Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2019 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Majsterka Slovenska po ukončení kariéry ohuruje: Neuhádnete, čomu sa východniarka Veronika venuje dnes

Všestrannosť, aká sa len tak nevidí. Veronika Očipová (30) z Veľkého Šariša, ktorá v minulosti dokázala ohurovať publikum špičkovými športovými výkonmi, sa po skončení kariéry dokázala presadiť v umení.

Bývalá majsterka Slovenska v armwrestlingu je dnes úspešnou maliarkou a spisovateľkou. Nezanevrela ani na šport, ktorému zostala verná ako fitness trénerka. Armwrestling, čiže pretláčanie rukou, mladú východniarku oslovil ešte na strednej škole. „Pôvodne som mala v úmysle robiť fitness, ale vyskúšala som aj armwrestling. Začalo sa mi dariť. Prišli nejaké víťazstvá na súťažiach a tréner ma presvedčil, aby som zostala pri pretláčaní rukou,” spomína Veronika na svoje športové začiatky.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Presadila sa aj vo svete

Pribúdajúce úspechy ju motivovali, aby začala trénovať ešte intenzívnejšie. Na Slovensku už takmer nemala konkurenciu a podarilo sa jej výrazne presadiť aj medzi svetovou špičkou. „Dvakrát som vyhrala majstrovstvá Slovenska, ale najviac si cením tretie miesto na súťaži svetového pohára vo Varšave, kde sa zišli najlepšie pretekárky z celého sveta,” pripomenula svoj najväčší úspech všestranná mladá žena.

 

Telo nezvládlo nápor

Hoci v armwrestlingu dosahovala skvelé výsledky, musela s ním skončiť. „Telo už nezvládalo nápor, mala som opakujúce sa zranenia lakťov, nič sa nedalo robiť,“ trpko poznamenala Veronika, ktorá má po skončení kariéry veľkú oporu v osobe svojho priateľa Jána (37), podnikateľa v stavebníctve. Ukončenie jej športovej dráhy prišlo podľa odborníkov skoro, možno už o pol roka alebo o rok by priniesla cenný kov aj z majstrovstiev sveta... Po rokoch tvrdých tréningov a súťaží musela teda Veronika začať uvažovať, čo chce v živote ďalej robiť. „Bolo to ťažké obdobie. V tom čase mi veľmi pomohlo, že som začala písať úvahy, z ktorých vznikla už druhá motivačná kniha pre ženy. Je o tom, ako prijať seba, svoju postavu a všetko, čo sa nám v živote deje. Pokrstíme ju 14. decembra,“ prezradila sympatická Veronika.

Otvoriť galériu

Maľuje svoje úvahy

Bývalá úspešná športovkyňa však nezostala len pri písaní. Dala sa na dráhu fitness trénerky a začala maľovať. „Pritiahli ma k tomu moje úvahy. Predstavila som si, ako by mohli vyzerať na plátne. Každý obraz má svoj príbeh, zážitok. Maľovať som sa učila sama, išlo mi to prirodzene,” hovorí činorodá Veľkošarišanka, ktorá tvorí najmä abstraktné obrazy, na plátno zvečňuje výjavy z Veľkého Šariša. No nielen to, maľuje aj akty! „Tie sú zatiaľ decentné. Modelky som nemala žiadne, pri maľovaní som si predstavovala seba. V krátkom čase však mám v úmysle začať maľovať aj odvážnejšie akty. Zachytávať nahé ženy v plnej kráse, tak ako vyzerajú,” uzavrela mladá dáma, ktorá síce nemá žiadne výtvarné vzdelanie, ale jej diela sú podľa odborníkov na profesionálnej úrovni. Momentálne ich vystavuje v Mestskom múzeu a v galérii vo Veľkom Šariši, dva obrazy budú od pondelka na výstave v Bratislave. Väčšina z nich je na predaj a spríjemňujú domov už aj ľuďom v Česku a v Anglicku.

Jej práce sú na dobrej úrovni

Tvorba bývalej armwrestlerky zaujala aj akademického maliara Andreja Augustína (55). „Je vidieť, že ide o amatérsku maliarku, ale jej práce sú na dobrej úrovni vzhľadom na to, že sa maliarstvu nikdy profesionálne nevenovala a ani nemala nad sebou profesionálny dohľad,“ s nadhľadom pochválil jej doterajšiu tvorbu. „Svojimi dielami dokáže takýmto spôsobom zobraziť to, čo vidí a ako to vidí. Maľovanie obrazov nás totiž veľmi kultivuje. Ak sme ochotní umenie vnímať aj ho vytvárať, nás aj naše okolie to vie pozitívne zmeniť. Umenie nás robí lepšími a náš emocionálny svet sa výrazne rozvíja.“

Galerista Andrej Smolák: Pustila sa do náročnej tvorby

Obrazy mladej výtvarníčky posúdil aj renomovaný galerista Andrej Smolák zo Sniny. ,,Obrázky nie sú zlé. Veronika by potrebovala vedieť niečo o farbách, nie všetko musí byť čierne, čo je tmavé. Obrázky majú 3 polohy, prvá farebná štylizácia ženskej figúry, druhá čierno biele figúry a tretia sú krajiny. Ak by niekedy prišla za mnou aj s obrázkami, priamo na nich by som jej poradil niektoré postupy. Veľmi si cením to, že sa pustila do pomerne náročnej tvorby, mohla by si vybrať ľahšie motívy. A taktiež by sa mala viac zamerať na kresbu. Páči sa mi obrázok s kostolom, do oblohy by som zamiešal aj nejakú farbu z krajiny, pretože impresionisti povedali ako prví, že farba predmetu sa nachádza vo farbe prostredia a naopak farba prostredia sa nachádza na farbe predmetu,” uviedol Smolák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý
Bujaré oslavy slovenských hokejistov po postupe do semifinále.
Erupcia radosti po postupe do semifinále: Takto v šatni oslavovali slovenskí mladíci!
Rozhodovanie o podmienečnom prepustení mafiána Mikuláša Černáka na slobodu na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch.
Foto
Černák zatiaľ zostáva vo väzení: Prezradil, čo by chcel robiť, keby sa dostane na slobodu
(ilustračné foto).
Koalícia odkladá voľbu kandidátov na členov Súdnej rady SR: SaS tento krok kritizuje
Na snímke ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba prehovoril o mierových rokovaniach: Zapojiť sa môže aj Rusko! Má to však háčik
Izraelský tank sa v utorok presúva na pozíciu pri hraniciach s pásmom Gazy na juhu Izraela.
Svetlo na konci tunela? Šéf Hamasu má na stole návrh prímeria: Toto si o ňom myslí
(ilustračné foto)
O hlasovací preukaz možno požiadať aj cez aplikáciu: Zaberie vám to len pár minút!
(ilustračné foto)
Požiar v Dobročskom pralese: Plamene sa dostali aj do jadra! Čo všetko poškodili?
Asian doctor is using a stethoscope listen to the heartbeat of the elderly patient.
Tri zlovestné varovné signály tichého zabijaka: Môže sa objaviť na nohách
Ilustračné foto
Konferencia Globsec sa tento rok uskutoční v Prahe: Aha, aké budú hlavné témy
Manželia si dali zbohom po 30-tich rokoch spoločného života.
Foto
Babiš má byť zamilovaný ako tínedžer! Opustil ženu kvôli TEJTO krásnej mladej ryšavke?
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Vážne varovanie: V ďalšej obci spozorovali medveďa! Šelma sa pohybovala v zastavanom území