Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2022 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ženích Michal sa stal terčom podvodníkov: Prišiel o veľké peniaze aj o vysnívaný dom!

Naletel podvodníkom! Michal (38) sa ukázal ako jeden z mnohých ženíchov, ktorý sa snažil pomocou šou Svadba na prvý pohľad nájsť svoju spriaznenú dušu.

Žiaľ, nepodarilo sa mu to a vzťah s televíznou nevestou Dianou (30) mu nevyšiel. Avšak na lásku nezanevrel a po jeho boku je azda už jeho vyvolená. Ako informoval Nový Čas v auguste, je ňou Monika z Bratislavy. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že sa mu začínajú pekné časy, opak je pravdou. Michal totiž narazil na firmu podvodníkov, ktorí ho obrali nielen o veľké peniaze, ale aj o vytúžený dom, v ktorom chcel začať nový život po boku svojej lásky. 

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Michal zo šou Svadba na prvý pohľad prežíva poriadne krušné chvíle. Sen o jeho novom bývaní sa ani len nezhmotnil do reálnej podoby a už prišiel o veľké peniaze. Košičan, žiaľ, naletel na nekalé praktiky jednej firmy a z jeho predstáv o mobilnom drevodome je len jedno veľké fiasko. „Chcem všetkých upozorniť na podvodné praktiky stavebnej firmy z Rimavskej Soboty. Pred rokom, dňa 24. 11. 2020 sme podpísali zmluvu na stavbu mobilného drevodomu s dodaním do cca apríla 2021,“ informoval niekdajší ženích.

„Po prevode prvej zálohy 6 000 eur a následne o 2 mesiace, keď už bola postavená v Rimavskej Sobote vo firme hrubá stavba, ktorú som osobne navštívil, som previedol druhú splátku 11 000 eur. Potom sa postupne začali vyhovárať, prestali dvíhať telefóny, preberať poštu,“ zazneli nahnevané slová Michala, ktorý je z celej situácie zhrozený. Tento stav trvá do dnešného dňa, čiže 8 mesiacov po splatnosti zmluvy.

„Nemám ani 17 000 eur, ktoré som zaplatil z pôžičky, ktorú som si vzal, ani stavbu, ktorá je nedokončená a chátra na dvore v areáli firmy,“ doplnil celú situáciu Košičan. „Všetci poškodení sme z toho na nervy. Väčšinou sme prišli približne o 15 000 - 20 000 eur. A zamestnancom by mal dlhovať cca 10 000 eur, čo písali. Je to celé strašné a masaker,“ uviedol pre Nový Čas oklamaný Michal.

Trestné oznámenie

Otvoriť galériu

Z celého podvodu je nešťastný nielen on, ale aj jeho priateľka. „Bol som podať trestné oznámenie v Rimavskej Sobote a tam ho už dobre poznajú,” uviedol Michal. Ostáva len veriť, že takémuto podvodníkovi nenaletia aj ďalší ľudia.

Čo sa môže stať?

Róbert Bános, právnik

Odporúčam koncentrovať sa na podané trestné oznámenie, v prípade, že by bol konateľ danej firmy obvinený, mohol by si poškodený vymáhať škodu priamo od konateľa stavebnej firmy. V trestnom konaní totiž nie je potrebné platiť žiadne súdne poplatky, je to jednoduchšie a lacnejšie, než vymáhať škodu cestou občianskeho súdu. Pokiaľ by sa v danej veci preukázalo, že nedošlo k  spáchaniu trestného činu podvodu, tak je možné vymáhať peniaze podaním návrhu na vydanie platobného rozkazu prostredníctvom súdu. Tu však už treba platiť súdny poplatok a zároveň splnomocniť advokáta na zastupovanie. Treba sa ale pripraviť na to, že pokiaľ by aj kupujúci súd vyhral a následne by sa proti stavebníkovi začala exekúcia, pokiaľ firma nebude mať žiadny majetok, kupujúci sa k svojim peniazom nebude musieť dostať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní