Ak máte radi šaláty, no v zime ich nevyhľadávate, lebo vám prídu studené, môžete si ich upraviť aj tepelne. Sú zdravé, menej kalorické a predsa výživné. Pri sporáku nemusíte stráviť celú večnosť, lebo sú hotové do pár minút.
Šalát s kuskusom a kozím syrom
Otvoriť galériu
Šalát s kuskusom a kozím syrom
Zdroj: dobre jedlo
Počet porcií: 4/Príprava: 20 minút
Potrebujeme:
- 1 balenie šafranu (0,1 g)
- pol lyžičky mletej rímskej rasce
- pol lyžičky škorice
- pol lyžičky kajenského korenia
- 250 g kuskusu
- 75 g vlašských orechov
- 8 vetvičiek mäty
- šťavu z 2 citrónov
- 6 lyžíc olivového oleja
- 120 g sušených brusníc (alebo čerešní)
- 150 g čerstvého kozieho syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- cukor
Postup:
- 1 250 ml vody spolu so šafranom, s rímskou rascou, so škoricou, s kajenským korením a so soľou priveďte do varu. Stiahnite z ohňa a vmiešajte kuskus. Prikryte a nechajte 5 minút napučať. Zatiaľ opečte orechy nasucho na panvici. Z vetvičiek mäty postrhávajte lístky. Kuskus premiešajte vidličkou a preložte do misy. Pridajte citrónovú šťavu a olej. Vmiešajte mätu a sušené brusnice. Podľa potreby kuskus dochuťte soľou, korením a cukrom. Pred podávaním ho posypte nadrobeným kozím syrom a opečenými orechmi.