Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2016 08:30 | Správy | Politika

Správy o Ficovom stave z nemocnice takmer neprenikajú: Pán premiér, takto sa informuje o zdraví!

Robia veľké tajnosti! Premiér Robert Fico (51) sa síce cíti po piatkovej operácii srdca dobre, ale podrobnosti o zákroku pred verejnosťou naďalej tají.

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb len informuje, že naďalej zostáva hospitalizovaný na oddelení ARO. Ako dlho to ešte bude trvať a kedy premiér opustí nemocnicu, nie je známe. Vo svete je pritom zvykom, že o zdravotnom stave najvyšších politických predstaviteľov vedia ľudia takmer všetko. 

Po piatkovej operácii srdca predsedu vlády sa Slováci dozvedeli len zopár útržkov o Ficovom stave. Pred verejnosť síce predstúpil minister zdravotníctva aj s primárom kardiochirurgie Michalom Hulmanom, ktorý zákrok vykonával, ale z operačnej sály neprezradili takmer nič. Neoficiálne zdroje hovoria len o tom, že premiérovi voperovali dvojnásobný bajpas. O tom, že sa to dá robiť aj inak, pritom svedčí nielen prípad šéfa parlamentu Andreja Danka, ktorý o svojich komplikáciách hovorí otvorene, ale aj ďalších politických lídrov - Václava Havla či amerických prezidentov.

Ostatní vládni predstavitelia informácie o zdravotnom stave premiéra nepovažujú za nedostatočné. „Neviem, čo by vám stačilo, či sa mu chcete hrabať v črevách, či aj to by vám bolo málo,“ odbil novinárske otázky minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (53). Podpredseda vlády Peter Pellegrini, ktorý ho spolu s Robertom Kaliňákom zastupuje, ešte počas víkendu vyhlásil, že si nemyslí, že by informácie o ochorení premiéra boli nejako zatajované. „V tom rozsahu, v ktorom je to potrebné, boli informácie poskytnuté. Aj premiér má však právo na súkromie,“ povedal.

 

Operácia Václava Havla

Otvoriť galériu

V januári 2007 podstúpil bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar operáciu srdca, robili mu štvornásobný bajpas. V tom čase bol predsedom HZDS, ktoré bolo členským hnutím prvej Ficovej vlády. O tom, že operácia prebehla úspešne, sa informovalo ešte v deň samotného zákroku. Verejnosť sa dozvedela, aký zákrok expremiérovi chirurgovia robili, ale napríklad aj to, že jeho srdce bolo zastavené na 41 minút.

Americkí politici povedia všetko

Otvoriť galériu

Kandidátka na americkú prezidentku Hillary Clinton je vo výbornej kondícii, jej krvný tlak je 100/65, tep 72 úderov za minútu a má drobné problémy so štítnou žľazou. Podrobné informovanie o zdravotnom stave vysokých predstaviteľov amerického politického života je za Atlantickým oceánom už pravidlom. Podobné detaily zo svojho života prezrádzal aj súčasný prezident Barack Obama.

Štvornásobný bajpas Vladimíra Mečiara

Otvoriť galériu

Český exprezident trpel zdravotnými problémami dlhodobo. Vážne komplikácie prežíval v deväťdesiatych rokoch, keď mu najskôr v roku 1996 odobrali časť pľúc z dôvodu nádorového ochorenia, v ohrození života bol aj o dva roky neskôr, keď mal problémy s deravým hrubým črevom. O všetkom verejnosť vedela, často aj skôr ako Havel. Výnimku v informovaní o zákrokoch Havel urobil až v roku 2009, keď dôvod svojej hospitalizácie nezverejnil.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!