Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2015 08:59 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Infografika

Z Eliškinej († 36) milovanej motorky sa stal samovražedný nástroj: Takto došlo k nehode!

Štvrtkové ráno im navždy zmenilo život! Rodičia mŕtvej Elišky († 36) stratili svoje jediné dieťa po tom, ako ich dcéra nezvládla na rušnej bratislavskej Ulici svornosti predbiehací manéver a skončila pod kolesami linkového autobusu.

Stratili nielen ju, ale aj vytúžené tretie vnúča. Príbuzní stále nemôžu uveriť, že to, čo milovala - skúter, sa pre ňu stal samovražedným nástrojom. Najpravdepodobnejšou verziou tragickej kolízie Eliškinho († 36) skútra s diaľkovým linkovým autobusom bolo obiehanie motocyklistky z vnútornej strany štvorprúdovej cesty. „Eliška bola skúsenou jazdkyňou, zrejme vedela, čo robí. Podobných situácií zažila v tradičnej rannej špičke na rušnej ceste mnoho,“ tvrdí suseda a kamarátka z detstva Emília (42).

Kým sa polícia posunie v prípade ďalej, musí si počkať na výsledky znaleckých posudkov. „Pri každej dopravnej nehode tím znaleckých expertov skúma dôvody kolízie,“ vysvetľuje krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa svedkov z miesta nehody nešiel autobus rýchlo, keďže bol súčasťou dlhej a pomalej kolóny. Práve tento moment sa snažila Eliška využiť a autobus predbehnúť z krajnice, ktorá je navyše posypaná štrkom.

 

Sú zdrvení

Rodičia Elišky sú po správe o jej náhlej smrti zničení. Prišli o milovanú dcéru, svoje dieťa. Rovnako sú zničené aj jej kamarátky. „Eliška bola moja najlepšia priateľka. Spolu sme chodili na základnú školu, spolu sme rodili. Boli sme babský kolektív a s Eliškou bola vždy zábava. A hoci jej manželstvo nevyšlo podľa predstáv, otec Martin sa o oboch chlapcov Christophera (13) a Timothyho (11) doteraz veľmi vzorne stará. Aj s ním boli chlapci šťastní, deti si v striedavej starostlivosti vymieňali každý týždeň. V čase tragédie boli u neho," povedala nám Antónia (36). Dátum poslednej rozlúčky s Eliškou bude na budúci týždeň v Šenkviciach, odkiaľ pochádzajú jej rodičia.

Otvoriť galériu

Ako jazdiť na skútri?

Michal Bednár (redakcia Autobildu)

  • Nikdy nezabudnite, že na skútri ste omnoho zraniteľnejší ako v aute!
  • Nejazdite príliš blízko pri krajnici. Držte sa pravej strany vozovky, ale myslite na to, že krajnica môže byť znečistená, alebo na nej môže ležať prekážka.
  • Nikdy sa nespoliehajte na vašu prednosť v jazde! Šoféri áut si motocyklistu často všimnú neskoro alebo niekedy aj vôbec.
  • Pri predbiehaní áut v kolóne zvýšte pozornosť na maximum a rýchlosť na minimum. Niektoré zo stojacich áut môže kedykoľvek zmeniť jazdný pruh alebo vodič či spolujazdec otvoriť dvere.
  • Medzi stojacimi autami jazdite radšej z ľavej strany alebo v strede medzi nimi. Pravá strana je najmenej bezpečná - vodiči áut sa skôr pozerajú do svojho, ako do spätného zrkadla na pravej strane.
  • Dodržiavajte bezpečnú vzdialenosť od vozidiel pri ich obiehaní, najmä od nákladných áut a autobusov.
  • Vodiči automobilov, ktorí iba začínajú jazdiť na skútri, by si mali ešte pred prvou jazdou poriadne vyskúšať na bezpečnom parkovisku správanie malého motocykla pri prudkom brzdení a zmene smeru jazdy.

Rizikový zákon

Od mája 2013 platí novela zákona o cestnej premávke, ktorá umožňuje držiteľom vodičského preukazu typu B riadiť ľahké motocykle s kubatúrou do 125 cm3. Novela však prináša riziko zvýšenej nehodovosti, a to najmä mladých a menej skúsených vodičov. Jazda na skútroch či iných malých motocykloch je síce výborným nástrojom na rozvíjanie vodičských zručností, ale v kombinácii s prílišným riskovaním často vedie k závažným dopravným
kolíziám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Uzná Trump výsledky volieb? Povedal to na plné ústa: Len v TOMTO prípade
Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší