Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2020 12:00 | Správy | Politika

Jankovská prehovorila o svojom náhlom konaní: Tri dôvody, prečo v cele držím hladovku!

Nové obvinenie, netradičná forma protestu. Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská (49) sedí už šesť mesiacov vo väzbe, kde ju držia za kauzu Búrka v prípade ovplyvňovania rozsudkov.

Tento týždeň jej na krk pribudlo nové obvinenie z marenia spravodlivosti v kauze trenčianskeho baru Fatima, ktoré súvisí ešte s jej sudcovskou kariérou. Jankovská sa aj preto rozhodla v cele začať držať hladovku. Pre Nový Čas prehovorila o dôvodoch svojho náhleho konania.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Jankovská sedí za mrežami v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Tam čaká na vyriešenie prípadu ovplyvňovania svojej bývalej nepriamej podriadenej, ktorá rozhodovala o zmenkách Mariána Kočnera. Jankovská mala nútiť sudkyňu Zuzanu Maruniakovú rozhodnúť v prospech Kočnera, obvinená je zo zneužívania právomoci a hrozí jej 10 až 20 rokov väzenia. Teraz má patálie pre iný prípad ešte spred mnohých rokov, keď sa angažovala ako sudkyňa v kauze trenčianskeho baru Fatima.

V tomto prípade odsúdila podnikateľa Ondreja Janíčka za vydieranie a počas procesu mal jeho bar pripadnúť do rúk skupine okolo čongrádyovcov. Jankovská mala nútiť svedka, ktorý vypovedal o tom, že za rozsudok získala 3 milióny korún, k zmene výpovede, čo zachytáva aj komunikácia v Threeme s Mariánom Kočnerom. Spolu s ňou lieta v problémoch aj jej svat Peter Vasko, ktorý je taktiež obvinený.

Portál Topky.sk upozornil, že Jankovská začala v sobotu ráno v cele protestnú hladovku. Informovať o tom mala aj riaditeľa väznice, ktorému v liste písala o dôvodoch svojho radikálneho kroku. Má ísť práve o obvinenie v prípade Fatimy, no tiež o protest proti sprísnenej sadzbe v kauze Búrka. Zbor väzenskej a justičnej stráže potvrdil, že evidujú jeden takýto prípad. „Ústav Banská Bystrica aktuálne eviduje jeden prípad vyhlásenia hladovky väznenou osobou,“ povedala riaditeľka odboru podpory centrálneho riadenia a komunikácie Katarína Nováková. Vzhľadom na to, že nedisponujú súhlasom dotknutej osoby, nemôžu poskytnúť bližsie informácie.

 

Jankovská sedí za mrežami v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Tam čaká na vyriešenie prípadu ovplyvňovania svojej bývalej podriadenej, ktorá rozhodovala o zmenkách Mariána Kočnera. Jankovská mala nútiť sudkyňu Zuzanu Maruniakovú rozhodnúť v prospech Kočnera, obvinená je zo zneužívania právomoci a hrozí jej 10 až 20 rokov väzenia. Teraz má patálie aj pre iný prípad ešte spred mnohých rokov, keď sa angažovala ako sudkyňa v kauze trenčianskeho baru Fatima. V tomto prípade odsúdila podnikateľa Ondreja Janíčka za vydieranie a počas procesu mal jeho bar pripadnúť do rúk skupine okolo čongrádyovcov. Jankovská mala nútiť svedka, ktorý vypovedal o tom, že za rozsudok získala 3 milióny korún od bossa podsvetia Petra Čongrádyho, k zmene výpovede, čo zachytáva aj komunikácia v Threeme s Mariánom Kočnerom. Jankovská to odmieta a bráni sa žalobami. Spolu s ňou lieta v problémoch aj jej svat Peter Vasko, ktorý je taktiež obvinený.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?
(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Cyklista podľa polície zrazil dievčatko a odišiel.
VIDEO Cyklista v centre Trnavy zrazil dievčatko: Šokujúce, čo spravil potom! Spoznávate ho?
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili
Muži zákona zadržali gang, ktorý vybavoval pobyty pre príslušníkov tretích krajín.
Polícia zadržala gang na Slovensku: Ako je možné, že im TOTO tak dlho prechádzalo?
Cara Delevingne nepozná príčinu požiaru svojho sídla za 6,5 milióna eur
Foto
Slávnej modelke zhorela vila: Zvrat vo vyšetrovaní! TAKTO polícia prípad uzavrela
(ilustračné foto)
Ukrajina provokuje Rusko: To, čo dostala od USA darom, už použila