Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2022 12:21 | Šport | Hokej

Škandál v lietadle! Rusi sa bránia proti tvrdeniu Čechov, letušky spravili zásadnú chybu

Na kritiku českej hokejovej reprezentácie do 20 rokov, ktorú vykázali z lietadla pred odletom zo zrušených MS, reagovali už aj Rusi.

Česká výprava mala odletieť z Kanady v sobotu, ale letecká spoločnosť ju spolu s ruskou výpravou vykázala z lietadla pre neprístojné správanie. Manažér tímu Otakar Černý uviedol, že za to mohlo správanie Rusov.

V lietadle bola aj výprava Fínska, tá odletela podľa plánu. "Bola to veľmi zvláštna situácia. Prišli sme na letisko v Calgary zhruba tri hodiny pred odletom. Naši hráči si išli nakúpiť suveníry z Kanady a časť hráčov telefonovala domov svojim rodinám. Naopak ruských hráčov sme videli sedieť v bare. Všetkých našich hráčov som dopredu upozornil, aby mali po celú dobu pobytu na letisku nasadené rúška a aby dodržiavali rozstupy.

Potom sme nasadli do lietadla a už v tej chvíli sme si všimli, že niektorí členovia ruskej výpravy nedodržiavali hygienické pravidlá. Úlohu v tom hral zrejme aj alkohol. Jeden z členov ruského realizačného tímu dokonca fajčil v tuneli pred vstupom do lietadla. Niektorí spolucestujúci sa potom sťažovali na správanie Rusov a posádka z tohto dôvodu nechala vyprázdniť celé lietadlo," uviedol Černý.

Problémom podľa manažéra bolo, že letušky označili ako vinníkov situácie mladých mužov v šedých mikinách: "Tieto mikiny dostali všetci hráči pred začiatkom šampionátu. Bohužiaľ, tie české vyzerajú úplne rovnako ako ruské, len s tým rozdielom, že na mikinách našich hráčov je nápis 'Czech Republic' a na tých ruských 'Russia'. A prakticky len z tohto dôvodu nás hodili do rovnakého vreca ako Rusov a povedali nám, že celá česká a ruská výprava už do lietadla nemôžu nastúpiť."

Reakcia Rusov sa v médiách objavila v nedeľu, tréner výberu Sergej Zubov pre Sport Express uviedol: "Česi všetko veľmi rýchlo zapreli a všetko zvalili na nás. My to neurobíme, ale robiť to, čo robia oni, je veľmi škaredé. Verzia, že ich nepustili späť na palubu, pretože si ich pomýlili s našou posádkou, je jednoducho smiešna. Každá delegácia má určitý počet ľudí, vstupenky nie sú bezmenné, naše mikiny majú rôzne logá a nápisy, pomýliť si tímy je jednoducho nemožné. Ak by sa Česi správali, tak ako tvrdia, pustili by ich späť."

Útočník Vasilij Ponomarev sa vyjadril k situácii, ktorá nastala pred vykázaním oboch výprav: "Sedel som na konci lietadla, kde sedia letušky. Keď sme nastúpili do lietadla, nevidel som, čo sa tam deje. Zapol som si slúchadlá, chcel som zaspať a už som skoro spal, keď ma sused na mojom mieste poklepal po ramene a povedal, že všetky tímy musia vystúpiť.

Stále nerozumiem prečo. Ruská reprezentácia nemala na palube alkohol. Ja som videl jedného hráča Fínska, ako zvracal. Toto sa však nestalo v lietadle, ale v čakárni."

Bývalý tréner ruskej reprezentácie Viačeslav Bykov sa po zverejnení škandálu vyjadril priamo pre portál championat.com, svojim kolegom odkázal: "Hráči a realizačný tím nás zastupujú v zahraničí. Musíme budovať dôveru, tu je sebadisciplína na prvom mieste. Práca s mládežou nie je vždy jednoduchá, ale musíme zabezpečiť správnu výchovu spolu s ich rodičmi. My dospelí nemôžeme zvaliť tento problém na hlavu mladých. Naučili sme chalanov hrať hokej, ale máme aj zodpovednosť naučiť ich, ako sa správať na verejnosti."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Dostane Ukrajina mužov, ktorí sa vyhýbajú odvodu, späť? Na pomoc prichádza aj Poľsko
Britský panovník Karol III.
Foto
ŠOK pre všetkých! Palác prehovoril o zdravotnom stave kráľa Karola III: Hlavného slova sa ujali lekári
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister spravodlivosti Susko si posvietil na sudcov: Prebrali spolu dôležité otázky! Chystajú sa zmeny?
(ilustračná foto)
Európska lieková agentúra upozorňuje na očkovanie proti covidu: Výzva pre výrobcov!
(ilustračné foto)
Žena zjedla sushi z reštaurácie a zomrela! Na jej posledné slová nezabudnete
SNS vymenovalo nového nominanta na post ministra životného prostredia. Je ním Tomáš Taraba
Huliak o probléme so šelmami: V zásahovom tíme nebol nik, kto by bol kvalifikovaný na odstrel medveďa
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Osud školáčky, ktorá pobodala spolužiačku, je spečatený: Proti verdiktu nik nenamietal
Ukrainian flag in the wind. Blue Yellow flag Against the city at night
Slovensko dodalo Ukrajine špeciálne drony: Budú ich používať na jednu dôležitú vec
Cyklista podľa polície zrazil dievčatko a odišiel.
VIDEO Cyklista v centre Trnavy zrazil dievčatko: Šokujúce, čo spravil potom! Spoznávate ho?
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
Veľký HOROSKOP na máj: Kto nájde lásku a koho zradí zdravie? Pozor na risk v práci
A woman is indoors in her living room. Her head is shaved due to chemotherapy. She is sitting and looking thoughtful.
Prelomový postup pri liečbe rakoviny: Lekári pracujú so špeciálnou metódou! Ako to funguje?
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Veľká akcia na Ukrajine, zadržali podozrivé osoby: Pozrite sa, o čo sa snažili