Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.11.2021 12:21 | Šport | Tenis

Polášek chce v Turíne urobiť úspešnú bodku za sezónou: Opäť po boku s Dodigom?

Slovenský tenista Filip Polášek (36) zamieril v stredu do dejiska turnaja majstrov v Turíne (14. - 21. novembra) s cieľom urobiť vydarenú bodku za úspešnou sezónou.

S Chorvátom Ivanom Dodigom sa kvalifikovali na Masters ako víťazi grandslamového Australian Open a hoci sa v lete rozišli, v Taliansku si zahrajú spolu. Polášek s novým deblovým partnerom Austrálčanom Johnom Peerson totiž skončili v rebríčku ATP Race tesne pod čiarou na deviatom mieste.

"S Ivanom sme sa už pri rozchode dohodli, že pokiaľ sa kvalifikujeme na turnaj majstrov a nepodarí sa nám to s novými partnermi, do Turína pôjdeme spolu. Očakávam, že to bude veľmi vyrovnané. V prvej polovici sezóny dominovali Chorváti Mate Pavič s Nikolom Mektičom, no potom vždy vyhral veľký turnaj nejaký iný pár. Môže rozhodnúť pár loptičiek," uviedol pre TASR Polášek. S Dodigom pred dvoma rokmi pri premiére na prestížnom podujatí nepostúpili zo skupiny.

Pred záverečným vrcholom sezóny sa Polášek cíti zdravotne úplne fit a chce zabojovať o čo najlepší výsledok. "Po návrate z turnaja Masters 1000 v Paríži, kde sme s Johnom Peersom minulý týždeň postúpili do semifinále, som si dal dva dni voľno od tenisu. Tréningov bolo dosť, s Johnom sme od US Open odohrali veľmi veľa zápasov. Zdravotne je všetko v poriadku, členok drží. Vo štvrtok absolvujeme v dejisku turnaja úvodný tréning."

Slovenský reprezentant sa teší na nové prostredie a talianskych fanúšikov, ktorí sú temperamentní.

"Nikto z nás nevie, do čoho ideme. Taliani však momentálne veľmi žijú tenisom. Majú veľmi silnú nastupujúcu generáciu na čele s Matteom Berrettinim, Jannikom Sinnerom či Lorenzom Musettim. Títo hráči sa budú objavovať na turnaji majstrov pravidelne. Ja mám Taliansko ako krajinu rád a v súčasnosti je to ideálne miesto na organizovanie veľkých turnajov." O povrchu zatiaľ nemá bližšie informácie:

"Predpokladám, že to bude klasické drevo. Takéto povrchy sú teraz všade na európskych halových turnajoch, v Paríži či vo Viedni. Rýchlosť si otestujeme na prvých tréningoch." 

Polášek sa predvlani stal druhým slovenským deblistom v ére samostatnosti, ktorý štartoval na turnaji majstrov. V roku 2009 sa na Masters zúčastnil Michal Mertiňák po boku Františka Čermáka, slovensko-český tandem postúpil v londýnskej O2 aréne do semifinále. V roku 1998 si vo dvojhre zahral na turnaji majstrov Karol Kučera.

V roku 1987 ešte v ére ČSSR sa Miloslav Mečíř dostal medzi elitnú "smotánku" v singli i v debli. Vo štvorhre sa spoločne s Tomášom Šmídom tešili v londýnskej Royal Albert Hall zo zisku titulu. V roku 2000 mal ísť na Masters v pozícii náhradníka Dominik Hrbatý. Pre zranenie jeho deblového partnera Čecha Martina Damma, ktorý musel ísť na operáciu, však do dejiska turnaja neodcestoval.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?