Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2017 11:02 | Správy | Politika
Video

Národniar Hrnko prezradil zaujímavý detail o svojom priestupku: Prečo volal policajnému prezidentovi Gašparovi?

Pre bežného smrteľníka nemožné! Poslanec za SNS Anton Hrnko (61) sa nedávno dostal do potýčky s policajtmi.

Tí ho zastavili na diaľnici v hlavnom meste a za nedanie prednosti v jazde mu naparili pokutu 150 eur. Hrnko ju však zaplatiť odmietol a teraz zverejnil policajné video z jeho zásahu, na ktorom nechýbajú ani štipľavé slová. Poslanec prezradil, že na postup mužov zákona sa hneď po skončení zásahu sťažoval policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi (54). Čo s ním vybavoval?

Hrnko je pritom predseda výboru pre obranu a bezpečnosť, ktorému sa policajný prezident zodpovedá. Poslanca policajti zastavili na ceste z Pezinka, keď prechádzal z ľavého pruhu do pravého a podľa nich nedal prednosť a ohrozil inú posádku. „On je naje***ý, uvidíš to. Mám ho nahratého, zoberiem vodičák a hotovo,“ znie na nahrávke z policajného auta. Test na alkohol bol negatívny. Hrnko však tvrdí, že samotní policajti prekročili rýchlosť a mali ho pri zásahu šikanovať. „Z mojej aj z ich strany padli hrubé slová. Po tretej neúspešnej dychovej skúške som vybuchol. Napriek tomu, že som starší, ziapal na mňa ako na divokú sviňu. Vtedy som sa ohradil, že som poslanec a šéf brannobezpečnostného výboru,“ vyhlásil Hrnko. Poslanec obišiel s pokutou 150 eur, ktorú odmietol zaplatiť, a tak mu vzali vodičák. Neskôr v správnom konaní mu ju znížili na 100 eur. Ani tú však nezaplatil. 

Telefonát Gašparovi

Ako sa nám podarilo zistiť, Hrnko vzápätí volal na najvyššie miesta. „Po skončení zásahu som volal prezidentovi Policajného zboru, že si vyprosujem, aby sa so mnou policajti takým spôsobom rozprávali,“ povedal pre Nový Čas. Hrnko tvrdí, že priestupok nespáchal a boli to práve policajti, ktorí ho svojou vysokou rýchlosťou nútili odbočiť. O zásahu sa dozvedel aj minister vnútra Robert Kaliňák. „Minister vnútra volal pánovi Hrnkovi preto, lebo je šéfom výboru NR SR a chcel vedieť, čo sa stalo, keď mu policajti zadržali vodičský preukaz. Dozvedel sa to z médií,“ reagoval hovorca rezortu Ivan Netík.

 

Politická zákazka?

Podpredseda SNS je presvedčený, že zákrok policajtov bol dopredu pripravený s úmyslom mu odobrať vodičák. „Nemôžem vylúčiť, že ide o koordinovaný útok na SNS. V slovenskej spoločnosti je dosť ľudí, ktorým strana leží v krku, nemajú radi jej politiku a nestotožnili sa s cieľmi transparentnosti, ktoré SNS predstavuje,“ uzavrel. Šéf polície Tibor Gašpar pre Markízu uviedol, že to je špekulácia a nechá vykonať v prípade kontrolu.

 

Expert: Hrnko jazdil správne

Jozef Drahovský, dopravný analytik

1. Na videu jednoznačne vidno, že vodič v ľavom jazdnom pruhu si začal plniť svoju povinnosť, keď sa k nemu priblížilo rýchlejšie idúce vozidlo.

Otvoriť galériu

2. Vodič dal znamenie o zmene smeru jazdy a preradil sa svojim vozidlom do pravého jazdného pruhu.

Otvoriť galériu

3. Na videu vidno reakciu vodiča idúceho v pravom jazdnom pruhu, ktorý pribrzdil, ale toto pribrzdenie nebolo charakteru núdzového brzdenia, preto nie je možné hovoriť o ohrození vodiča jazdiacom v pravom jazdnom pruhu.

Otvoriť galériu

- Podľa môjho názoru je z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky vhodné zvýšiť rýchlosť zrejme aj viac ako v tomto prípade a zaradiť sa pred vozidlo idúce v pravom jazdnom pruhu. Ak by vodič začal brzdiť a zaradil sa až za vozidlo v pravom jazdnom pruhu, tak by došlo k výraznému obmedzeniu rýchlejšie idúceho vozidla. Keďže vodič bol schopný dojazdu, tak minimálne dojazd domov mu policajti mali povoliť. Ak sa však rozhodli, že priestupok sa dá vyriešiť pokutou na mieste, tak nie je dôvod mu vodičský preukaz zadržať. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší