Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2023 00:00 | Nové Časy | Zdravie
Sponzorované

Tohtoročné leto – bezstarostné leto...

Dovolenka, prázdniny, oddych pri vode, na horách, v prírode... to je len časť dôvodov, prečo milujeme leto, ktoré sa spája aj s cestovaním a túžbou objavovať nové miesta. Pozývame vás na jedno z nich.

Resort Svatá Kateřina sa nachádza v inšpiratívnej a podmanivej prírode Vysočiny a určite stojí za návštevu. Je to miesto, kde si oddýchne vaše telo aj duša, kde dobijete svoje životné baterky a prídete domov ako znovuzrodení. Predstavujeme vám 7 dôvodov, prečo navštíviť toto leto Resort Svatá Kateřina.

Ajurvédský pavilon

Stavba roku 2019, s veľkorysými priestormi na ayurvédske terapie a wellness & spa zónou, predstavuje ideálne miesto pre relax tela, mysle i ducha. Predstavte si to. Kúpanie v bazéne, uvoľnenie celého tela vo vírivke. Relaxujte na vonkajšej slnečnej terase, alebo si oddýchnite s knihou v meditačnej záhrade. Obklopení prírodou môžete počúvať šumenie stromov a spev vtákov. Žiadne autá, ticho, čistý vzduch a vy. Čo poviete, neznie to úžasne?

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Turistika a výlety do okolia

Resort Svatá Kateřina nájdete uprostred čistej prírody Vysočiny v nadmorskej výške 730 m n. m. Je vstupnou bránou na výlety do okolia. Po chutných a vyvážených raňajkách sa vyberte na prechádzku popri prameňoch (Kateřina, Markéta, Vojtěch, prameň Jihlávka) s krátkou zastávkou pri Kruhu druidov. Môžete sa vydať do neďalekého mestečka Počátky a cestou sa okúpať v jednom z miestnych rybníkov. Alebo môžete navštíviť zrúcaninu hradu Janštejn z prvej polovice 14. storočia. Stále málo? Tak zavítajte do pamiatok UNESCO v Telči alebo Třebíči, navštívte romantické hrady alebo zámky, spoznajte prírodnú rezerváciu Veľký Pařezitý rybník a ďalšie krásy Vysočiny.

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Wellness a letné aktivity

Miesto ponúka výborné podmienky na wellness, širokú škálu masáží a rôzne kurzy jógy. Okrem uvedených aktivít patria medzi vyhľadávané činnosti aj nordic walking a bežecké trasy v okolí. Pre milovníkov tenisu sú k dispozícii dva kurty s novými antukovými dvorcami a tie môžu využívať aj vyznávači volejbalu, nohejbalu či futbalu. V horúcom lete je príjemné sa schladiť v biotopovom jazierku v rámci areálu. V prípade nepriaznivého počasia je, samozrejme, krytý bazén. A čo ísť len tak do lesa na huby? Alebo by ste dovolenku radšej preleňošili?

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Cykloturista

Jazda na bicykli je v týchto oblastiach rovnako populárna ako pešia turistika. Dokonca si nemusíte priniesť vlastný bicykel, v bike parku rezortu sú pre vás pripravené úplne nové modely. Na Vysočine nájdete množstvo krásnych cyklotrás, ktoré pre vás zmapoval Andrej Halada, nadšený cyklista a autor niekoľkých kníh. Od najľahších až po najnáročnejšie, pre mužov, ženy aj deti. Môžete sa vybrať do neďalekého zatopeného kameňolomu, vyraziť na hrad Roštejn a zdatnejší cyklisti sa môžu vydať do Kamenice nad Lipou, kde vás okrem hradu pozýva na návštevu aj miestny pivovar. Lákavá predstava?

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Jazda na koni

Kone a opäť raz kone. Malebná príroda Vysočiny je ako stvorená na vzrušujúcu jazdu na koni. Anglická jazda, výučba, jazda na koni v okolí. Chcete zabudnúť na každodenné starosti a zažiť dobrodružstvo zo sedla alebo romantiku v koči? Stačí nasadnúť a nechať sa unášať od všednosti! Jazdu na koni v okolitej prírode si užijú dospelí aj deti, začiatočníci aj pokročilí jazdci. Alebo kone len pozorujte, hladkajte a vychutnávajte si pohľady nežných očí. Ochotní inštruktori vás zoznámia s koňmi a pomôžu vám vybrať si toho pravého pre vás.

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Golf

Hráte golf, alebo sa ho chcete naučiť? V Resorte Svatá Kateřina máte možnosť tréningu. Driving range nachádzajúci sa uprostred upokojujúcej prírody je výnimočný tým, že golfový nadšenec je na ňom až na výnimky sám. Na obrovskej ploche sa môže venovať nácviku golfových úderov bez toho, aby ho rušili kritické a spýtavé pohľady skúsenejších hráčov. Keď budete pripravení, vyskúšajte 18-jamkové ihrisko v Telči, vzdialené od rezortu do tridsať minút alebo golfové ihrisko Monarchus Monk nachádzajúce sa približne 40 minút jazdy autom od rezortu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Dolce Vita – náš tip na dokonalý deň

Čo by ste povedali na ranný budíček v podobe šumenia lesa? Ranné vzpruženie dúškom vody z prameňa sv. Kateřiny. Do dobrej nálady vás dostane ranná joga, za ktorou nasledujú výdatné raňajky na terase s podmanivým výhľadom do zelene. Jazdenie na koni v rannej rose alebo piknik na lúke. Výlet na bicykli po okolí vás obohatí o zážitky a kúpanie v zatopenom lome vás osvieži. Potom sa nechajte rozmaznávať masážou v ajurvédskom pavilóne. Na záver dňa romantická večera, prechádzka k Druidskému kruhu a obloha plná hviezd... Jednodocho, pokoj v duši.

Tak ktorý z dôvodov je ten váš na prežitie leta bez starostí?

Otvoriť galériu
Zdroj: Resort Svatá Kateřina

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sexi blondínka Adriana Sklenaříková.
Foto
Sexica Sklenaříková otvorila Pandorinu skrinku: Emotívna spoveď! Hrozné, čím si v živote prešla
Severokórejský líder Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
USA ukazujú prstom: Drsné obvinenia! Pozrite sa, čo majú KĽDR a Rusko potajomky robiť
OTRASNÝ nález počas bieleho dňa: Polícia dobre váži slová! Kto jej to urobil?
 Učiteľka Kateřina sa úplne nahá váľala v blate a za zvukov elektronickej hudby okolo seba rozhadzovala hlinu.
Foto
Bizarné VIDEO! Nahá učiteľka v Česku sa váľala v hline a rozhadzovala ju: Všetko videli malé deti
Posledná rozlúčka sa bude konať v piatok 3.5.
Foto
TRAGICKÁ nehoda: Policajt Filip († 28) prišiel o život len pár dní po oslave narodenín! Krásny odkaz od kolegov
Foto
Myslela si, že len potrebuje okuliare, pravda ju odrovnala: TENTO detail vás môže stáť život!
Americký prezident Joe Biden.
Biden o univerzitných protestoch: USA nie sú autoritárske, ale poriadok musí byť
Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Krviprelievanie pokračuje: Rusi útočili v Charkovskej oblasti, doplatili na to najmenší
Účastníci protivládneho protestu hnutia Progresívne Slovensko v Bratislave
Foto
Bratislava na nohách: Tisíce ľudí vyjadrili nesúhlas voči vládnym zásahom do RTVS a 2. piliera
3D ilustrácia zobrazujúca biele a červené krvinky v cieve (ilustračná fotografia).
Nový prelomový liek na rakovinu? Lekári sú nadšení: Ich objav by mohol zatočiť s nádormi
Ilustračné foto
V meste na západnom Slovensku museli okamžite uzavrieť cestu: Havarijný stav!
Na snímke premiér Poľska Mateusz Morawiecki.
Poľský expremiér sa obul do Bruselu: Poriadny náklad! Na EÚ nenechal nitku suchú