Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2023 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Najrýchlejšia cesta k životu bez bolesti

Keď nás niečo bolí, snažíme sa bolesti zbaviť. Najskôr siahneme po tabletkách, a keď bolesť neustúpi, časom si na ňu niektorí zvykneme. Sprevádza nás každý deň a stáva sa tak chronickou.

Dnes máme moderné a efektívne možnosti, ako sa bolesti zbaviť za relatívne krátky čas. Ako vo všetkých oblastiach medicíny, kľúčom sú vedomosti, ľudia a špičkové technické vybavenie.

V rehabilitačných a fyzioterapeutických centrách Winmed nájdete pod jednou strechou najmodernejšie prístrojové vybavenie, tradičné manuálne techniky skúsených fyzioterapeutov a zdravotné cvičenia. Ich vhodná kombinácia výrazne urýchľuje liečbu bolesti pohybového aparátu.

Otvoriť galériu

Päť Winmed centier na Slovensku

Najnovšou prevádzkou je od septembra Winmed centrum v Trnave. Spolu s centrami v Bratislave, Nitre, Spišskej Novej Vsi a Košiciach tvorí sieť piatich rehabilitačných zariadení, v ktorých vám skúsení fyzioterapeuti pomôžu vyliečiť nielen akútne, ale aj chronické bolesti pohybového aparátu.

Základom je správna kombinácia

Vo Winmed centrách vám po diagnostike nastavia liečbu bolestí, porúch a dysbalancií pohybového aparátu tak, aby ste boli čím skôr „späť v hre“. Základom je správna kombinácia znalostí a manuálnych techník fyzioterapeutov spolu s najmodernejšou technikou a modernými prístrojovými terapiami. Skúsenosti ukazujú, že práve správna kombinácia terapeutických postupov a využitie modernej techniky dokáže pomôcť aj tam, kde iné terapie zlyhávajú, alebo sú zdĺhavé. A to dokonca aj pri chronických diagnózach ako zamrznuté rameno, tenisový lakeť či pätová ostroha. Po odznení bolesti vám následne fyzioterapeuti pomôžu nastaviť pohybovú aktivitu tak, aby nedošlo k recidíve.

Otvoriť galériu

Najmodernejšia technika

Medzi najpoužívanejšie a najúčinnejšie prístroje používané vo Winmed centrách patrí bezbolestná rázová vlna s diatermiou – ShockWave Dual Power. Kombináciou dvoch energií v tomto prístroji (diatermie a rázovej vlny) je možné dosiahnuť výnimočné a rýchle výsledky a navyše úplne bez bolesti. Pacienti tak pociťujú nielen okamžitú úľavu od bolesti, ale sa aj výrazne zrýchľuje samotná liečba. Ďalšou vysokoúčinnou terapiou je N-FI terapia, čo je neinvazívne prístrojové (bez ihly) vpravovanie účinných látok do svalov a kĺbov, ktoré napomáha liečbe mnohých diagnóz pohybového aparátu. Detailné informácie o terapii bezbolestnou rázovou vlnou ShockWave Dual Power, nájdete na stránke www.razova-vlna.sk.

Otvoriť galériu

Najčastejšie diagnózy

Medzi najčastejšie diagnózy, ktoré kombinovaným prístupom liečia fyzioterapeuti vo Winmed centrách, sú bolesti chrbta (lumbalgia), bolesti ramena (kalcifikáty, zamrznuté rameno), bolesť lakťa (tenisový lakeť), bolesti kolena (skokanské koleno, hojenie väzov, pooperačné stavy), nižšie stupne artrózy, bolesti päty a pätová ostroha. Pomerne často je prístrojové vybavenie využívané na skracovanie liečby po operáciách a odstraňovanie kalcifikátov. Vo všetkých prípadoch je dosahovaná vysoká úspešnosť liečby.

Terapie a fytokomponenty

Vo Winmed centrách používajú fyzioterapeuti k prístrojovej liečbe výrobcom špeciálne vyvinuté fytokomponenty, ktoré pomáhajú výrazne skrátiť liečbu a zvyšujú jej účinnosť. K liečbe artrózy, distorzie, chronických bolestí kĺbov a kĺbov sú i často používané terapie TriJALUX a ArtrosikJALUX, ktoré sú bez ihly (teda úplne bezbolestne) prístrojom vpravované cez pokožku do mäkkých tkanív až k vonkajšej časti kĺbového puzdra, kde spúšťajú tvorbu kyseliny hyalurónovej a môžu nielen pomôcť odstrániť bolesť, ale často aj zachrániť pred operáciou.

Bolí vás koleno, chrbát, lakeť, a nič vám nepomáha

BRATISLAVA – TRNAVA – NITRA – SPIŠSKÁ NOVÁ VES - KOŠICE

Viac informácií o terapiách a kontakty na WINMED centrá:

Winmed centrum Bratislava
Prievozská 4/B
ba@winmedcentrum.sk
0911 212 757

Winmed centrum Trnava
Halenárska 18
tt@winmedcentrum.sk
0908 222 012

Winmed centrum Nitra
Jelenecká 177
Nitrianske Hrnčiarovce
centrum@winmed.sk 
037 656 34 20

Winmed centrum Spišská Nová Ves
Drevárska 1432/2
snv@winmedcentrum.sk
0947 901 400

Winmed centrum Košice
Žriedlová 16
ke@winmedcentrum.sk 
0915 955 220

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hrabko tvrdí, že za náladu v spoločnosti môžu aj politici: TOTO by mala spraviť prezidentka
Výber jednej zo 4 vidličiek má vraj prezradiť niečo o vašej osobnosti! (Ilustračné foto)
Foto
Jednoduchý TEST s vidličkami o vás prezradí viac, než by ste si mysleli: Súvisí to s vašou osobnosťou!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
V Kamenici padlo rogalo s mladým mužom! Zásah leteckých záchranárov
Lesný požiar v Českom Švajčiarku 28. júl 2022.
Novinky v prípade lesného požiaru v Česku: Podivné správanie obžalovaného na súde a nečakané PRIZNANIE!
Roberta Fica postrelili v Handlovej!
SIS odsúdila útok na premiéra: Vyzvala verejnosť, aby nešírila konšpirácie
S hercom tvorili pár celých 7 rokov.
Foto
Koniec vojny Agáty Hanychovej a Jakuba Prachařa: Súd vyniesol konečný VERDIKT!
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Generálna prokuratúra: Útok na premiéra dozoruje oddelenie závažnej kriminality
Extáza (ilustračná fotografia).
Slováci, skontrolujte si TENTO liek: Túto šaržu sťahujú z trhu! Čo hrozí?
Na snímke uprostred prezident Policajného zboru plk. Ľubomír Solák, vľavo viceprezident PZ SR pre službu kriminálnej polície a migráciu Ivan Hapšták a vpravo viceprezident PZ SR pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič
Znepokojivé, čo sa stalo po streľbe na premiéra! Policajný prezident odhalil, čo zistili
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny: Berú Rusi do zajatia civilistov?! Hovoria o barbarských útokoch a... Hrôza
Azerbajdžan prevzal kontrolu nad Náhorným Karabachom 20. septembra po bleskovej vojenskej operácii. (ilustračné foto)
Nemožné sa stalo skutočnosťou: Dávni nepriatelia sa dohodli na sporných úsekoch hranice!
Si a Putin sa zhodli na potrebe politického riešenia konfliktu na Ukrajine
Foto
Rusko a Čína vydali spoločné vyhlásenie: Amerika bude zúriť! Padli drsné slová