Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Igor, už stačilo! Premiér sa mstí kritikom cez facebook: Ostrý konflikt s exporadcom Kisku

Poštval proti sebe ďalších ľudí! Premiérovi Igorovi Matovičovi (47) v poslednom čase extrémne nejde karta a vyrába si okolo seba samých nepriateľov.

Vážny prešľap

„Ani jedna, ani druhá strana nepoužila vhodný slovník. Obaja komunikovali nedôstojne, ale zásadný rozdiel je v tom, že Igor Matovič je predseda vlády, čiže verejne činná osoba,“ hodnotí politológ Tomáš Koziak. „Ďalší veľký problém, ktorý vidím, je, že Matovič bez dôkazov naznačil, že šéfka ŠÚKL, ktorá je manželkou pána Baťa, nemusí rozhodovať o ruskej vakcíne úplne nezávisle,“ pokračuje politológ. Považuje za nebezpečné, keď sa útočí na výsostne odbornú organizáciu a bez dôkazov sa naznačuje, že nerobí svoju robotu na základe expertných rozhodnutí.

 

Vývoj konfliktu

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Bývalý poradca prezidenta Kisku Rado Baťo si napísal na facebooku status o preprave ruskej vakcíny Sputnik. Skritizoval, že ju na Slovensko doviezli v kartónovej krabici v batožinovom priestore vojenského lietadla. Štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková reagovala s tým, že napísal hlúposť, keď hovorí, že vakcína je v krabici a „hrká tam jak duritky“. Vraj keby použil Google, na jeden klik mu ukáže, ako sa skladuje vakcína a že je prevážaná pri -20 stupňoch, pričom teplota je monitorovaná. Baťo arogantne reagoval na Ježíkovej komentár s tým, že „obdivuje jej drzosť zapojiť sa do diskusie po tom, čo predvádzajú“. „Takže zalez, odkiaľ si vyliezla.“

 

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Premiér Matovič napísal status, v ktorom reagoval na odporúčanie šéfky Dozornej rady Európskej liekovej agentúry, aby členské krajiny neočkovali Sputnikom skôr, ako nebude ukončená jeho registrácia. Matovič hovorí, že majú radšej pracovať nonstop. EMA pritom tvrdí, že nedostala od výrobcu ruskej vakcíny potrebné dokumenty a štúdie bezpečnosti. Tento týždeň schvaľujú ďalšiu vakcínu Johnson & Johnson.

 

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová, manželka Rada Baťa, sa ospravedlnila za slová premiéra Matoviča rakúskej doktorke Christe Wirthumerovej-Hocheovej. Matovič následne reagoval tým, že na facebooku zdieľal nevhodný komentár Baťa na adresu Ježíkovej, ktorej sa premiér takýmto spôsobom ospravedlnil za „mimoriadne primitívne slová manžela riaditelky ŠÚKL“. „Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na potoji ŠUKL k vakcíne Sputnik V,“ uviedol premiér na adresu organizácie, ktorá posudzuje lieky pre milióny Slovákov a má vystupovať ako nezávislý garant.

 

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Premiér zverejnil SMS správu, ktorá mu prišla od Baťa. „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické ho*no,“ píše sa v správe. Baťo zavesil na facebook Matovičovo telefónne číslo. Neskôr mu sociálna sieť príspevok vymazala. Napokon oznámil, že na premiéra podal trestné oznámenie pre „podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy“.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Business crime
Čo sa to v Rusku deje? Zadržali už piateho vysokopostaveného vojenského činiteľa
Juraj Slafkovský sa sťažoval v Ostrave na matrace. Vyspal sa v Prahe lepšie?
Foto
Slafkovský nechal emóciám voľný priebeh: Nie som na nikoho nas*atý, ale...
(ilustračné foto)
Špecialista vysvetľuje: 6 znakov, ktoré odhalia KLAMÁRA! Túto OTÁZKU skúste na partnera
Ilustračné foto
Predpovede na tento rok vzbudzujú veľké obavy: Čakajú nás extrémy a veľké škody!
Slovenskí hokejisti po vypadnutí s Kanadou neskrývali sklamanie.
Foto
Slovenskí hokejisti po vypadnutí neskrývali sklamanie: TOTO sú ich prvé slová
Viktor Orbán (vľavo) je politickým spojencom Roberta Fica.
Foto
Orbán po útoku na Fica: Sme spojení s tajnou službou SR, máme informácie o atentáte
Okolie jazera po roku opäť ožilo atmosférou Benátok.
FotoVáš Tip
Vodičovi sa pod Tatrami podarili neobyčajné zábery: Aha, kto striehol pri ceste! A nebol len jeden
Pohreb iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího.
Iránskeho prezidenta pochovali v jeho rodnom meste: Výnimočné miesto posledného odpočinku
Foto
Žiadna senzácia sa v Prahe nekonala: Slovenskí hokejisti na šampionáte končia!
Veronika Remišová, Za ľudí
Remišová reaguje na Rašiho kritiku: Ak sa to niekomu podarilo pre Slovensko presadiť, tak mne!
Kristy je so svojim telom spokojná a o operácii, pri ktorej by jej "vyrobili" nový pupok, nechce ani počuť.
Foto
Kristy po narodení prišla o pupok, no AHA, čo tam má: Uf, tak to je zázrak!
Ilustračné foto
Michal prišiel k autu a oblial ho studený pot: To by nechcel zažiť nik! Potom spozoroval políciu a...