Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2020 22:18 | Správy | Domáce správy

Matovič to už nevydržal, Slovákom sa rozhodol povedať pravdu o otváraní obchodov: Klamali vás!

Premiéra Slovenskej republiky Igora Matoviča už prestalo baviť "počúvať tie bludy" o tom, že chce potopiť slovenskú ekonomiku. Slovákom a Slovenkám sa rozhodol všetko vysvetliť! Ako inak - svojským štýlom a na sociálnej sieti.

Vláda Igora Matoviča sa hneď od začiatku volebného obdobia musí vysporiadať s pandémiou koronavírusu, ktorá dáva zabrať nielen politikom, ale aj slovenskej ekonomike. V poslednej dobe sa na premiéra valí vlna kritiky kvôli tomu, že nechce otvoriť obchody, ktoré sú kvôli koronavírusu zavreté.

Rozhodol sa požiadať o pomoc odborníkov, aby vypočítali, ako by otvorenie obchodov pomohlo k naštartovaniu ekonomiky. "Výsledok? HDP by nám vzrástol o maximálne 2 percentuálne body. Čítate správne - dva. Keďže dnešný prepad hospodárstva je cca -30%, stále by sme zostali v mínuse -28%. Čo to znamená? Že vás klamali," vysvetlil Igor Matovič na Facebooku. 

 

Vzápätí sa rozhodol svoj argument aj vysvetliť: "Prečo? Možno lobing záujmových skupín, možno zaslepenosť, možno len niekto má kamaráta majiteľa golfového areálu, možno len neschopnosť uvedomiť si, že existujú aj iné hodnoty v živote, napríklad ochrana zdravia a života ... a možno len snaha ublížiť."

Premiér poznamenal, že ekonomiku nie je možné naštarovať rozhodnutiami z hlavného mesta, ale tým, že sa ľudia zo zahraničia rozhodnú nakupovať autá a výrobky z našej krajiny. A to čím skôr. "Tam je dnes kľúč od naštartovania slovenskej ekonomiky," vysvetlil. 

"Keďže ekonomický prínos otvorenia obchodov sa ukázal zanedbateľný v porovnaní s rizikom s tým spojeným (zvýšené riziko nákazy a ohrozenie súčasnej výroby), opäť som pozval na Úrad vlády slovenskú špičku epidemiológov, infektológov, verejných zdravotníkov a analytikov, aby oni rozhodli, kedy sa aké obchody budú otvárať," pokračoval premiér vo vysvetľovaní a dodal, že v pondelok predstavia presný postup, kedy a akým obchodom povolia otvoriť prevádzky.

Premiér Igor Matovič tvrdí, že o otváraní obchodov nebude rozhodovať on a rovnako ani jeho kolega Richard Sulík, ale "tí, ktorí o tom rozhodujú všade v civilizovaných krajinách. A tak je to správne". 

"Tým považujem túto otázku za uzavretú a bol by som rád, ak by to pochopili aj tí, ktorí stále nechápu a potrebujú všetko neustále spochybňovať a hrať na seba," ukončil vysvetľovanie Igor Matovič. 

Slovákom a Slovenkám sa rozhodol pripomenúť, že štát prepláca zamestnancom zatvorených obchodov mzdu a rovnako aj odvody a avizoval, že budú riešiť aj nájom, ktorý musia platiť ich zamestnávatelia. 

Pripomína, že zdravotne sme na tom zatiaľ najlepšie v celej Európe, avšak všetko závisí od budúceho vývoja. "Ešte nevieme, ako finálne dopadne testovanie v osadách, čo nám môže situáciu úúúplne zvrátiť. Rovnako až cca za týždeň budeme vidieť dopad Veľkej noci. Dovtedy by sme mali byť mimoriadne opatrní, nech si nepokazíme to, čo sme si zodpovednosťou a strádaním doteraz vydobili," pripomína premiér. 

Na záver všetkým posiela povzbudivé slová: "Čím budeme viac zodpovednejší a menej dáme na spochybňovačov opatrení, tým skôr začneme normálne žiť a tým skôr dokážeme otvoriť doteraz neotvorené obchody. Ste perfektní, vydržte." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český prezident Petr Pavel.
Veľké zmeny v Česku! Jeden z kabinetov má nového ministra: Aha, kto sa ním stal
(ilustračná fotografia).
Desiatky rakiet vypálené na územie Izraela! Aha, kto sa k tomu priznal
Ilustračné foto.
Ubehne 50 rokov od najtragickejšieho útoku v Írsku: Dodnes nikoho nepotrestali! Rodiny zúfalo hľadajú pravdu
Veronika bola pre speváka vždy oporou
Foto
Kolárovský po liečení ospevuje Nízlovú: Dajú to znova dokopy?! Aha, ako si hrkútali
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na Fica šokoval aj ďaleké krajiny: Takto reaguje Južná Kórea
Tormovú šokovalo, ako niektorí ľudia reagujú na atentát na Fica.
Foto
Tormová je zhrozená, čo niektorí píšu po streľbe na Fica: PREBOHA, ako sa môžete tešiť?!
Zraneného premiéra ochranka naložila do auta.
Atentát na slovenského premiéra obletel svet: Toto píšu svetové denníky
Požiar železničného vagóna v Rači
Foto
Rozsiahly požiar v Bratislave! Zásah hasičov na železničnej stanici: Príčina vzniku plameňov vás dostane
Peter Pellegrini
Výzva od Petra Pellegriniho: Ide o prebiehajúce kampane, prezident má na politikov jednu žiadosť
Peter Pellegrini a Robert Fico reagujú na podpis novely prezidentkou Čaputovou.
Aktualizované
Čaputová a Pellegrini pozvú do paláca lídrov parlamentných strán: Za rozhodnutím stojí tento cieľ
(ilustračné foto)
Spadnete na zadok, za koľko vydražili Monetov obraz: Nenormálna suma!
Stretnutie členov vlády SR a Ukrajiny.
Vláda o ďalšom postupe po útoku na premiéra: Vedenie krajiny by mohlo dočasne prevziať toto meno