Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2020 16:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Odchod z kráľovskej rodiny: Princ Harry má poriadny majetok, ale... Teraz príde o milióny

Princ Harry (35) a vojvodkyňa Meghan (38) by mohli prísť až o dva milióny libier (2,35 milióna eur) z kráľovskej pokladnice, ak sa odsťahujú zo Spojeného kráľovstva a vzdajú sa svojich kráľovských povinností. No britskí daňoví poplatníci budú možno stále musieť platiť 600 000 libier (704 000 eur) za ochranku pre "finančne nezávislých" rebelov.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu chcú aj spolu so svojim synom Archiem tráviť čas v Británii, ale aj v Severnej Amerike - tým pravdepodobne myslia Kanadu, kde bývalá hviezda seriálu Kravaťáci Meghan kedysi žila.  Ako informuje The Sun, Meghan a Harry a ich šiesti ochrankári stoja daňových poplatníkov 600 000 libier ročne. Okrem toho dostávajú vojvoda a vojvodkyňa z kráľovskej pokladnice 2 milióny libier. 

Ak opustia svoje pozície v kráľovskej rodine, vzdajú sa svojich povinností a odsťahujú sa dlhodobo do zahraničia, pravdepodobne prídu o túto finančnú injekciu. Taktiež dostávajú peniaze z fondu Harryho otca, princa Charlesa. Tieto peniaze by mali dostávať aj naďalej, ak sa princ Charles nerozhodne inak. 

 

No párik rozhodne biedou trpieť nebude. Majú takmer 33 miliónov libier (38 miliónov eur). Princ Harry zdedil 30 miliónov libier (35 miliónov eur) po smrti svojej matky, princeznej Diany, a aj po svojej prababičke Alžbete, kráľovnej matke. 

BBC uviedlo, že Harry a jeho brat, princ William disponujú 14 miliónmi libier (16, 5 milióna eur) z majetku ich prababičky. Po smrti ich matky, princeznej Diany zdedili tri štvrtiny jej majetku, ktorý predstavoval 21 miliónov libier (24,5 milióna eur). Zvyšnú štvrtinu získali jej krstniatka. Harry taktiež dostáva ročne 45 000 libier (53 tisíc eur) za svoju prácu v britskej armáde.

Predtým, ako sa Meghan pripojila ku kráľovskej rodine sa jej cena pohybovala na úrovni 3,8 milióna libier (4,5 milióna eur). Ako úspešná herečka zarábala 37 000 libier (43 000 eur) za jeden diel časti Kravaťáci. Peniaze získala aj účinkovaním v niekoľkých filmoch a platia ju aj dve kanadské módne značky. Jej starý blog o životnom štýle The Tig jej mal vyniesť viac ako 61 000 libier (71 000 eur) ročne. 

Párik síce zarába veľa peňazí, no taktiež si potrpí na drahé veci. To sa ukázalo, keď Meghan odletela do New Yorku na párty pre budúcu mamičku za 300 000 libier (352 tisíc eur).

Blízkym priateľom povedali, že ďalšie dva týždne by chceli stráviť mimo Kanady. V tejto krajine strávili posledných šesť týždňov, vrátane Vianoc a Silvestra. Priatelia ich v rozhodnutí opustiť monarchiu podporujú, keďže kráľovská rodina sa ich mala pokúsiť odsunúť na druhú koľaj. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching si podávajú ruky počas uvítacieho ceremoniálu 21. marca 2023 v Moskve.
Debata o jadrových zbraniach sa začína podobať na sci-fi: Prečo Rusko a Čína mlčí?!
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
Foto
ONLINE Proces s Mikulášom Černákom pokračuje: Mafiánsky boss prehovoril, že je pripravený na život vonku
Nie všetko jedlo, čo sa tvári ako zdravé a fit, takým v skutočnosti i je (ilustračné foto)
Dietologička varuje: 4 potraviny, ktoré sa LEN TVÁRIA, že sú zdravé! Takto PRIBERIETE
Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 ukrajinský vojak sa naťahuje za dronom.
Ukrajina v noci zaútočila na Rusko: Z toho, čo sa sa stalo, sa tak ľahko nespamätajú
Horská záchranná služba
Horskí záchranári zasahovali pri cyklistovi: Vyčerpanie a nevoľnosť! Čo sa dialo potom?
V klube sa koná množstvo technoparty a so žiadnou nebol problém, až kým jednu z nich nenazvali Diablo tour
Technoparty v Námestove po nátlaku cirkvi stopli: Hromadné modlitby kvôli TOMUTO?!
Rainy weather
Na slnko zabudnite: Prvá vlna zmien udrie už DNES! Zasiahne túto časť Slovenska
Mesto uľahčilo život zaľúbencom.
Váš Tip
Žilina uľahčila život zaľúbencom: Aplikácia na... Tomu neuveríte!
In the Hospital, Female Patients Undergoes Mammogram Screening Procedure Done by Mammography Technologist. Modern Technologically Advanced Clinic with Professional Doctors. Breast Cancer Prevention Screening.
Na prevenciu nie je nikdy neskoro: Odborníci odporúčajú skríning rakoviny prsníka už v tomto veku
Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?