Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2023 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Marián Labuda o sviatkoch aj odchode slávneho otca († 73): Čo mi pomohlo vyrovnať sa s jeho stratou!

Ešte si živo pamätáme, ako umelecký svet pred piatimi rokmi šokovala správa o smrti herca Mariána Labudu († 73). Umelec zomrel 5. januára, len niekoľko dní po tom, ako oslávil s rodinou Vianoce a Nový rok. Na svojho slávneho otca, a aj na to, ako prežívala rodina sviatky, si zaspomínal v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa jeho syn, rovnako obľúbený herec Marián Labuda ml. (48).

Fotogaléria
19
fotiek v galérii

Nie, neláka. Pre mňa sú Vianoce Vianocami, keď sme tu. V detstve u starkých a teraz doma. Už roky máme zvyk, že medzi sviatkami chodíme lyžovať. Po Štefanovi vyrazíme celá partia do hôr a zostávame do druhého januára. Ale ak to niekto takto chce, nech sa páči, pre mňa sú Vianoce spojené so snehom a s horami. Takto to má podľa mňa krajšiu atmosféru. Aj tento rok sme to tak urobili, boli sme u brata na chalupe na strednom Slovensku. Hovorím síce u brata na chalupe, ale vlastne je to rodinná chalupa. Len musí mať jedného pána a toho sa ujal brat. Chodievali tam aj rodičia, teraz už len maminka, občas prídu aj bratranci.


 

Je mnoho mužov, a nielen chalupárov, ktorí sa radi realizujú v kuchyni. Patríte k nim?

Poviem to tak - ak manželka v kuchyni niečo potrebuje pomôcť, tak rád pomôžem. Ale ona si to najradšej robí všetko sama. Chce mať pri tom pokoj, keď sa jej obšmietame v kuchyni, tak jej skôr ideme na nervy, lebo jej zavadziame. Maminka ma naučila pripraviť tie nezdravé mandle, čo sa pečú na panvičke, robím si ich raz do roka. Kým žil otec, naučil ma robiť hriatô, mal ho rád. Teraz si ho už nezvyknem pripravovať. Ocko tu už nie je a mne to samému nechutí. S manželkou si dáme po štedrej večeri skôr pohárik vínka.

 

Pred niekoľkými dňami, 5. januára, sme si pripomenuli piate výročie odchodu vášho otca do hereckého neba. Každý, kto stratí rodiča, sa s tým musí nejako vyrovnať a je to dlhý proces. Ako ste sa s tým popasovali vy?

Smrť je prirodzená súčasť života. Po čase som sa s otcovým odchodom musel zmieriť. Pripomínal som si, že nastal jeho čas a musel odísť. Ďakujem Bohu, že odišiel tak, ako odišiel. Že sa netrápil. A viete, čo mi dosť pomohlo? RTVS 3 a reprízy starých relácií a inscenácií, v ktorých účinkoval. Bol som veľmi vďačný za to, že som ho každý deň vídal na obrazovke. A často to boli programy, ktoré som predtým nikdy nevidel.
 

Marián Labuda si v rozhovore zaspomínal na slávneho otca († 73), aj na to, čo ho počas života naučil. Čo prezradil o výchove svojich detí a čo si praje v novom roku?

Dočítate sa v Novom Čase Nedeľa

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Monika Macháčková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!