Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2023 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Zlatý koreň – prírodná zbraň proti stresu, úzkosti a pre lepší spánok

V prírode môžeme nájsť množstvo nástrojov na uvoľnenie a udržanie duševnej rovnováhy. Medzi mnohými zázrakmi, ktoré nám príroda ponúka, je aj rozchodnica ružová, ktorá má pozoruhodné účinky na psychiku človeka.

V modernej dobe sa každodenný život stáva čoraz rýchlejším a stresujúcejším. Nájsť spôsob, ako si udržať duševné zdravie, je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Psychológ MUDr. Vyskočil, odborník venujúci sa alternatívnym metódam boja proti stresu, stavom depresie či poruchám spánku prostredníctvom prírodných látok, vyzdvihuje niekoľko výhod unikátnej rastliny rozchodnice ružovej.

Otvoriť galériu
Zdroj: NaturLab

Ozdravná sila prírody

Rhodiola rosea, známa tiež ako zlatý koreň alebo rozchodnica ružová, je bylina, ktorá sa v tradičnej medicíne používa už stáročia najmä pre svoje liečivé účinky. Táto rastlina pochádza z chladných oblastí Európy, Ázie a Severnej Ameriky a jej adaptogénne vlastnosti ju robia jedným z najcennejších prírodných liečiv. V čom spočíva tajomstvo jej úspechu?

1. Zníženie stresu a úzkosti

Zlatý koreň sa považuje za adaptogén, čo znamená, že môže pomáhať organizmu prispôsobiť sa stresu a zvýšiť jeho odolnosť voči rôznym fyzickým, emocionálnym a environmentálnym stresom. Vďaka tejto schopnosti môže byť účinným prostriedkom na zmiernenie úzkosti a zníženie pocitov vyčerpania spôsobených dlhodobým stresom.

2. Zlepšenie nálady a boj proti depresii

Mnohé štúdie naznačujú, že extrakt zo zlatého koreňa môže mať pozitívny vplyv na náladu a psychický stav. Predpokladá sa, že môže podporiť produkciu neurotransmitera serotonínu a dopamínu v mozgu, čo môže pomôcť zlepšiť náladu a znížiť príznaky depresie.

3. Zvýšenie fyzickej výdrže a zlepšenie výkonu

Rozchodnica ružová je známa svojou schopnosťou zvyšovať energetickú úroveň a fyzickú výdrž, ale aj zmierniť pocit vyčerpania počas fyzickej aktivity. To je dôvod, prečo je populárna medzi športovcami a tými, ktorí hľadajú prírodné prostriedky na zvýšenie svojho výkonu.

4. Podpora kognitívnych funkcií

Mnohé štúdie naznačujú, že zlatý koreň môže mať pozitívny vplyv na kognitívne funkcie, vrátane pamäti, koncentrácie a mentálnej sústredenosti. Táto rastlina môže zlepšiť tok krvi do mozgu, čo vedie k lepšiemu fungovaniu mozgových buniek a zlepšeniu kognitívnych schopností.

5. Ochrana pred neurodegeneratívnymi ochoreniami

Výskumy naznačujú, že pravidelná konzumácia extraktu rozchodnice ružovej môže pomôcť chrániť mozog pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a oxidatívnym stresom. To je dôležité, pretože môže prispieť k ochrane pred neurodegeneratívnymi ochoreniami, ako je napríklad Alzheimerova choroba.

6. Podpora spánku

Mnohí ľudia trpia nespavosťou a problémami so spánkom, čo môže negatívne ovplyvniť ich psychické a fyzické zdravie. Extrakt zo zlatého koreňa môže pomôcť zmierniť nespavosť a podporiť lepší a kvalitnejší spánok.

Otvoriť galériu
Zdroj: NaturLab

Vysoko účinná trojkombinácia pre psychickú pohodu

Na potlačenie stresu a celkové skľudnenie organizmu či zlepšenie kvality spánku MUDr. Vyskočil odporúča aj ďalšie prírodné látky, ktoré majú blahodarné účinky na duševné zdravie človeka.

D-limonén je esenciálna zložka nachádzajúca sa v éterických olejoch mnohých rastlín vrátane citrusových plodov. Táto látka pôsobí na neuróny a aktivuje receptory, ktoré regulujú stres a zároveň potláčajú stresovú reakciu, pomáha zlepšovať náladu, zmierňuje úzkosť a znižuje nespavosť.

Kyselina listová, tiež známa ako vitamín B9, je vitamín nevyhnutný pre správne fungovanie nášho tela. Avšak jeho úloha sa neobmedzuje iba na fyzické zdravie. Kyselina listová hrá dôležitú úlohu aj v duševnom zdraví. Jej nedostatok môže spôsobiť únavu, podráždenosť a depresiu. Naša psychika je úzko prepojená s naším fyzickým stavom, a preto je dôležité doplniť si dostatok vitamínu B9 v našej strave.

Synergia prírodných prvkov

V hektickom a stresujúcom svete, v ktorom je duševné zdravie neustále pod tlakom, je dôležité hľadať prírodné riešenia na zlepšenie psychiky a celkovú harmóniu tela. Extrakt zo zlatého koreňa, D-limonén a kyselina listová nám prinášajú nový rozmer starostlivosti o našu DUŠEVNÚ POHODU. Je to overená trojica účinných prírodných látok, ktorá nás obdarí prirodzeným pokojom, šťastím a kľudným spánkom. Vyskúšajte aj vy túto silnú a účinnú trojkombináciu s extraktom úžasného zlatého koreňa, D-Limonénu, horčíka a vitamínu B9 a získajte extra zľavu pre čitateľov denníka Nový Čas s použitím kupónu CAS8POHODA. Produkt nie je návykový a neviaže sa na lekársky predpis.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spoznávate muža na fotografii?
Foto
Krádež v Bratislave: Neuveríte, čo si muž na FOTO odniesol z obchodu! Polícia prosí o pomoc
Farnborough, UK - July 16, 2018: Boeing 737 MAX on a steep angled landing descent to Farnborough Airport, UK
Muž († 45) upozornil na problém v lietadle Boeingu: Nasledovali muky, zahynul v nemocnici
Robert Fico, Emmanuel Macron.
Fico reaguje na slová Macrona: Vyslal by našich vojakov na Ukrajinu? TOTO odkázal Slovákom
(ilustračné foto)
Požiar obydlia v Lipanoch, pri ktorom zomrela osoba: Polícia začala konať!
Bárta a Mičkovicová tvoria pár dlhé roky.
Foto
Mičkovicová o dlhoročnom vzťahu s Bártom: Aby som sa opäť vydala, musela by sa stať jedna vec!
Prezident USA Joe Biden
USA odhalili, čo má Rusko robiť na Ukrajine: Taktika Nemcov z vojny?!
Polícia na mieste krvavého incidentu.
Vo Švédsku sú v pozore: Po útoku Hamasu prudko stúpol počet antisemitských útokov
Zrútenie časti diaľnice v Číne.
Zrútená diaľnica v Číne: Nešťastie si vyžiadalo takmer 50 obetí
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér Fico o vstupe Ukrajiny do EÚ: Pripomenul aj možné členstvo týchto štátov
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Zmeny v doprave v Liptovskom Mikuláši: Vďaka TOMUTO pribudne niekoľko parkovacích miest
Police car
Tínedžer z Maďarska zverejnil varovné video: To, čo nasledovalo, mohlo skončil katastrofou
(ilustračné foto)
Čo to autobusári stvárajú?! Kontroly odhalili zarážajúce množstvo porušenia pravidiel: Boli v tom aj drogy