Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Igor, už stačilo! Premiér sa mstí kritikom cez facebook: Ostrý konflikt s exporadcom Kisku

Poštval proti sebe ďalších ľudí! Premiérovi Igorovi Matovičovi (47) v poslednom čase extrémne nejde karta a vyrába si okolo seba samých nepriateľov.

Po koaličných partneroch, prezidentke či medzinárodnej hanbe s Ukrajinou a Európskou liekovou agentúrou najnovšie zaútočil na bývalého poradcu exprezidenta Andreja Kisku (58) Rada Baťa (44). Ich konflikt spustil status na facebooku, ktorý vyústil až do trestného oznámenia.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Matovič opäť ukázal, že jeho najobľúbenejším komunikačným kanálom je facebook, kde často píše veci, ktoré by jeho európskym kolegom zrejme ani nenapadli. V utorok na sociálnej sieti „exceloval“, keď si na nástenku zavesil tri statusy. V prvom reagoval na šéfku dozornej rady Európskej liekovej agentúry, ktorá odporúčala členským štátom EÚ, aby neočkovali ruskou vakcínou Sputnik V, kým nebude registrovaná. Podľa Matoviča má EMA pracovať „24 hodín sedem dní v týždni, aby vakcíny neschvaľovali tri mesiace“.

Problémom však je, že Rusi našim európskym expertom nedodali potrebné dokumenty a schvaľovanie vakcín bežne trvá rok. Detinské vyjadrenie, ktoré bez rešpektu útočilo na zvyčajnú partnerku Slovenska v prípade kontroly liekov a vakcín, vyvolalo škandál. Medzinárodnú hanbu za premiéra žehlila Zuzana Baťová, ktorá šéfuje Štátnemu ústavu na kotrolu liečiv a ktorá sa Christe Wirthumerovej-Hocheovej ospravedlnila s tým, že „verí, že Matovičovo vyjadrenie bolo výsledkom neznalosti pracovného nasadenia expertov z celej EÚ“.

 

Premiér reaguje

Práve Baťovej slová zrejme boli spúšťačom toho, čo nasledovalo. Premiér totiž krátko na to zazdieľal na svojom profile status jej manžela Rada Baťa. Bývalý poradca prezidenta Kisku kritizoval prepravu ruskej vakcíny Sputnik na Slovensko, na čo mu zareagovala štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková. Vysvetlila mu, že všetko je v poriadku a mal by použiť internetový vyhľadávač. „Zalez, odkiaľ si vyliezla,“ povedal jej netaktne Baťo s tým, že „obdivuje jej drzosť zapojiť sa do diskusie po tom, čo predvádzajú“.

Matoviča jeho slová nahnevali a Ježíkovej sa ospravedlnil. „Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky ŠÚKL Z. Baťovej. Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V,“ povedal Matovič. Baťo následne poslal premiérovi vulgárnu SMS správu, v ktorej stálo: „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické ho*no.“ Matovič si tieto slová nenechal pre seba a zverejnil ich. Baťo následne zverejnil Matovičove telefónne číslo, čím konflikt ešte vyhrotil.

Poslednou kvapkou bolo, keď v stredu pred obedom podal na premiéra trestné oznámenie. Premiér ani tajomníčka Ježíková sa nevyjadrili. Baťová vysvetľuje, že ona aj zamestnanci ŠÚKL čelia osobným útokom a nenávistným mailom v súvislosti so Sputnikom. Ubezpečuje, že ŠÚKL bude konať iba na základe dôkazov. Baťo Denníku N povedal, že mu prekážalo, že Matovič prejavmi vytvára pôdu pre ďalšie útoky na ŠÚKL. „Premiér použil moju súkromnú komunikáciu na nepriame vydieranie vysokej štátnej úradníčky,“ skonštatoval Baťo.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Misska Šebestová má za sebou vážnu nehodu.
FotoVáš Tip
Vážna nehoda Magdalény Šebestovej: Prvé slová bývalej missky po tom, čo ušla hrobárovi z lopaty!
Ruský prezident Vladimir Putin
Najsmrteľnejší útok na ruské mesto? Kremeľ už informoval Putina! Znepokojivé, čo by mohlo nasledovať
(ilustračné foto)
Krajinu sužujú rozsiahle požiare: Tisíce obyvateľov evakuovali! Situácia nevyzerá dobre
Indonézia: Pri záplavách zahynulo najmenej 41 ľudí, ďalší sú nezvestní
Foto
Pohroma v krajine: Pri záplavách zahynuli desiatky ľudí! Hrozné, čo je za tým
Foto
Vinco Lukáč verí, že sa draftová jednotka otrasie: Juraj je pod tlakom, preto je nervózny!
(ilustračné foto)
Muž strieľal z balkóna na šiestom poschodí! Polícia ho zadržala
Bojový dron
Ukrajina toho má dosť, vracajú úder! Poplach v Rusku: Tvrdý útok nepriateľa
Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská.
Prvá dáma Ukrajiny na dôležitej návšteve: Aha, kde sa ukázala! Signál, že...
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Amerika sa pustila do Izraela! Ostrá kritika: Prichádza zmena?
(ilustračné foto)
Streľba v obľúbenej dovolenkovej destinácii! Hlásia mŕtvych
Pohodový víkend bývalej missky a modelky Magdalény Šebestovej (40) sa v okamihu zvrtol na život ohrozujúcu situáciu...
Foto
Nočná mora bývalej missky: Šebestová mohla prísť o život! Bývalý partner Ďurica prehovoril
Kamarátky mali prísť na akciu spoločne.
Foto
Zábava v Bratislave sa skončila tragicky: Otrava drogami na párty?! Zo slov kriminalistu mrazí