Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2018 07:55 | Správy | Politika

Poslanec Galko drsne zaútočil na Fica: Šokujúce slová o alkohole a horších látkach

Verejné tajomstvo? Podpredseda opozičnej SaS Ľubomír Galko (50) verejne obvinil predsedu Smeru Roberta Fica (53), že má k poháriku bližšie, ako je zdravé.

Jeho slová sa rozhodol potvrdiť aj Igor Matovič (44). Galko o citlivej téme začal hovoriť po tom, ako sa Ficovi minulý týždeň na tlačovej konferencii začala nekontrolovateľne triasť ruka. Odborník však upozorňuje, že Fica, ktorý sa musel porúčať z kresla premiéra, mohla len veľmi nahnevať nepríjemná otázka.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Drsné obvinenia na hlavu šéfa Smeru prichádzajú po tom, čo Fico v minulosti niekoľkokrát označil saskárov za užívateľov drog. „Hlavný problém, ktorý dnes v SaS majú, to nie sú názorové rozdiely, to sú drogy,“ hovoril Fico a vtedajšie Sulíkove vyjadrenia zhodnotil slovami, že „bolo príliš veľa bieleho prášku na stole“. Galko teraz prichádza s podobnými obvineniami, len sa týkajú alkoholu. „Nastal čas povedať to otvorene. Ten človek je prealkoholizovaný, a to sa v kuloároch hovorí ešte o horších „látkach“, a je nebezpečný pre všetkých nás. Treba ho odstaviť a izolovať,“ napísal Galko na sociálnej sieti.

Nový Čas zisťoval, či reálne narážal na bývalého premiéra a čo ho k takýmto výrokom motivovalo. „Samozrejme, že som myslel Roberta Fica. Nikto vám to na kameru nepovie, ale zo všetkých strán je to počuť. To tvrdia aj úradníci z Úradu vlády, že tento človek má problémy s alkoholom. To, ako funguje, ako vyzerá na tých tlačovkách. Tieto podozrenia to len zväčšujú, lebo verbálny a neverbálny prejav tomu nasvedčujú. Mal by sa podrobiť nejakým testom, aby to vyvrátil, ak je toho schopný,“ povedal Galko.

Otvoriť galériu

 

Prípadnej žaloby zo strany expremiéra sa neobáva. „Ja sa pri Robertovi Ficovi neobávam ničoho, pretože pre mňa je taký sprofanový človek, ktorý by sa mal zakopať pod zem. Neviem, ako by som poškodil jeho dobré meno, no to sa nedá, lebo žiadne dobré meno nemá. To, že niekto pije ako dúha po večeroch, že nevie, čo so sebou, to nie je trestný čin,“ dodal Galko.

Môže to byť čokoľvek

Jeho slová má potvrdzovať Ficova tlačovka, kde sa po otázkach týkajúcich sa únosu vietnamského politika z Nemecka, agromafie či situácie v RTVS odpovediam vyhol, pričom televízne kamery zaznamenali jeho trasúci sa palec na pravej ruke. Fico mal pritom vlani problémy so srdcom. „Toto je skôr otázka na neurológa,“ povedal elitný srdciar Viliam Fischer. „Trasenie rúk môže znamenať všeličo, či alkoholizmus, alebo aj Parkinsonovu chorobu, ale netreba vo všetkom hľadať najhoršie, nie je to ani etické,“ reagoval primár neurológie v bratislavskej univerzitnej nemocnici Juraj Štofko. Ľubomír Okrúhlica z Centra pre liečbu drogových závislostí hovorí, že ruky sa môžu triasť z viacerých dôvodov. „Môže to byť čokoľvek, aj rozrušenie z položených otázok, z prepracovania,“ povedal Okrúhlica.

Ku Galkovi sa pridal aj líder OĽaNO Igor Matovič. „Je parlamentným tajomstvom, že Fico má drastický problém s alkoholom. Nedokázal zniesť, že sa nestal prezidentom a vidí, kam ide Smer, ale držím mu palce. V situácii, keď príde na tlačovku a vyzerá ako po dvojtýždňových pitkách, by som očakával, že tam nebude hovoriť, ako je v super fyzickej kondícii a radšej by som držal hubu,“ povedal Matovič.

Ficov mediálny radca Erik Tomáš prisľúbil od expremiéra reakciu na Galkove obvinenia, do uzávierky ale neodpovedal. Fico však často opakuje, že sa má dobre. „Robím všetko pre to, aby som bol v dobrej fyzickej kondícii. Je jedna vec, ktorú by mi nikto nemohol vyčítať - že by som bol lenivý. Chcem tú energiu, ktorú v sebe mám, ešte ponúknuť,“ povedal nedávno. „Pán Galko by sa mal radšej starať o svojho straníckeho šéfa, ktorý sa povaľuje v Bruseli a kontrolovať mu dávkovanie drog," reagoval za Smer podpredseda poslaneckého klubu Tibor Glenda.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?