Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2009 12:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

VIDEO - Výbuch v topoľčianskej firme: Útočník neprežil!

V malej továrni na plastové okná Euromont TO v Topoľčanoch vybuchla bomba. Podľa informácií Čas.sk prišiel o život jeden človek.

113536:gallery:true

Do areálu firmy prišla pohrebná služba a odviezla telo. Podľa informácií Čas.sk jedna osoba výbuch neprežila, malo ísť o človeka, ktorý do firmy priniesol nálož.

Pri výbuchu sa zranilo päť ľudí, z toho jedna 28-ročná žena a dvaja muži ťažko. Podľa informácií Čas.sk žena utrpela popáleniny vrchnej časti tela a zlomeniny dolných končatín a momentálne leží na ARO v nitrianskej nemocnici, kam ju transportovali letecky. Medzi zranenými, ktorých priviezli do nemocnice v Topoľčanoch, sú aj 55-ročná žena a traja muži vo veku od 35 do 50 rokov. Dvaja z mužov utrpeli ťažšie popáleniny tváre, rúk a nôh. TV Markíza uviedla, že medzi zranenými je aj Ján Mašír, starosta obce Horné Chlebany, ktorý bol vo firme nakupovať.

Podľa našich informácií je najťažšie zranenou ženou Katarína Mišenková. Tú z trosiek budovy tesne po výbuchu vytiahol Viliam Bezák, ktorý spolu s rodinou býva hneď oproti susednej firme. Tlaková vlna rozbila všetky okná a budova na plasty začala horieť.

385002

Podľa informácií nášho čitateľa rodina Bezákových hneď po výbuchu pomáhala pri vyťahovaní ľudí z horiacej budovy. Pri hasení používali hasiace prístroje, ktoré mali doma. Susedia potvrdili, že črepy odleteli až do vzdialenosti 70 metrov.

"Keby im nepomohli, ktovie, akoby sa to skončilo. Ľudia v budove mali šťastie, že priečelie tvorí veľká sklenená tabuľa. Pri jej rozbití sa mohli dostať ľahšie von," povedal nám čitateľ a dodal, že pred výbuchom vošiel do firmy neznámy muž s balíkom. Mal údajne žiadať od majiteľov istú sumu.

Pre Nový Čas to potvrdil aj policajný riaditeľ Ján Packa: "Dnes o jedenástej hodine doobeda prišiel neznámy muž do prevádzky Euromont TO a chvíľu debatoval so zamestnancami, potom odchádzal von. Pri odchode von vybuchla neznáma výbušnina, ktorú mal tento človek so sebou. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o muža, ktorého zatiaľ vieme identifikovať ako Slováka a mal by pochádzať z okolia. Pri výbuchu bolo zranených 5 osôb ľahšie a jedna osoba ťažšie. Boli to zamestananci firmy a zákazníci, ktorí tam čakali. Ostatné veci sú v štádiu vyšetrovania."

VIDEO: Výbuch v Topoľčanoch

384846

Firma sídlila v topoľčianskej priemyselnej zóne. Hasiči sa pôvodne domnievali, že išlo o výbuch plynu. "Keďže sme na mieste nenašli žiadne plynové prípojky ani prístroje, domnievame sa, že mohlo ísť o výbušný nástražný systém," povedal pre Čas.sk hovorca nitrianskych hasičov Viliam Pánsky. K výbuchu došlo po 11:20.

Podľa operačného dôstojníka okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Topoľčanoch Jozefa Burzu mali nahlásený výbuch plynu. Požiar, ku ktorému na mieste zásahu došlo, je už uhasený. Na zásahu zasahovalo 7 príslušníkov a boli nasadené 2 cisternové automobilové striekačky.

Informácie o výbuchu potvrdila aj policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Príčiny explózie v podniku sa vyšetrujú, dodala.

Privolaní plynári vylúčili, že by požiar nastal v dôsledku výbuchu plynu.

Na miesto incidentu dorazil aj policajný prezident Ján Packa.

Majitelia firmy sú príbuzní Jozefa Mišenka, ktorý je spájaný s podsvetím. Jozefa Mišenka 6. júna 2008 unieslo pred obcou Horné Chlebany v okrese Topoľčany siedem mužov preoblečených za policajtov. Mišenko zavolal svojej vtedajšej družke, aby do Bánoviec nad Bebravou priniesla výkupné tri milióny korún. Tá dohodnutú sumu odovzdala, únoscovia však hneď požadovali ďalších päť miliónov korún. Katarína podala trestné oznámenie na polícii. „K odovzdaniu ďalších peňazí už neprišlo, únoscovia Mišenka prepustili, zrejme preto, že vedeli, že polícia im je na stope a báli sa,“ uviedol na následnej tlačovej besede nitriansky krajský policajný riaditeľ Ján Štark.

VIDEO: Odovzdávanie výkupného

384803

Správu priebežne aktualizujeme.


Zväčšiť mapu

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Požiar na východnom Slovensku: Plamene sa rozšírili extrémne rýchlo! Ako k tomu došlo?
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Dostane Ukrajina mužov, ktorí sa vyhýbajú odvodu, späť? Na pomoc prichádza aj Poľsko
Britský panovník Karol III.
Foto
ŠOK pre všetkých! Palác prehovoril o zdravotnom stave kráľa Karola III: Hlavného slova sa ujali lekári
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?
(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
SNS vymenovalo nového nominanta na post ministra životného prostredia. Je ním Tomáš Taraba
Huliak o probléme so šelmami: V zásahovom tíme nebol nik, kto by bol kvalifikovaný na odstrel medveďa
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili