Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2022 09:00 | PR články
PR článok

Z jednej krajiny do druhej aj na lyžiach

Taliansko je bezpochyby jednou z najviac dovolenkových destinácií nielen v Európe ale na celom svete. Bohatá a hlavne zachovaná história, nádherné pláže a množstvo iných zaujímavých miest robia z tejto krajiny ideálneho adepta do dovolenkových katalógov po celom svete.

Táto krajina vám však okrem mora, Florencie či Milána dokáže ponúknuť aj iné zaujímavosti. A to aj počas dlhých zimných večerov, či romanticky zasnežených bielych hôr. Napríklad, najdlhší tunel na svete prepája Taliansko a Švajčiarsko, meria 57 km a tiahne sa popod Alpy. Čiže ak si obujete lyže, pripnete na nohy snowboard či sa len preveziete lanovkou a vychutnáte si výhľady, dokážete prejsť z jednej alpskej krajiny do druhej.

Kvalita za rozumnú cenu

Perfektné zjazdovky, kvalitné služby, dobré zázemie, ubytovanie na dosah a optimálny pomer kvality a ceny. Ideálne miesto pre skvelú lyžiarsku dovolenku na snehu. To je lyžovačka v Taliansku. Taliani možno nie sú celkom presní a zodpovední v pravom zmysle slova, sú však o to srdečnejší a pobyt vám istotne spríjemnia. Ak porovnáme talianske lyžiarske areály vrátane všetkých naviazaných služieb s ostatnými európskymi alpskými veľmocami, nájdeme celý rad kladov, ale aj zápory. Avšak, medzi hlavné benefity môžeme zaradiť perfektne upravené zjazdovky s umelým zasnežovaním, nádhernú prírodu a jasné slnečné počasie, moderné lanovky, širokú ponuku ubytovania všetkých možných kategórií, špičkovú gastronómiu a pohostinnosť.  Ak si chcete užiť Alpy, ale zároveň nechcete pri zimnej dovolenke siahať hlboko do vrecka, potom by pre vás mohlo byť Taliansko jasnou voľbou. Oproti iným krajinám je Taliansko totiž oveľa bližšie a aj štandard ostatných služieb je tu za veľmi rozumné ceny.

Otvoriť galériu
Zdroj: TravelTrex GmbH

Ideálne podmienky

Lyžiarske strediská sú tu známe rodinnou atmosférou, slnkom, vynikajúcim jedlom a o niečo menej preplnenými zjazdovkami. Najzaujímavejšie lyžiarske strediská v Taliansku sú sústredené do oblasti Dolomitov a Álp. Dolomity ponúkajú stovky kilometrov zjazdoviek v nadmorskej výške od 1500 do 2300 metrov. Lyžiarska aréna Dolomiti Superski združuje až 1220 kilometrov upravovaných zjazdoviek, 450 dopravných zariadení a známy okruh Sella Ronda. Tento komplex pozostáva z 12 navzájom prepojených lyžiarskych stredísk – Cortina d'Ampezzo, Kronplatz, Altia Badia, Val Gardena, Val di Fasse, Arabba, Alta Pusteria, Valle di Fiemme, San Martino di Castrozza, Valle Isarco, Trevalli-Moean a Civetta. Druhá veľká lyžiarska oblasť v Dolomitoch sa nazýva Skirama Dolomiti, má 360 km zjazdoviek a 140 dopravných zariadení. Tvoria ju strediská Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Tonale, Andalo, Monte Bondone a Folgaria. Na severovýchode Talianska, v blízkosti francúzskych a švajčiarskych hraníc, leží región Údolie Aosty s niekoľkými fascinujúcimi lyžiarskymi strediskami. Breuil-Cervinia pod Matterhornom ponúka jednu z najdlhších lyžiarskych zjazdoviek v Európe. Zaujímavým strediskom je tiež Courmayeur-Mont-Blanc, ktorý ponúka výhľad na najvyšší vrchol Európy Mont-Blanc. Zjazdovky sú jedny z najupravenejších, lyžuje sa do výšok okolo 2.500 m n.m., prevládajú ľahké a stredne ťažké zjazdovky. Celý rad najmodernejších lanoviek a v priemere len veľmi nízke percento lyžiarskych vlekov maximálne zrýchľuje cesty hore na svahy a robí ich pohodlnejšími.

Otvoriť galériu
Zdroj: TravelTrex GmbH

Ak si teda chcete vychutnať pohodový prístup k lyžovaniu, nechcete lámať rekordy či prejsť čo najväčší počet kilometrov, ale chcete si posedieť pri dobrom „kapučíne“ alebo len tak brázdiť tiché biele svahy, je Taliansko správnou zimnou dovolenkovou destináciou.  Taliansko má zo všetkých alpských krajín najrozmanitejší charakter pohoria, preto sú tu podmienky pre zimné športy ideálne. Slnkom zaliate hore, tiché šumenie padajúcich vločiek, krásna prírody a milí ľudia. Možností strávenia zimnej dovolenky je tu nespočetné množstvo. Ak vás nepresvedčia vynikajúca talianska kuchyňa, alebo hlučné rozhovory kamarátov v kaviarni, tak pocit chladivého čerstvého vzduchu pri zdolávaní ľahkých aj ťažkých lyžiarskych svahov, rozhodne áno.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Fico vychválil naše členstvo v Únii do nebies: V tomto bode však nastala zmena
Kolumbijský prezident Gustavo Petro
Krajina ruší vzťahy s Izraelom: Čo ju k tomu viedlo? Šéf izraelskej diplomacie si následne nedával servítku pred ústa
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo