Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2023 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Boj proti zaneseným cievam: Prevencia a liečba cievnych ochorení

Ateroskleróza, varixy (kŕčové žily), trombóza, hypertenzia, infarkt myokardu, náhla cievna mozgová príhoda. To sú ochorenia, ktoré sú v Európe najčastejšou príčinou smrti.

Ich rozvoj hrozí každému, kto má zle vyživené cievy alebo cievy zanesené nahromadenými nežiaducimi látkami, čím dochádza k ich zúženiu až upchatiu. My poznáme účinné a efektívne riešenie, ako problémom s cievami predchádzať.

Krvné cievy predstavujú uzavretý systém a zabezpečujú transport živín, krvných plynov a odpadových látok do buniek a z buniek celého tela. Ak je táto dôležitá trasa zablokovaná, orgány začnú hladovať a život v organizme sa spomaľuje. Až sa môže celkom zastaviť.

Ako spoznáme, že máme problém s cievami?

Problém s cievami môžu predpovedať bolesti hlavy, kolísavý krvný tlak, zvonenie v ušiach, studené ruky a nohy alebo znížená citlivosť v prstoch na rukách, vznik kŕčových žíl či zhoršujúca sa pamäť. Sprievodným príznakom je pokles celkovej energie. Obzvlášť veľkú pozornosť je potrebné venovať častým kŕčom v lýtkach, pocitu „ťažkých nôh“ a opuchnutým nohám vo večerných hodinách. Opuch je často sprevádzaný svalovou bolesťou a kŕčmi, ktoré sú výsledkom zhoršeného prietoku krvi. V tomto prípade je už potrebné konzultovať problémy s lekárom.

S vyššie uvedenými problémami sa stretávame u starších ľudí, u ktorých klesá elasticita ciev, ale čoraz častejšie aj u mladých ľudí. Ak sa neliečia, spôsobujú nielen nepríjemné pocity ale aj závažnejšie komplikácie a ochorenia. Preto ich neodporúčame v žiadnom prípade podceňovať.

Otvoriť galériu

Ako týmto ochoreniam predísť?

Veľký vplyv na rozvoji srdcovo-cievnych ochorení má rýchly a unáhlený spôsob života, stres, málo pohybu, nadváha, užívanie hormonálnej antikoncepcie, neduhy ako alkohol a fajčenie a v neposlednom rade nevyvážená strava. Svoj podiel zohráva aj dedičná predispozícia. Ako najvhodnejší spôsob predchádzaniu rizika vzniku srdcovo-cievnych ochorení je vhodná prevencia, ktorej nevyhnutnou súčasťou je pravidelný pohyb, zdravý spôsob života a prísun potrebných výživových látok.

A práve na výživu ciev zvnútra sa zamerali aj v spoločnosti KOMPAVA a vyvinuli veľmi účinnú a efektívnu NOVINKU – výživový doplnok pod názvom VENADOM.

Otvoriť galériu
Zdroj: KOMPAVA

„VENADOM je vyvinutý tak, aby zabezpečil prísun potrebných živín pre cievy prostredníctvom pohodlného užívania vo forme nápoja bez nutnosti prehĺtania kapsúl či tabliet.“

Prečo je Venadom unikátny?

Ide o originálnu a výnimočnú výživu ciev vo forme osviežujúceho nápoja s obsahom mikronizovaného diosmínuhesperidínu. Okrem toho obsahuje ďalších 7 zložiek pre normálnu funkciu kardiovaskulárneho systému, ako aj účinné odstránenie nežiadúcich usadenín a výživu stien ciev, ktoré vekom strácajú svoju pevnosť a pružnosť.

Otvoriť galériu

Bioflavonoidy diosmín a hesperidín sú lekármi najčastejšie odporúčané látky pre cievy. Tieto zložky sa prirodzene vyskytujú v bielej časti šupky citrusových plodov, ako je pomaranč, grep alebo citrón, a sú známe pre svoje antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Mikronizovaná forma diosmínu a hesperidínu zlepšuje ich prechod cez tráviacu sliznicu do krvi, čím sa zabezpečí ich vysoká vstrebateľnosť. Ich najväčší význam spočíva v tom, že blokujú zápalovú reakciu v žilových chlopniach a stenách ciev, prispievajú k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi, redukujú veľkosť usadenín v cievach, zvyšujú ich odolnosť a znižujú riziko vzniku kŕčových žíl, hemoroidov a trombotických stavov.

K ďalším významným zložkám Venadomu patrí kolagén typu I, ktorý zabezpečuje elasticitu, celistvosť a pevnosť cievnej steny a znižuje riziko vzniku kŕčových a metličkovitých žíl.

Elasticitu a pevnosť ciev zabezpečuje aj bambusový extrakt, ktorý obsahuje až 70 % kremíka. Kremík je dôležitá zložka cievnych stien. Správa sa ako kolagén booster, čiže podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, a tak zabezpečuje pružnosť ciev.

Na priechodnosti ciev a odstraňovaní usadenín z ciev sa podieľa rastlinný enzým bromelaín, nazývaný aj “ananásový extrakt”. Čistí cievy od nežiadúcich usadenín, rozkladá fibrín v krvi a dokázateľne znižuje riziko infarktu, vysokého krvného tlaku a iných cievnych ochorení. Bromelaín je tiež veľmi silný antioxidant.

Schopnosť zlepšovať priechodnosť ciev a cirkuláciu krvi v cievach má i aminokyselina L-arginín, ktorú Venadom obsahuje. Z L-arginínu sa v cievach tvorí oxid dusnatý. Táto molekula sa podieľa na znižovaní rizika vzniku závažných civilizačných ochorení, akými sú napr. hypertenzia. Má schopnosť chrániť srdce a mozog tým, že rozširuje cievy pre lepšie prúdenie krvi, čím sa podieľa na okysličení organizmu a rozvádzaní živín po organizme.

V neposlednom rade Venadom obsahuje pre zdravie ciev tiež účinné antioxidanty ako vitamín C, betakarotén či extrakt zo zeleného čaju, ktoré pôsobia ako ochrana pred oxidačným stresom. Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii krvných ciev. Extrakt zo zeleného čaju pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu.

Otvoriť galériu

Pre koho je drink na cievy VENADOM vhodný?

Venadom je vhodný pre ľudí, ktorí trpia rôznymi ochoreniami ciev, výskytom hemoroidov či kŕčových žíl, vysokým krvným tlakom alebo pocitom ťažkých nôh, spôsobeným opuchom končatín. Jeho užívanie sa odporúča aj tým, ktorí majú vysoké riziko rozvoja kardiovaskulárnych ochorení (fajčiari, ľudia s nadváhou, s diabetes mellitus, s vysokým psychickým stresom alebo s vyššou hladinou cholesterolu) a tým, ktorí majú genetické predispozície vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Len čitatelia Nového Času teraz získajú extra výhodnú zľavu pri objednávke VENADOMU, a to s použitím zľavového kupónu VENA8CAS na www.kompava.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú
2024. Penélope je zo dňa na deň krajšia.
Foto
Penélope Cruz oslávila 50. narodeniny: Roky pribúdajú, VRÁSKY nie! Môže takto vyzerať?!
Rebecca McGonigle
Foto
Drží v náručí bábätko? Táto fotka vás poriadne zmätie: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý