Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2023 12:00 | Správy | Politika
Video

Premiér a šéf Demokratov Eduard Heger EXKLUZÍVNE pre Nový Čas: Matovič bude kopať, ale...

Osamostatnil sa a dúfa, že presvedčí dostatočné množstvo voličov na svoju stranu. Premiér Eduard Heger (46) dlhé roky pôsobil po boku Igora Matoviča (49). Nedávno mu dal kopačky, založil Demokratov a teraz čelí otázkam, prečo tak neurobil oveľa skôr.

V exkluzívnom rozhovore pre Nový Čas hovorí aj tom, čo mu prekáža na Petrovi Pellegrinim (47), či je v hre úradnícka vláda a čo spravil so zdražovaním.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Keď sa pozriete na to, čo všetko vám vaši protivníci vyčítajú, neľutujete, že ste nepožiadali prezidentku, aby vymenovala úradnícku vládu?

Nevzdávam sa, preto to neľutujem. Myslím si, že o budúcnosť Slovenska musíme zabojovať, ako sme to robili aj tieto tri roky. Bolo to veľmi ťažké, mali sme tu štyri veľké krízy a očistu orgánov činných v trestnom konaní. Neskromne poviem, že to v takej intenzite nezažil žiadny premiér počas tak krátkeho obdobia. Pandémia prišla do Európy po sto rokoch, vojnu sme v susednej krajine nezažili v novodobej histórii. Samozrejme, dopadá to na emócie ľudí a práve v takýchto časoch treba byť silní, spoločnosť sceľovať, čo je veľmi ťažké. Dnes sa všetci tvária, že sú opozícia, čo tak úplne nie je pravda. Tým pádom do nás pália, ale som na tento súboj pripravený a chcem v ňom uspieť.

 

Vaša vláda stratila dôveru parlamentu v decembri, čo je 10 mesiacov do volieb. Robert Fico vám vyčíta ako si dovoľujete tak dlho vládnuť bez dôvery. Keby sme to otočili a on by bol tak dlho premiérom, tak mu to tiež vyčítate.

Je to komické. Robert Fico to vyčíta mne? Robert Fico je poslanec a on veľmi dobre vie, že o tom rozhoduje parlament. Mne nemá čo vyčítať, ja s tým nemám nič spoločné, ja som vo vláde a volebné obdobie skracuje parlament. Oni sa rozhodli, že voľby budú 30. septembra. Samozrejme, že to bude účelovo otáčať proti mne, lebo to robí proti všetkým. On je ten svätý a všetci sú zlí. Kto je Robert Fico? Takto pred rokom hovoril celému slovenskému obecenstvu, že tu dnes budú znásilňovať ženy, že tu dnes budú navezené jadrové zbrane a keď sa ho opýtam, že povedzte, kde sú, tak čuší ako voš pod chrastou.

 

Parlamet síce rozhoduje o voľbách, ale ste premiér a máte nejaké slovo. Vy ste presadzovali, aby tie voľby boli v septembri?

Nie, vôbec. Nepresadzoval som žiadny termín a rešpektoval som vôlu poslancov. Ja som ich zvolal, dohodli sa na termíne a bolo vybavené. Je to pseudo téma. V januári Robert Fico hovoril, že úradnícka vláda je ohrozenie stability štátu a, že to to nepodporia. Dnes ten istý Robert Fico hovorí, že úradnícka vláda je riešenie. Ten človek je kam vietor, tam plášť. Nechcem ho kritizovať, ale hovoria za neho výroky. Hovoril, že stovky tisíc ľudí tu budú prepustených, že táto vláda to nezvládne a pozrite sa Milan Krajniak, minister práce, povie, že nezamestnanosť sa blíži na úroveň pred všetkými krízami. Keď mal Robert Fico krízu v 2008 až 2011, tak prišli s pomocou päť mesiacov po tom, čo vypukla a doniesli šrotovné. Človek musel dať peniaze zo svojho vrecka, aby si kúpil nové auto a štát mu pridal dve tisíc eur.

 

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať