Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2020 18:00 | Správy | Zahraničné správy

Pár sa maznal na gauči, keď zrazu... Muž svojím zistením zachránil priateľke život

Nicky Hewitt nedávno oslávila 40. narodeniny v zdraví, v kruhu svojej rodiny a priateľov, no všetko mohlo byť inak, kebyže si jej priateľ Ben Brewer pri mazlení nevšimol hrčku na jej prsníku.

Ako informuje LadBible, Nicky a Ben tvoria pár od decembra 2015. Dokopy sa dali deväť mesiacov po tom, čo sa zoznámili cez aplikáciu Tinder. 

"Nikdy nezabudnem na tú noc v roku 2016, keď našiel tú hrčku," hovorí učiteľka francúzštiny Nicky. "Počas jednej piatkovej noci som ležala uňho doma v podprsenke a pyžamových nohaviciach. Neboli sme spolu ešte dlho. Pozerali sme televíziu a maznali sa pri tom. Vtom si všimol tú hrčku, okamžite mi to povedal a v tej chvíli sa všetko zamotalo. Ak by si s tým nerobil starosti, nemusela by som sa dožiť ani štyridsiatky."

Nicky šla o pár dní nato k svojmu obvodnému lekárovi, ktorý ju poslal na vyšetrenie prsníkov do nemocnice v Hertfordshire. Spravili jej mamogram aj ultrazvuk. "Lekár prechádzal prístrojom stále po tom istom mieste a vtedy som začala panikáriť. Konzultant mi povedal, že v prsníku našli usadeniny vápnika, a chceli vykonať biopsiu."

"Deň po návšteve nemocnice som opäť pracovala, no prvýkrát v mojom živote som odišla počas hodiny z triedy. Bolo toho na mňa priveľa. 

Biopsia potvrdila to najhoršie. Nicky mala v prsníku šesťcentimetrový karcinogénny nádor. Lekári jej odporúčili mastektómiu na jeho odstránenie. "Nedokázali mi povedať, čo to spôsobilo. Doktor bol veľmi úprimný a povedal mi, že som jednoducho mala nešťastie."

 

"Keď mi konzultantka povedala dátum operácie, moja prvá odpoveď bola 'Prepáčte, vtedy nemôžem, moja trieda má prvý termín ústnej skúšky.' Otočila sa na mňa a povedala: 'Nemyslím si, že tomu rozumiete. Musíte to odstrániť tak rýchlo, ako sa len dá.'" 

Nicky sa veľmi bála trojhodinovej operácie, počas ktorej jej taktiež upravili prsia, no tým sa tento horor neskončil. O týždeň nato jej onkologička povedala, že v lymfatických uzlinách taktiež objavili rakovinotvorné bunky, čo znamená, že ochorenie postúpilo na druhý stupeň. Britka súhlasila s chemoterapiou, čo znamenalo predčasný nástup menopauzy a stratu vlasov. Nechala si zmraziť 14 vajíčok a začala nosiť chladiacu čiapku, ktorá pomáha pri chemoterapii. 

Po ukončení trojmesačnej chemoterapie a liečbe hormónov sa už Nicky cíti lepšie. Posledná kontrola z októbra minulého ruka priniesla pozitívne správy - po rakovine v jej tele už niet ani stopy.

Jej vzťah s Benom vydržal až dodnes. Prešli si mnohými ťažkými obdobiami, no ich to iba posilnilo. "Prešiel si so mnou toľkými vecami. Bol pri mne, keď som prišla o prsník, keď mi odoberali vajíčka, keď som sa bála, že prídem o vlasy, a aj teraz je pri mne, keď si prechádzam predčasnou menopauzou kvôli hormonálnej terapii. Je pozitívny, nevycúval z tohto a to si veľmi vážim. Viem, že keby som ho nestretla, tak by som nešla k doktorovi, a kým by som si všimla hrčku, tak by už mohlo byť neskoro."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico o druhom dôchodkovom pilieri: Tvrdí, že vláda nechce ľudom brať peniaze
(ilustračné foto)
Novinky o akcii Pilát: Vyšetrovanie korupčnej kauzy má byť v záverečnej fáze
(ilustračné foto)
Dramatický výjazd v Slovenskom raji: Záchranári ratovali dvoch turistov, na toto si dajte pozor
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Hlasovanie o Fonde na podporu umenia sa opäť presunulo: Rozhodovať by mali v tento deň
Bujaré oslavy slovenských hokejistov po postupe do semifinále.
Erupcia radosti po postupe do semifinále: Takto v šatni oslavovali slovenskí mladíci!
Osadu Rómov v obci Čaňa zachvátil veľký požiar.
FotoVáš Tip
Po požiari osady v Čani zostala päťdesiatka Rómov bez domova: Podmienky, v ktorých teraz žijú, rozplakali aj Kisku!
Rozhodovanie o podmienečnom prepustení mafiána Mikuláša Černáka na slobodu na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch.
Foto
Černák zatiaľ zostáva vo väzení: Prezradil, čo by chcel robiť, keby sa dostane na slobodu
(ilustračné foto).
Koalícia odkladá voľbu kandidátov na členov Súdnej rady SR: SaS tento krok kritizuje
Na snímke ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba prehovoril o mierových rokovaniach: Zapojiť sa môže aj Rusko! Má to však háčik