Ak máte radi šaláty, no v zime ich nevyhľadávate, lebo vám prídu studené, môžete si ich upraviť aj tepelne. Sú zdravé, menej kalorické a predsa výživné. Pri sporáku nemusíte stráviť celú večnosť, lebo sú hotové do pár minút.
Cestovinový šalát s baklažánom a paradajkami
Otvoriť galériu
Cestovinový šalát s baklažánom a paradajkami
Zdroj: dobre jedlo
Počet porcií: 4/Príprava: 20 minút
Potrebujeme:
- 600 g baklažánu
- 550 g cestovín
- 2 červené papriky
- 300 g paradajok
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice balzamikového octu
- 250 g mozzarelly
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Postup:
- Baklažán očistite a nakrájajte na väčšie kocky. Dajte do misy, osoľte a nechajte 30 minút odležať. Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode. Papriky umyte, odstráňte jadrovník a nahrubo nakrájajte. V panvici s rozohriatym olivovým olejom sprudka opečte papriku. Vyberte ju a dajte bokom. Baklažán osušte papierovou utierkou a takisto ho sprudka opečte na panvici. Paradajky nakrájajte a mozzarellu natrhajte. Cesnak nasekajte nadrobno. Všetko zmiešajte s paprikou, baklažánom aj cestovinami. Šalát dochuťte soľou, korením a balzamikovým octom. Môžete servírovať.