Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.02.2024 00:00 | PR články
PR článok

Nakopnime sa k pozitívnej zmene s Fitlaviou! Ukážkový tréning od Maroša Molnára aj pre nestíhačov

Vyspovedali sme najobľúbenejšieho kondičného trénera Maroša Molnára, ktorý každoročne pripravuje komplexné tréningové plány osobne pre klientov, ale aj online v platforme Fitlavia. Poradil nám cviky, ktoré viete jednoducho začleniť do svojho zdravšieho života ešte dnes!

Nie je tajomstvom, že obľúbený tréner z Extrémnych premien Maroš Molnár je súčasťou výzvy Nakopávačka od Fitlavia - po sviatkoch sa spoločne nakopneme do formy. Táto výzva zatriasla Slovenskom a obľúbilo si ju čoraz viac ľudí. V čom je unikátna, a prečo sa rozhodol vytvárať spoločne s Fitlavia komplexné tréningové online plány po celý rok nám prezradil v rozhovore.

Čo je vlastne Fitlavia, a ako sa s ňou dá dostať do formy?

Fitlavia je platforma, v ktorej nájdete videá od odborníkov ako schudnúť, vyformovať postavu, nastaviť si myseľ, zdravo sa stravovať, chutne a rýchlo navariť alebo zmeniť životný štýl. Je určená pre začiatočníkov, pokročilých, ale aj pre mamičky na materskej, ktoré potrebujú špeciálny plán. Stojí na základoch skúsených odborníkov, čo znamená, že je možné čerpať znalosti od širokého spektra expertov - od odborníkov na výživu bežnej populácie a športovcov, cez trénerov s rôznym zameraním, až po lekárov, fyzioterapeutov, psychológov a life - koučov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Fitlavia.sk

Môžeš nám bližšie vysvetliť, čo presne zahŕňa program 6-týždňovej novoročnej Nakopávačky s Fitlavia?

Program umožňuje ľuďom cvičiť počas 6-tich týždňov doma a prispôsobiť si cvičenie podľa svojho rozvrhu úplne individuálne. Ak nemôžu ísť do fitka alebo cvičiť s trénerom, dostanú komplexné a odborné informácie od TOP odborníkov. Zároveň získajú inšpiráciu na kvalitné a vyvážené recepty - sú zdravé, rýchle a chutné. Súčasťou výzvy sú tréningové plány na celých 6-týždňov odo mňa v podobe videí, 10 druhov jedálničkov, nákupné zoznamy, vzdelávacie a motivačné videá, tipy a triky, podpora veľkej komunity, živé vysielania s odborníkmi a lekármi, ako napríklad s MUDr. Borisom Bajerom, PhD., ktorý je lekár, fyziológ a výživový špecialista v jednom a môžu sa ho na živých vysielaniach spýtať na čokoľvek potrebujú, no nájdete tam toho ešte omnoho viac. Jednoducho je to komplexný produkt pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomôcť so zdravým životným štýlom. Výhovorky idú bokom, lebo sa spoločne nakopneme k zmene a dlhodobej motivácii.

Hovoríš, že súčasťou fit výzvy sú aj živé vysielania s odborníkmi a pravidelné vzdelávanie o racionálnom chudnutí. Myslíš si, že Fitlavia ako platforma založená na dôkazoch a odborných poznatkoch mení pohľad na chudnutie ako také?

Pre mňa osobne je dôležité, že platforma Fitlavia stojí na základoch skúsených odborníkov, ktorí poskytujú tzv. evidence-based informácie z oblasti výživy, cvičenia a zdravého životného štýlu. Živé vysielania a vzdelávacie moduly pripravujeme tak, aby boli pre ľudí veľmi praktické a užitočné do bežného života. Majú tak prístup k odborným informáciám, a tiež majú možnosť spýtať sa čo potrebujú priamo odborníkov v danej sfére. Týmto sa dá zabezpečiť aj individuálne poradenstvo v rámci širšej skupiny, ktorú by som v tréningoch jeden na jedného nedokázal kapacitne zabezpečiť. Vnímam to ako veľkú výhodu a jedinečnú možnosť pre ľudí, ktorí si to tiež nevedia vynachváliť. Ohlasy máme skvelé.

Otvoriť galériu
Zdroj: Fitlavia.sk

Účasťou v novoročnej Nakopávačke sú ľudia zaradení do súťaže o ceny v hodnote 20 000 €. O Aké ceny ide a čo sú konkrétne podmienky?

Tento rok sú ceny v súťaži naozaj rozprávkové. Zapojiť sa do fit výzvy môže každý do 18. februára, a tým sa zapája rovno aj do súťaže o skvelé ceny. Môže vyhrať napríklad vysnívanú dovolenku na Havaji pre dvoch, či zájazd na západné pobrežie Ameriky pre dvoch od cestovnej kancelárie Bubo. Tiež môže vyhrať poukážku v hodnote 1000€ na cvičebné pomôcky na doma podľa vlastného výberu od spoločnosti TOP FIT, poukážku v hodnote 1000€ na kuchynské spotrebiče podľa vlastného výberu od spoločnosti Orava, alebo doživotné členstvo vo Fitlavia pre piatich z vás.

,,Do súťaže sú ľudia zaradení tak, že musia mať aktívne členstvo v Nakopávačke a sledovať všetky tieto štyri stránky na Instagrame. Žrebovanie výhercov bude prebiehať už 19. februára."

Otvoriť galériu
Zdroj: Fitlavia.sk

Ty trénuješ klientov osobne vo svojom fitnescentre Molfit, prečo si sa rozhodol vytvárať aj online produkty? Je to vôbec možné pomôcť niekomu schudnúť väčšie množstvo kíl aj takpovediac na diaľku?

Za svoju dlhoročnú prax som sa stretol s rôznymi typmi ľudí, a tak viem, že každému vyhovuje niečo iné. Sú ľudia, ktorí potrebujú v rámci dodržania disciplíny a motivácie chodiť fyzicky do fitka na moje tréningy, zároveň pracujem aj s veľa ľuďmi, ktorým to aktuálna situácia nedovoľuje, alebo im to jednoducho nevyhovuje a preferujú cvičenie na doma. Podľa mňa je dôležité nastaviť si taký režim, ktorý je pre daného človeka udržateľný. Osobné tréningy, na ktorých vidím ako presne môj klient cvičí samozrejme nenahradí nič, avšak o to viac sa snažím dbať na jasné a zrozumiteľné vysvetlenie a názorné ukázanie tréningov, ktoré pripravujem online v platforme Fitlavia, ktoré si ľudia vedia zacvičiť odkiaľkoľvek z pohodlia domova, či na cestách. Pre niektorých vybraných klientov pripravujem aj individuálny tréningový plán online a konzultujeme na diaľku. Určite je to však možné pomôcť ľuďom k zdravému životnému štýlu aj na diaľku.

Ako motivuješ klientov k pravidelnému cvičeniu a udržiavaniu zdravého životného štýlu?

Úplná alfa a omega je nastaviť si realistické ciele. Naložiť si jednorazovo kvantum vie hocikto, ale zvládať to držať konzistentne dlhodobo je už iný oriešok. Vždy radím začať pozvoľna a postupne pridávať. Radšej po menšom ale udržateľne, ako veľa a nepravidelne. Najideálnejší scenár je, ak si človek vybuduje pozitívny vzťah k pohybu. Na začiatku spolupráce sa okrem úvodných meraní a testov pýtam aj na to, ktoré stroje a cviky klient preferuje. Klient mi povie svoje ciele a na základe výkonnosti sa snažím zaradiť a nájsť také cviky, ktoré aj má rád, aby si prišiel na svoje, zároveň sú aj v súlade s tým čo potrebuje, tak vtedy ich tam zaradím.

Otvoriť galériu
Zdroj: Fitlavia.sk

Máš nejaké obľúbené cvičenia alebo rutiny, ktoré odporúčaš ľuďom na udržanie zdravia?

Osobne si myslím, že najjednoduchšie a najlepšie je začať cvičiť s vlastnou váhou. Šetríte tým kĺby, hlavne v prípade obéznejších ľudí je tá záťaž nižšia, takže sa znižuje pravdepodobnosť, že sa zrania. Zároveň si viete upraviť náročnosť cvikov a ide o flexibilný spôsob zmeny životného štýlu pre tých, ktorí sa z rôznych dôvodov jednoducho nevedia dostať fyzicky do fitka. Väčšinou odporúčam striedanie kruhového tréningu či posilňovania s kardio dňom. Ideálne je ak sa zaradí raz do týždňa aj hiitko, (čiže vysoko intenzívny tréning sa strieda s menej intenzívnymi fázami na vydýchanie). Ak sa človek drží tejto schémy konzistentne, aj s menej intenzívnymi tréningami uvidí výsledky, akurát možno pomalšie, ale určite sa dostavia.

Vieš nám poradiť niekoľko jednoduchých cvičení, ktoré môžu ľudia ľahko začleniť do svojho každodenného života?

Jasné, mám pripravenú rýchlu a efektívnu 10-minútovku, zameranú primárne na jadro tela. Toto stihnú určite aj nestíhači. Postup je jednoduchý, celých 10 minút točíte všetky cviky tak, aby ste stihli čo najviac kôl. Myslím, že desať minút si nájde každý, a garantujem, že si aj zamaká.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...