Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2022 06:00 | Šport | Futbal

Sedemročné čakanie na gól stálo za to: Lobotka skóroval po sóle à la Maradona

Konečne sa dočkal! Dlhých sedem rokov a 225 zápasov nestrelil slovenský reprezentant a stredopoliar Neapola Stanislav Lobotka (27) gól na klubovej scéne. Podarilo sa mu to až v nedeľňajšom ligovom zápase proti Janovu (3:0), keď jeho famózne sólo pripomenulo domácim fanúšikom časy argentínskej futbalovej legendy Diega Maradonu († 60).

Slovenský futbalista strelil naposledy gól na klubovej scéne ešte v máji 2015 proti Senici. V tom čase hájil farby Trenčína. Potom ho na sedem rokov opustilo šťastie, keď sa mu nepodarilo skórovať v dánskej lige, v drese Nordsjaellandu, ani v španielskej La Lige, keď hrával za Celtu Vigo a vyšlo to až na šesťdesiaty tretí pokus v drese SSC Neapol.

V stretnutí proti Janovu nastúpil ako striedajúci hráč v sedemdesiatej tretej minúte a o osem minút neskôr predviedol parádne sólo z vlastnej polovice ihriska, ktoré zakončil presne mierenou strelou k tyči.

Fanúšikom tak pripomenul legendu Neapola Diega Maradonu, ktorý takýchto krásnych gólov strelil počas svojej kariéry neúrekom. „Akoby mu gólový recept dal samotný Diego,“ napísal na sociálnej sieti jeden z fanúšikov. Nový Čas v tejto súvislosti oslovil slovenského reprezentanta, ktorý však na otázky do uzávierky neodpovedal.

Pre talianske médiá sa vyjadril, že ho gól veľmi potešil, ale dôležitejšia bola rozlúčka s odchovancom klubu a ikonou Lorenzom Insignem, ktorý po sezóne odchádza do MLS, do tímu Toronta.

„Veľmi mi pomohol začleniť sa do mužstva. Som rád, že som mohol byť pri jeho rozlúčke,“ vyjadril sa Lobotka, ktorý zároveň prezradil, že na novú sezónu ešte nemyslí. „Ešte musíme odohrať posledný zápas, potom ma čakajú reprezentačné povinnosti a potom si chcem užiť s rodinou dovolenku,“ dodal slovenský futbalista.

Tešil sa aj z postupu Podbrezovej

Slovenský reprezentant je držiteľom väčšinového, 35-percentného balíka klubových akcií FK Železiarne Podbrezová, ktorá v piatok spečatila postup do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

„Stanko všetkým v klube zagratuloval k postupu do ligy. Vieme, že dianie v klube a výkony pozorne sleduje. My zase na revanš jeho a videli sme aj ten parádny gól proti Janovu. Vždy mu so žartom hovoríme, aby sa viac motal okolo šestnástky, tak bude dávať viac gólov a bude ešte lepší hráč, akým je,“ povedal pre Nový Čas generálny manažér Podbrezovej Miroslav Poliaček.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí