Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2013 10:00 | Správy | Domáce správy

Kňaz vodu káže a víno pije: Stará sa o ovečky alebo o penzión?!

Katolícky kňaz Jozef Bohunický (56) vlastní v Trenčianskych Tepliciach obrovskú nehnuteľnosť, o čom svedčí aj výpis z listu vlastníctva.

Vilový dom s obrovskou upravenou záhradou je však zapísaný ako penzión. Podľa odhadu realitného agenta má jeho hacienda hodnotu približne pol milióna eur. O skromnosti sa pri tomto dome vôbec nedá hovoriť. Ide o stavbu s nádhernou záhradou s veľkosťou 2 791 m². Poloha je lukratívna, dom stojí takmer v centre kúpeľného mesta Trenčianske Teplice. Záhrada je upravená, nechýba garáž, alarm na dome, záhradné jazierko a sochy. Miestnych viac ako dom prekvapuje to, kto ho vlastní. Farár Jozef Bohunický cez týždeň býva v Hornej Strede na skromnej fare. To, že vlastní dom v Tepliciach však nepopiera.

„To nie je penzión, to je dom,“ bránil sa. V katastri nehnuteľností je však zapísaný ako penzión. Keď sa Nový Čas chce ísť ubytovať, zastihol v penzióne iba farárovu matku. „Mamina tam býva, ale načo to chcete riešiť? To tam stojí už trinásť rokov a ešte ste si to doteraz nevšimli? To sú súkromné veci. Nebývam tam sám, bývali tam rodičia. My sme predali dom, nejaké majetky, to je všetko,“ povedal.

Konateľ realitnej kancelárie z Prievidze Jozef Poljak povedal, že cena tohto domu sa začína od 350 000 €. „Prikláňam sa viac k cene až pol milióna eur alebo vyššej,“potvrdil Poljak. Kňazi, ktorí kážu o živote v skromnosti, však veľa nezarobia. Podľa nariadenia vlády z roku 2009 existuje stupnica základných platov duchovných, začínajú na 251 €, najviac však 662 € v hrubom.

Rozloha: 2 791 m2
Druh nehnuteľnost: penzión
Zastavaná plocha: 1 040 m2
Odhad ceny: 350 až 500-tisíc €

Farár dostal 10 rokov basy!

Pre podvod pri predaji cirkevných pozemkov si bývalý dekan a jeho spoločníčka odsedia roky v base. Žilinský krajský súd oboch aktérov pri odvolacom konaní nepodmienečne poslal do väzenia s najvyšším stupňom stráženia. Proti rozsudku neexistuje riadne oprávnené odvolanie.

Z kňaza sa vykľul podvodník. „Bol uznaný za vinného z obzvlášť závažného zločinu podvodu v spolupáchateľstve. Odsúdený bol zaradený do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia,“ povedala Anna Dudová-Záborská zo súdu. „Rozhodnutie je právoplatné, proti rozhodnutiu Krajského súdu v Žiline nie je možné podať riadny opravný prostriedok,“ dodala Dudová-Záborská. Pozemky patrili dovalovskej farnosti, ktorá mala za ich predaj dostať 420-tisíc eur.

Z nich však 150-tisíc € skončilo na účte Sanigu a konateľky realitky. Sanigu potrestala aj katolícka cirkev. „Diecézny biskup predbežným opatrením zabezpečil, že V. Saniga už nie je štatutárnym zástupcom žiadnej cirkevnej organizácie," uviedol kancelár Spišskej diecézy Peter Majda. Dekan bol preložený za duchovného v charite. Na farnosť previedol vlastný pozemok ako náhradu za chýbajúcu sumu z predaja. Sanigu čaká aj proces na cirkevnom súde.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Orbánov Fidesz von der Leyenovú totálne znemožnil: Prekvapujúci odkaz šéfky Európskej komisie
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil Iránu.
USA sú bezradné, čoskoro má vypuknúť PEKLO: Izrael pripravuje desivú operáciu!
Beautiful young woman measuring her waist with a measuring tape in the living room at home.
TIETO potraviny v supermarkete NIKDY nekupujte! Známa dietologička radí, ako ostať fit
Dobročský prales
Aktualizované
V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales horí! Zasahujú hasiči