Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2021 21:46 | Správy | Kultúra

Na opravu kaštieľa v Rusovciach dozrú pozorovatelia: Úrad vlády zriaďuje špeciálnu skupinu

Úrad vlády (ÚV) SR zriaďuje špeciálnu skupinu pozorovateľov k priebehu obstarávania súvisiaceho s rekonštrukciou kaštieľa v Rusovciach.

Informoval o tom tlačový odbor úradu s tým, že do tejto skupiny prizval aj zástupcov Transparency International či Nadácie Zastavme korupciu a ďalších. Úrad tvrdí, že robia všetko na záchranu národnej kultúrnej pamiatky, ktorou kaštieľ je. "V prípade rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky (NKP) kaštieľ Rusovce a priľahlého areálu bol pred časom začatý proces verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavebných prác. Tento proces je však aktuálne pozastavený, jeden z účastníkov totiž podal námietky," ozrejmil úrad s tým, že proces obstarávania bude obnovený od momentu doručenia stanoviska Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Úrad vlády verí, že proces bude ukončený čo najskôr.

Úrad zároveň priblížil, že rekonštrukcia kaštieľa má byť financovaná zo štátneho rozpočtu, pričom sa rokuje aj o možnosti využitia financií z Plánu obnovy a odolnosti SR. Tlačový odbor tiež uviedol, že pred časom sa úspešne ukončilo verejné obstarávanie na výber poskytovateľa služieb - stavebno-technický dozor. "Pričom zmluva s úspešným uchádzačom už je podpísaná a zverejnená v centrálnom registri zmlúv," dodal.

ÚVO pred časom informoval o doručenej námietke v prípade verejnej súťaže, nadlimitnej zákazky na rekonštrukciu NKP kaštieľa v Rusovciach. Smerovať má proti výberu záujemcov podľa príslušného ustanovenia zákona. Podľa zákona možno podať námietku proti výberu záujemcov v užšej súťaži, v rokovacom konaní so zverejnením, súťažnom dialógu, inovatívnom partnerstve, pri zadávaní koncesie a v súťaži návrhov.

Verejné obstarávanie na rekonštrukciu NKP Rusovce - stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie kaštieľa, parku vrátane objektu čeľadníka vyhlásil ÚV SR 16. decembra 2019. Odhadovaná cena zákazky podľa oznámenia je 71.351.790,93 eura bez DPH. Cieľom rekonštrukcie je obnoviť objekt tak, aby mohol byť využívaný na reprezentatívne účely, no zároveň umožniť sprístupnenie aj pre verejnosť.

ÚV SR v prvej polovici mája uzavrel tender na poskytovateľa stavebno-technického dozoru. Podľa zmluvy, ktorá nadobudla účinnosť 13. mája, zrealizuje stavebno-technický dozor spoločnosť TDI – Kompleting. Za služby, ktoré zahŕňajú poradenstvo a dohľad pri projektovej príprave, samotnej realizácii i kolaudácii diela, zaplatí ÚV SR 1.971.840 eur s DPH.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Historická katastrofa v Brazílii: Zomrelo 29 ľudí, ďalších 60 je nezvestných
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!
Bomb in Kobane in Syria
Až teraz odhalili, čo spravili USA vlani v Sýrii: Obrovský OMYL! Ako sa to mohlo stať?
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu