Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2019 17:40 | Správy | Zahraničné správy

Veľká rodinná tragédia: Otec dal synovi († 11) čokoládovú tyčinku, navždy o neho prišiel

Otec Raffiho Pownalla si myslel, že čokoládová sladkosť z radu „Free from“ v supermarkete neobsahuje mlieko. Neskôr zistil, že neobsahovala len lepok.

Školák vo veku 11 rokov so silnou alergiou na mliečne výrobky sa zrútil a zomrel po tom, ako zjedol čokoládovú tyčinku obchodného reťazcu Morrisons, píše portál Manchester Evening News. Neuvedomil si, že obsahuje sušené mlieko.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Chlapca okamžite previezli na ošetrenie do Blackburn, ale krátko nato zomrel. Testy ukázali, že utrpel smrteľnú alergickú reakciu na sladkosť. Raffiho otec, ktorý mu dal čokoládovú tyčinku, uviedol, že sa domnieval, že neobsahuje mlieko, pretože pochádzala z obchodného sortimentu „Free from“. Chlapec mal v anamnéze mnohopočetné alergie a vážnu astmu, avšak niekoľko rokov neutrpel žiadne vážnejšie alergické reakcie.

Raffi, ktorý žil so svojimi rodičmi Ayeshou a Tomom Pownallom v Burnley, bol vnukom oceňovaného dramatika, spisovateľa a rozhlasového dramatika Davida Pownalla. 

 

K tragédii došlo 8. júna o 16:00, keď dostal za odmenu tyčinku bezlepkovej čokolády. „Dal som mu tri alebo štyri kúsky čokolády do malej sklenenej misky. Veril som, že táto tyčinka bola súčasťou sortimentu, ktorý neobsahuje mlieko. Raffi pociťoval nevoľnosť už z malého kúsku čokolády. Okamžite som sa išiel pozrieť na čokoládovú tyčinku a zistil som, že nie je z radu ´bez mlieka´,“ uviedol otec Tom.

„Pri pohľade na zloženie sa ukázalo, že obsahovala sušené mlieko a že v skutočnosti išlo o bezgluténový sortiment. Raffi bol síce chorý, ale mysleli sme si, že do nemocnice nebude musieť ísť, pretože k podobným situáciám už došlo a uzdravil sa. Dali sme mu trochu vody, aby sa schladil, použili sme inhalátor a adrenalínové pero,“ hovorí Raffiho otec. Bolo však jasné, že nič nezaberá, a tak zavolali pohotovostnú službu. Previezli ho do nemocnice, kde bohužiaľ zomrel.

„Skutočne som si myslel, že táto tyčinka je bez mliečnej čokolády. Je to tragédia a zjedol ju úplnou náhodou,“ znejú slová zroneného otca. Príčina smrti bola zaznamenaná ako anafylaxia po požití potravy obsahujúcej mlieko, viacnásobná alergia a ťažká astma. Nebol povolaný žiadny patológ, aby poskytol dôkazy, a rodina Raffiho sa nezúčastnila vypočutia.

V čase pohrebu v Nelsone vzdali mladému chlapcovi poctu stovky ľudí a rodine prajú veľa síl. Hovorca inštitútu Yā Sīn povedal: „Bol to milý chlapec, ktorý sa rád učil, bude mi veľmi chýbať. Raffiho rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť a posielame modlitby. Na opísanie tejto straty slová nepostačujú“.

Raffi bol nádherné dieťa plné života, inteligentné a prekonávajúce svoj vek. Často sa zúčastňoval programov a liečení so svojou matkou a bol pre nás absolútnym šťastím. Je to pre nás veľká strata,“ povedal rodinný priateľ Waseem Mahmood.

„Celý život mal pred sebou a kvôli tejto tragédii sa mu tak náhle skrátil. Ako matka troch detí si ani neviem predstaviť, čím si prechádzajú. Moje myšlienky sú so všetkými, ktorí ho poznali, milovali a bola by som rada, keby vedeli, že sme tu, aby sme ich v prípade potreby podporili,“ vyjadrila sa rodinná známa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Fico vychválil naše členstvo v Únii do nebies: V tomto bode však nastala zmena
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Orbánov Fidesz von der Leyenovú totálne znemožnil: Prekvapujúci odkaz šéfky Európskej komisie