pobytom v Dolnom Dubovom v okrese Trnava bola nariadená 14-dňová karanténa a boli im odobraté vzorky na zistenie koronavírusu. Z týchto ľudí prišli podľa starostu Jozefa Čapkoviča do priameho kontaktu s nakazeným mužom dvaja ľudia. Viac TU.

08:23

So šokujúcou skúsenosťou sa podelila Dušana, ktorá žije v Martine.

Koncom minulého týždňa s horúčkou navštívila pohotovosť, urgent aj infekčné v miestnej nemocnici. Nevedela, čo sa deje, a lekári zjavne tiež nie. Po víkende zistila, že stery, ktoré jej vzali, totiž nikam neposlali. Viac čítajte TU.

08:01

Slovenskí futbaloví reprezentanti pôsobiaci v Taliansku berú globálnu pandémiu súvisiacu s koronavírusom s chladnou hlavou. Skôr ako o seba, majú strach o rodinu. Pre Nový Čas prehovoril obranca Denis Vavro, pôsobiaci v Ríme, a záložník Lukáš Haraslín, ktorý momentálne hrá za Sassuolo. Celý článok TU.

07:27

Mimoriadny stav na Slovensku sa dotkol aj dopravcu z Česka. RegioJet na základe nariadenia vlády ČR a tiež opatrení vlády SR prerušil predaj a prevádzku svojich medzinárodných vlakových a autobusových spojov, a to zatiaľ do 5. apríla.

K obmedzeniu prímestskej autobusovej dopravy pristúpili aj krajské samosprávy.

Prevádzku medzinárodných spojov pozastavil aj autobusový dopravca Slovak Lines do Viedne, Budapešti a Hainburgu. Rovnako predčasne ukončil jednodňové lyžiarske zájazdy na rakúsky Stuhleck.

07:26

Pripomíname že, vnútroštátne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) budú od soboty premávať každý deň až do odvolania podľa grafikonu, ktorý inak platí počas soboty. Žiadne vlaky nebudú vypravené do zahraničia a žiadne ani nebudú vpúšťané na územie SR.

Obmedzené budú počas víkendu aj nákupné centrá, otvorené budú len potraviny, lekárne a drogérie.

07:24

Dobré ránko, vítame vás pri online prenose z aktuálneho diania na Slovensku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Bezvládne telo našiel kamarát: Náhle zomrel veľký talent († 20) svojho športu
Kráľovná Alžbeta II.  a kráľ Karol III.
Kto vie, čo by si o TOMTO myslela Alžbeta II. († 96)... Prečo to spravili až po jej SMRTI?!
Pavel Novotný nevyberane zaútočil na Slováčkovu dcéru.
Český poslanec pochoval Aničku Slováčkovú, otec Felix vracia úder: S prasaťom sa nezaoberám!
(ilustračná fotografia).
Situácia stále eskaluje: V Pásme Gazy vládne plnohodnotný hladomor
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ukrajinská modelka urazila ruský národ: Teraz čelí obvineniu! Toto naozaj povedala?
(ilustr. foto)
Štyri deti sa prepadli strechou športového centra: Na záchranu prišli tri vrtuľníky
Ilustračné foto
Polícia zastrelila len 16-ročného chlapca: Zraneniam podľahol v nemocnici
(ilustračné foto).
Izraelská armáda pri nálete na Gazu zabila lídra teroristov: Čo má na svedomí?
Zaľúbenci: Maroš s Máriou si doprajú dvakrát do týždňa čas pre seba.
Foto
Úprimný rozhovor s Máriou Čírovou aj o jej krásnom manželstve: Nikdy z našich úst nevyšlo...
Veštkyňa Zana.
HOROSKOP od veštkyne Zany: Koho čaká kríza v láske a kto bude mať problém v práci?
Laura si musela pred smrťou prežil peklo.
Laura († 66) záhadne zmizla z domu: Jej telo našli ZOHAVENÉ! Toto ostáva NEVYRIEŠENÉ
Český moderátor Honza Musil s partnerom Jakubom.
Foto
Známy moderátor po 8 rokoch lásky s mužom šokoval: Dojemné vyznanie ŽENE!