Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2009 00:00 | Správy | Kultúra

VIDEO - "Depešáci" v Bratislave: Skvelá šou v hustom lejaku!

Mokrý zážitok! Tisícom fanúšikov "depešákov" neprekážalo ani upršané počasie a prišli sa húfne pozrieť na svojich miláčikov.

Slovenským priaznivcom sa skupina Depeche Mode naživo predviedla po druhý raz. Predstavili novú platňu Sounds of the Universe, ale odzneli aj staré známe hitovky. V hustom lejaku sa na futbalovom štadióne Interu Bratislava zabávali tisícky ľudí. Líder skupiny Dave Gahan sa prezentoval veľmi uvoľneným prejavom, pred fanúšikmi tancoval a po pódiu pobehoval aj so stojanom na mikrofón.

354970

Výbornú šou dotvárali precízne svetelné efekty a vizualizácie na veľkoplošných obrazovkách. Dave nezabudol na svetové hity Enjoy the Silence či I Feell You, ale odspieval aj ich nové skladby z aktuálneho albumu Sounds of the Universe. Dokonca sa premoknutí ľudia dočkali aj bonusu v podobe hitu Personal Jesus a ďalších.

Verní "depešáci" prišli privítať svoje idoly už na letiskom jedna z nich na hudibníkov čakala aj s malým bábätkom na rukách.

354855


Nedočkaví fanúšikovia pred štadiónom

354932

Cesta Depeche Mode za úspechom začala takmer pred tridsiatimi rokmi. Kapela sa dala dohromady v roku 1980 v anglickom Basildone. Zviditeľnila sa singlom Just Can't Get Enough z albumu Speak & Spell v roku 1981. Svojím novátorským prístupom sa naň podpísal vtedajší klávesista skupiny Vince Clarke, ktorý dopĺňal trojicu Gahan, Gore a Fletcher. Po roku síce Clarke odišiel, ale skupina pokračovala ďalej.

Za najlepšiu platňu Depeche Mode sa považuje Violator z roku 1990. Uviedli ju inzeráty v britských novinách s textom Váš osobný Ježiš. Neskôr inzerát obsahoval aj telefónne číslo, na ktorom si bolo možné vypočuť pesničku s rovnakým názvom. Singel znamenal aj koniec stereotypov - temnú skľučujúcu a syntetickú tanečnú hudbu nahradili dokonca aj kompozície inšpirované blues a country. Album uspel aj v USA a začali ho počúvať všetci, nielen gotickí intelektuáli.

Kult ortodoxných "depešákov" pretrval dodnes, ale holdujú mu vraj už asi skôr chalani ako dievčatá. "Stále vyzerajú ako voľakedy, vlasy im síce preriedli, ale naďalej sa tvária, obliekajú a správajú ako Davidovia Gahanovci," usmieva sa Jaroslav Rudiš, ktorý v Činohernom štúdiu v českom Ústí nad Labem naštudoval čiernu komédiu o prvom a poslednom fanúšikovi skupiny Depeche Mode v Československu. Nesie názov po jednom z hitov skupiny - Strange Love.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy