Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2017 00:05 | Správy | Politika
Foto

Valí sa to na neho z každej strany: Vzbura proti Dankovi!

Národniari v SNS sa v poslednom čase musia okrem stagnujúcich preferencií popasovať aj s nepokojmi vnútri strany. Proti šéfovi Andrejovi Dankovi (42) sa totiž postavili vlastní ľudia. Straníkom z Prešovského kraja nie je po chuti politika vedenia a sťažujú sa na porušovanie základných stanov SNS a dokonca obsažný list s kritikou Danka adresovali aj ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi.

Poriadne vyostrenú situáciu v strane v súvislosti s blížiacimi sa krajskými voľbami podčiarkuje aj nečakané stretnutie lídrov SNS. V pondelok sa tak konala mimoriadna schôdza SNS. Problémom totiž je, že predsedníctvo strany zvolilo vlastného kandidáta na župana v Prešovskom kraji - Miroslava Škvareka. Krajská rada však odklepla úplne iné meno, a to samotného krajského šéfa SNS v Prešove Eduarda Markoviča.

Otvoriť galériu

Prešovskí národniari sa tak odhodlali napísať list rovno na ministerstvo vnútra, keďže podľa nich týmto postupom porušilo predsedníctvo stanovy strany. „Na jednej strane predseda hlása na verejnosti, aby bol prijatý zákon, aby strany mali členov, svoje organizačné štruktúry na okresoch a v krajoch a sám nerešpektuje svojich vlastných členov a koná podľa seba,“ píše sa v liste, ktorý má Nový Čas k dispozícii.

Potvrdili autentickosť

 

Pravosť listu aj sťažnosti vnútri strany nám potvrdil samotný Markovič. „List je autentický a informácie sú pravdivé, tiež som tento list videl a kvoli tomu sa v Bratislave uskutočnilo predsedníctvo, ktorého sa ale zúčastniť nestihnem,“ skonštatoval. K podrobnostiam sa zatiaľ vyjadrovať nechcel. Mimoriadna schôdza v centrále SNS bola poriadne napätá. Účasť novinárov očividne nebola vítaná. „Absolútne nemôžete dnu. Odkiaľ to viete?“ oborili sa zo sekretariátu.

Sami národniari z vedenia strany však berú kritiku po svojom. „To, čo tam písali, je úplne v rozpore so stanovami, tlačové vám poskytne informácie,“ prezradil člen predsedníctva Štefan Zelník. Ďalší člen predsedníctva, ktorého Nový Čas zastihol na ceste na mimoriadnu schôdzu, o problémoch v strane nevedel. „Ja že sa dnes ideme baviť o županoch,“ reagoval prekvapený poslanec Anton Hrnko. Danko ani SNS sa oficiálne nevyjadrili.

Otvoriť galériu

List Straníkov SNS:

Danko koná podľa seba

Ako členovia SNS sme rozhorčení s postupmi najvyššieho orgánu strany predsedníctva a jeho predsedu Andreja Danka. Strana nerešpektuje vlastné stanovy a ani rozhodnutia okresných a krajských organizácií. Tak to bolo aj v súvislosti s kandidátom na župana v Prešovskom kraji. Na jednej strane predseda hlása na verejnosti, aby strany mali členov na okresoch a sám nerešpektuje svojich vlastných členov a koná podľa seba.

Eduard Chmelár, politický analytik: Nedemokratický Danko

Otvoriť galériu

- Danko hovorí o štandardizácii politickej scény a chce, aby tu boli poriadne strany s demokratickým mechanizmom, no zároveň mi tento výber kandidátov nepríde veľmi demokratický, ale aj to, ako riadi SNS či ministerstvá. Každý predsa vie, že rozhodujúce slovo na ministerstvách s kandidátmi SNS nemá minister, ale predseda strany. Zároveň ale vyšší odpor v strane neočakávam, pretože v strane skrátka rozhoduje ten, čo má tzv. kľúče od miešačky.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prvý pohľad na odkrytú hrobku faraóna
Vedec objasnil egyptskú ZÁHADU starú vyše sto rokov: Faraónova kliatba odhalená!
Kury, ktoré sa hnevajú, majú v okolí zobáka výraznú červeň.
Výskum na sliepkach odhalil niečo nečakané: V tomto sú rovnaké ako ľudia!
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!