Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2019 08:45 | Šport | Futbal
Foto

Nováčik zo Serede senzačne vykopol majstrovský Spartak z boja o titul: Obhajcu zlomili odchody

Mali byť len do počtu! Teraz si zahrajú v skupine o titul. Futbalová Sereď vstupovala do prvej ligovej sezóny s nováčikovským strachom i stresom. Až na pár hráčov išla do súťaže bez skúseností. I s vedomým odsúdením do cudzieho prostredia v Myjave a v Nitre, keďže jej štadiónik zatiaľ nespĺňa potrebné parametre.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Dnes je z outsidera účastník najlepšej šestky. To, o čom v 15-tisícovom mestečku verní fanúšikovia len snívali, je príjemnou realitou. Termín záchrana ich už strašiť nemusí. Vymenili ho za eufóriu. „Historický úspech pre Sereď. Budeme hrať v skupine o titul. Na krásnych štadiónoch. Je to neuveriteľný pocit,“ nadchýnal sa stredopoliar Adam Morong, podľa portálu transfermarkt s hodnotou 300-tisíc eur najdrahší hráč Serede.

Nováčik dlhšie osciloval na hranici oboch skupín. Nakoniec si zaslúžený postup vybojoval sám v zápase pravdy. Na neutrálnej pôde v Myjave. Proti majstrovskej Trnave (3:1), ktorá mala na tribúnach výhodu domáceho prostredia a na ihrisku jednogólový náskok. „Teraz bude pre nás každý zápas sviatkom. Reálne sme sa videli okolo siedmeho až deviateho miesta. No toto je signál aj pre ostatné kluby, že po postupe do prvej ligy môžu mať kvalitu na to, aby v nej hrali dôstojnú úlohu,“ posmeľuje ostatných Morong.

Kapitán Serede Ľubomír Michalík venuje s mužstvom senzačný postup všetkým fanúšikom, ktorí merali cestu na ich zápasy. Robustný stopér si želá, aby si čo najskôr mohli vychutnať ich hru aj na vlastnom štadióne.

 

Obrovské sklamanie zavládlo v Trnave. Turbulentné obdobie po odchode vedenia klubu, trénera i takmer kompletnej základnej zostavy z jesene obhajca titulu neustál. Po ťažkom jarnom trojzápase (Žilina, Dunajská Streda, Slovan) zlyhal v rozhodujúcom - proti teoreticky najľahšiemu súperovi. Bývalý tréner reprezentácie Ladislav Jurkemik tvrdí, že na pád Trnavy z vlaňajších pozícií mala vplyv práve veľká a nezdravá výmena hráčov v tíme. Podľa neho by mal zväz obmedziť aj počet legionárov v ligových kluboch.

Tréner Jurkemik: Trnava je odraz ligy, to, čo sa deje, je choré!

Trnava mala na začiatku slabšie výsledky. V priebehu sezóny verila, že sa to podarí zvrátiť, ale spoliehať sa na posledný zápas sa nedá. Veľa hráčov migrovalo, kvalita jednoducho odišla preč. Zachrániť sa nebude pre Spartak problém. Problém je s odchodom kvalitných hráčov. To potom aj trénerovi poriadne komplikuje situáciu. Takto sa nedá pracovať. Ale vidíme to v celej lige. Migrácia hráčov nie je dobrá. Máme tu príliš veľa legionárov. Takýmto štýlom nám za chvíľu padne celá repre. Veď to je choré! A potom tak ten futbal aj vyzerá. Zväz by mal zaviesť pravidlo, že v slovenských tímoch budú traja, maximálne štyria legionári.

Tréner Lešický: Futbal v jednom zápase môže byt nespravodlivý

Býva pravidlom, že nováčik ligy je „šťukou“ súťaže. Lebo z nižšej súťaže si prinesie víťaznú mentalitu, je zvyknutý vyhrávať. Otázkou vždy je, ako dlho mu to vydrží. Ale dávam klobúk dolu pred Sereďou. Hlavne preto, že zvládla aj predfinále, postup do prvej šestky. Od Trnavy vzhľadom na okolnosti sa očakával strmý pád. A je otázkou, či umiestnenie po základnej časti je úspechom alebo neúspechom, lebo futbal v jednom zápase môže byt nespravodlivý. Ale aj tak sa po dlhšom období každému všetko vráti. Dobrému v dobrom a opačne. To platí aj teraz. Každý bude tam, kde patrí. Na to netreba byť prorokom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!
dangerous infectious insect mite crawls on the skin of the fingers of the human hand to suck the blood
Kliešťová sezóna je v plnom prúde: Čo robiť, ak si jedného nájdete na pokožke? Zlý postup môže mať fatálne následky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová na rovinu: TOTO bolo jedno z najlepších rozhodnutí Slovenska!
Zničená infraštruktúra v Pásme Gaza.
Strašné, čo sa deje v Pásme Gazy: Je to ešte horšie ako na Ukrajine!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Orbánov Fidesz von der Leyenovú totálne znemožnil: Prekvapujúci odkaz šéfky Európskej komisie
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pohrozil Iránu.
USA sú bezradné, čoskoro má vypuknúť PEKLO: Izrael pripravuje desivú operáciu!
Lukáš Machala si vyslúžil posmech za vyjadrenia v RTVS
Neviem, či je guľatá! Machala v RTVS šokoval slovami o planéte Zem: Jasný odkaz od astronauta Bellu!
Beautiful young woman measuring her waist with a measuring tape in the living room at home.
TIETO potraviny v supermarkete NIKDY nekupujte! Známa dietologička radí, ako ostať fit
Dobročský prales
Aktualizované
V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales horí! Zasahujú hasiči
Young unhappy woman eating pizza due to her depression at home.
Pociťujete TIETO 3 príznaky už vyše mesiaca? Volajte doktorovi, môže ísť o RAKOVINU
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
Von der Leyenová sa v Bruseli pristavila aj pri slovenskej vlajke: Veľavravné slová
Male mouth with protruding tongue with a yellow coating at the base
Telo sa vás snaží varovať! Tieto FARBY vášho jazyka môžu znamenať vážne CHOROBY