Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2023 12:00 | Správy | Politika
Video

Premiér a šéf Demokratov Eduard Heger EXKLUZÍVNE pre Nový Čas: Matovič bude kopať, ale...

Osamostatnil sa a dúfa, že presvedčí dostatočné množstvo voličov na svoju stranu. Premiér Eduard Heger (46) dlhé roky pôsobil po boku Igora Matoviča (49). Nedávno mu dal kopačky, založil Demokratov a teraz čelí otázkam, prečo tak neurobil oveľa skôr.

 

S Igorom Matovičom ste sa sporili o to, kto je vlastne zakladateľom alebo ideovým otcom Demokratov. On sa k tomu hlásil, že vás posielal preč z OĽaNO. Môžete povedať či za tým teda stál Igor Matovič?

Ideovým otcom Demokratov som ja, Jaroslav Naď, Miroslav Kollár, Andrea Cocherová, Karel Hirman, Andrea Letanovská a ďalší v predsedníctve. My sme ho zostavili, predstavili a rozvíjame.

 

Igor Matovič hovorí aj o správe na platforme Signal, kde vám navrhuje presný scenár, ako máte vytvoriť novú stranu. Hovoril, že tú správu aj úkaže, ak mu to dovolíte. Neponižuje vás takýto spôsob komunikácie z jeho strany?

Ja som na to zvyknutý. Či už to bol Igor Matovič alebo iní predsedovia. Samozrejme, že si radi kopnú, to ešte bude počas kampane, uvidíte aké budú kopance. Kampaň bude škaredá, ale my do toho pôjdeme slušne. Pretože Slovensko treba postaviť na nohy cez spoluprácu so samosprávami, s občianskou spoločnosťou. To nemá byť o konfliktoch, nechcem robiť polarizujúcu politiku.

 

Rátate s tým, že Igor Matovič bude kopať?

No však kope, nie?

 

Kope a bude viac.

Myslím si, že kto neráta.

 

Vás označuje ako liberálnu stranu, ktorá nevie kam sa zaradiť. Kritizuje vašich ministrov, že by s nimi nikdy nespolupracoval, aj keď on sám ich do vlády nominoval. O čo mu ide?

Tak to si pozvite Igora Matoviča.

 

Necítite voči nemu istú zášť, keď na vás takto útočí?

V politike nemôžete cítiť zášť voči nikomu, lebo by ste nedokázali slúžiť ľuďom. Musíte sa vedieť odosobniť a na druhej strane musíte presadzovať a bojovať za svoje priority. Toto je môj cieľ. Nebojím sa kopancov. Idem presadiť svoj program s ľuďmi, s ktorými sme v Demokratoch. Máme, čo ponúknuť. Kto tu ponúka slušnosť, skúsenosť, ochotu spolupracovať?

 

Igor Matovič sa podobne správa roky. Vo vláde práve preto musel skončiť. Vy ste mu sekundovali takmer počas celého volebného obdobia. Prečo ste neodišli skôr?

Ľudia mi hovoria, že prečo si nebuchol po stole, keď si bol v koalícii. Odpovedám, že som nepotreboval búchať po stole, lebo som ten stôl zo spodu držal. Mne stačilo tie ruky pustiť, aby sa to rozsypalo. Koalíciu som držal práve preto, lebo som videl tie dôležité reformy, ktoré máme v Pláne obnovy a podarilo sa nám ich takmer všetky presadiť. Teraz ešte presadíme posledné. 

Plán obnovy má dve fázy - reformnú a investičnú. Aby ste mohli investície používať a dávať do regiónov, musíte splniť miľníky a spraviť reformy. To sa nám podarilo a kvôli tomu som tú koalíciu držal pokope, kvôli tomu som si hrýzol do jazyka, kvôli tomu som nebúchal po stole a znášal som všetky možné útoky na seba, hanlivé a podobne. Ale stálo mi to za to. 

Peter Pellegrini nebol schopný presadiť jednu zdravotnícku reformu. My sme presadili školskú aj súdnu reformu. To sa nám podarilo len preto, lebo som tú koalíciu držal pokope, aby tie hlasy mala. Ešte aj ked Saska odišla, tak nám na jeseň zahlasovala za 40 zákonov. To bolo kvôli tomu, že som si hrýzol do jazyka. Dnes to Slovensko má, má to posadené, a môže na tom stavať investície. Otvárame ambulancie, nové miesta v škôlkach...

 

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke poľský prezident Andrzej Duda.
Prepískol to! Na poľského prezidenta sa valí kritika: Stačilo jedno prirovnanie a občania zúria
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu môže mať na krku zatykač: Izraelský premiér pení, drsná reakcia
Foto
Antonia hovorí, že je čarodejnica: A to nie je všetko! Šialené, ako lieči ľudí
Európsky parlament vo francúzskom Štrasburgu.
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu v máji? Pozrite sa, ako by skončil váš favorit
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj má ťažké srdce na Západ: O dôležitej vojenskej pomoci rozhoduje príliš dlho
Ignorancia lekárov stála skoro čestnú mamičku život.
Foto
Scenár, ktorý nechce zažiť žiadna žena: Mamička si začala plánovať vlastný pohreb krátko po pôrode!
(ilustračné foto).
Slovinsko urobilo obrovský pokrok: Na tomto už nie je závislé
Loď, ktorá zničila most v Baltimore, začali odťahovať do prístavu.
Foto
Zmizne z očí! Odťahujú loď, ktorá zničila most v Baltimore: Obrovská operácia potrvá hodiny
Britský premiér Rishi Sunak.
Škandál s infikovanou krvou: Britský premiér hovorí o dni hanby pre Spojené kráľovstvo
Atentátnik Juraj Cintula a bývalý policajný prezident Štefan Hamran.
Foto
Nové informácie: Kto natočil uniknuté VIDEO s atentátnikom? Štefan Hamran povedal, čo vie
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
Budovu pošty v Revúcej museli evakuovať: Našli obálku s podozrivým obsahom
Seriáloví manželia na spoločnej selfie.
Courteney Cox alias Monica z Priateľov: Matthew Perry († 54) ma často navštevuje!