Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2022 16:56 | Správy | Zahraničné správy

Rafinovaný podvod: Slovenka vymámila z dôchodcu viac ako 100-tisíc eur! Teraz spoznala svoj trest

Súd vo švajčiarskom meste Aarau udelil v pondelok približne 50-ročnej Slovenke 3,5-ročný trest odňatia slobody a vyhostil ju z krajiny na 20 rokov. Žena menom Natália od istého švajčiarskeho sedemdesiatnika vymámila celkom 130 000 frankov (viac než 135 000 eur).

Tvrdila mu, že potrebuje zaplatiť výdavky súvisiace s dopravnou nehodou. TASR správu prevzala zo švajčiarskeho denníka Aargauer Zeitung. Slovenku vo Švajčiarsku odsúdili už v roku 2018, a to na 23 mesiacov väzenia za rôzne trestné činy vrátane krádeží a podvodov. Po ich odpykaní mala zákaz vstupu do krajiny na 15 rokov. Do Švajčiarska sa však vrátila už o necelých sedem mesiacov.

Natália oslovila dôchodcu počas prechádzky. Muž v tom čase býval v hoteli, pretože mu rekonštruovali byt. Navrhla mu posedenie pri káve, ktoré osamelý sedemdesiatnik podľa Aargauer Zeitung rád prijal. Tam oňho javila veľký záujem a popritom mu porozprávala, že mala dopravnú nehodu a potrebuje peniaze na zaplatenie škody. Hoci Natália podľa svojich slov zdedila peniaze po starom otcovi, nemala k nim ešte prístup. Dôchodca sa cítil jej záujmom polichotený, píše Aargauer Zeitung, išiel s ňou k bankomatu a dal jej 4000 švajčiarskych frankov (približne 4 159 eur).

Neskôr sa pravidelne stretávali a Natália žiadala peniaze na rôzne účely, ako oprava auta či náklady na liečenie. Muž jej postupne dal znova 4000, 5000 a nakoniec ešte 11 000 švajčiarskych frankov. Dostala aj 5000 frankov na vymyslené narodeniny.


Natália na nasledujúcich stretnutiach žiadala ďalšie peniaze. Muž podľa Aargauer Zeitung váhal, no žena ho označila za klamára, a tak jej nakoniec poskytol 35 000 a potom ešte 40 000 švajčiarskych frankov. Dôchodca jej nakoniec dal aj kľúče od svojho bytu, ktorého rekonštrukcia bola medzičasom dokončená.

Prípad nakoniec vyšiel najavo nie preto, že by sa dôchodcovi jej správanie začalo zdať zvláštne, ale preto, že na ňu náhodou narazila policajná hliadka v Zürichu. Tá zistila, že sa vo Švajčiarsku nachádza nelegálne. Policajti u nej našli kľúč, ktorého pôvod odmietala prezradiť. Napokon sa policajti dostali k zmienenému dôchodcovi.

Natáliin obhajca pred súdom tvrdil, že sa nedá preukázať jej úmysel nevrátiť peniaze dôchodcovi. A okrem toho, podvod si vyžaduje istú rafinovanosť, avšak pri tomto dôchodcovi ju nemusela uplatniť – sám sa podľa advokáta správal naivne a ľahkovážne. Súd napokon rozhodol, že okrem väzenského trestu a vyhostenia bude musieť nahradiť dôchodcovi celú škodu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil Iránu.
USA sú bezradné, čoskoro má vypuknúť PEKLO: Izrael pripravuje desivú operáciu!
Lukáš Machala si vyslúžil posmech za vyjadrenia v RTVS
Neviem, či je guľatá! Machala v RTVS šokoval slovami o planéte Zem: Jasný odkaz od astronauta Bellu!
Beautiful young woman measuring her waist with a measuring tape in the living room at home.
TIETO potraviny v supermarkete NIKDY nekupujte! Známa dietologička radí, ako ostať fit
Dobročský prales
Aktualizované
V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales horí! Zasahujú hasiči