Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2024 07:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Pre lepšiu formu, spánok aj zdravie. Na Slovensko prichádza inteligentný prsteň RingConn

Inteligentné prstene dokážu pomôcť ľuďom k lepšiemu zdraviu, oddychu, ale aj postave a kondícii. Prečo sa tieto zariadenia tešia stúpajúcej obľube a ako vlastne inteligentný prsteň funguje?

Meria teplotu, tep, okysličenosť vašej krvi, aktivitu či kvalitu spánku - a pritom na rozdiel napríklad od hodiniek ani neviete, že ho máte na ruke. Ako je to možné? Pod titanovým povrchom inteligentného prsteňa RingConn sa ukrývajú tri PPG senzory pre sledovanie srdcovej frekvencie a kyslíka v krvi, jeden akcelerometer a štyri snímače teploty.

Vďaka nim stačí inteligentný prsteň nosiť na prste a hodnoty, ktoré nameria si môžete pozrieť v aplikácii vo svojom smartfóne. Do nej na začiatku uložíte informácie ako je vaša výška, hmotnosť či vek. Prsteň vďaka nim - a zároveň aj nosením - spoznáva vaše telo. Následne vie vyhodnotiť dáta a prípadné odchýlky podstatne lepšie ako mnoho iných meracích prístrojov.

Zaostrené na spánok

V posledných rokoch stále viac počúvame o význame kvalitného spánku pre celkové fungovanie človeka. Práve toto je jeden z dôvodov, pre ktoré ľudia nosia inteligentný prsteň RingConn, ktorý na túto oblasť kladie špeciálny význam.

Prsteň zaznamenáva, koľko hodín ste spali hlbokým spánkom, koľko v REM fáze, či kedy ste sa v noci prebudili. Aplikácia vyhodnotí aj celkovú kvalitu vášho spánku.

Sami môžete pozorovať či a ako ju ovplyvňujú rôzne faktory ako napríklad čas v ktorom idete do postele, teplota v miestnosti, alebo konzumácia alkoholu pred spaním. Následne môžete správanie, ktoré vám narúša rytmus obmedziť, alebo si, naopak, vhodné zvyky dopriať pravidelne.

Otvoriť galériu

Zmeria saturáciu, tep aj stres

Vďaka všetkým meraniam zároveň prsteň RingConn poskytuje oveľa lepší prehľad o celkovom zdraví človeka. Počas noci sa môže napríklad ohlásiť blížiaca sa choroba jemne zvýšenou teplotou oproti normálu, ktorý konkrétny človek bežne má. Upozorní vás, aby ste sa šetrili, a tak choroba nakoniec nemusí naplno prepuknúť, prípadne má ľahší priebeh.

Novinkou je aj zdieľanie nameraných dát. Prsteň sa tak stáva pomocníkom aj pri starostlivosti o členov rodiny, ktorí trpia zdravotnými problémami. Dospelé deti napríklad môžu mať vďaka nemu lepší prehľad o fyzickom stave svojich rodičov.

Pre lepšiu kondičku aj postavu

RingConn si obľúbili aj ľudia, ktorí sa snažia o lepšiu kondičku, alebo chcú schudnúť. Meria totiž aj aktivitu a kalórie, ktoré počas dňa spálite. Presnejšie tak viete, koľko kalórií môžete skonzumovať bez toho, aby ste pribrali či aby ste schudli.

Tak pre spálené kalórie, ako aj pre spánok si môžete nastaviť ciele, ktoré vám prsteň pomôže dosahovať. Bude za vás sledovať ich plnenie a vyhodnocovať, nakoľko sa vám vaše méty darí dosahovať.

Nabíjanie raz za týždeň

RingConn, ktorý na Slovensko prináša Elevano.sk, sa vyrába v troch prevedeniach - slnečná zlatá, mesačná strieborná a čiernočierna noc. Je vodotesný a prachuvzdorný, takže ho môžete nosiť počas všetkých činností, ktoré počas bežného dňa vykonávate.

Ideálnym prstom na jeho nosenie je ukazovák, prostredník a prsteník. RingConn má špecifický tvar, ktorý zabezpečuje pohodlnejšie nosenie ako pri ostatných smart prsteňoch.

Jeho výhodou oproti iným podobným zariadeniam je aj dlhá výdrž batérie. Nabiť ho stačí približne raz za sedem dní. Elegantný prenosný nabíjací boxík stačí nabiť raz za štvrť roka a následne prsteň jednoducho nabijete kdekoľvek aj bez pripojenia k elektrine.

VIAC O PRSTENI RINGCONN

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vedúci predstavitelia krajín skupiny G7 na summite v Taliansku počas piatkových rokovaní.
Olympijské hry v Paríži sú za rohom: Lídri krajín G7 vyzývajú na dočasné zastavenie konfliktov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj je pripravený rokovať o mieri: Koniec vojny na obzore? Takýto je plán
Foto
Obrovská tragédia: Futbalový reprezentant († 26) zomrel počas dovolenky!
Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini.
Pellegriniho inauguráciu pozorne sledovali aj zahraničné média: Aha, čo napísali o novom prezidentovi
Kolóna izraelských vojenských vozidiel opúšťa Pásmo Gaz v stredu 12. júna 2024.
Výbuch neďaleko mesta Rafah: Izrael hlási jednu z najväčších strát pre armádu
ilustračné foto
Aktualizované
Hrôza pri Žiline: Neďaleko škôlky našli telíčko novorodenca
Foto
Mladej mame diagnostikovali RAKOVINU, teraz varuje: TÚTO vec z kúpeľne vyhoďte!
Foto
Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzi opäť v uliciach, neodradilo ich ani sychravé počasie: Neuveriteľné, koľko ľudí demonštrovalo
Odborníčka si posvietila na to, o čom sa členovia kráľovskej rodiny rozprávali počas osláv.
Foto
Odborníčka ODČÍTALA z pier Kate, detí i Karola: HÁDKA na balkóne a priznanie kráľa!
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Erdogan podozrieva Bidena z vypočítavej volebnej taktiky: Toto má ukázať, či sú jeho zámery úprimné
Bača má na takéto situácie asi šťastie.
Foto
Juraj Bača NEVERIL vlastným očiam: Už ZASE?! Musel okamžite KONAŤ