Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2011 12:35 | Šport | Hokej

Potvrdené: Lev Poprad definitívne v KHL, v hre aj Slovan Bratislava

S definitívou účasti v Kontinentálnej hokejovej lige už môže rátať popradský klub Lev v sezóne 2011/12.

Na pondelkovej tlačovej konferencii to potvrdil v prítomnosti prezidenta IIHF Reneho Fasela riaditeľ KHL Alexander Medvedev.

"Dlho sme čakali na vstup klubu zo západnej Európy do KHL. Na tejto ceste bolo veľa problémov, ale som veľmi rád, že sa ich podarilo odstrániť," povedal Alexander Medvedev a dodal: "Klub splnil všetky podmienky na to, aby sme ho mohli zaradiť do KHL, vrátane infraštruktúry a finančných záležitostí. Myslím si, že jeho účasť v boji o Gagarinov pohár prinesie v našej súťaži nové črty. Za to, že sa to podarilo, treba poďakovať aj prezidentovi IIHF Rene Faselovi a prezidentovi SZĽH Jurajovi Širokému."

O prípadnej účasti ďalšieho tímu zo Slovenska, keď sa hovorí najmä o Slovane Bratislava, Alexander Medvedev uviedol: "Viem si predstaviť zápasy v tejto krásnej aréne, kde sa teraz odohrávajú zápasy majstrovstiev sveta. Áno, so Slovanom sme už mali predbežné rozhovory a nevylučujem, že v priebehu jedného, či dvoch rokov, by aj mohol vstúpiť do KHL."

Generálny manažér HK Poprad Tibor Turan je vďačný za to, akú dôveru dostali od vedenia KHL: "Samozrejme, že sme radi, že sme od vedenia KHL dostali takúto dôveru. Myslím si, že je to veľká zodpovednosť spustiť takýto veľký projekt na Slovensku. Samozrejme, že sa budeme snažiť, aby to dobre dopadlo. Myslím si, že podmienky na to máme vytvorené a slovenskému hokeju, či už seniorskému, ale aj mládežníckemu, to môže pomôcť, lebo vidíme, že tu nastala istá stagnácia. Ruské kluby sú veľmi kvalitné a môžu ponúknuť aj kvalitnú súťaž nielen pre hráčov, ale aj pre divákov. Keď sa nám podarí poskladať dobre mužstvo, v čo pevne verím, tak slovenský fanúšik rád príde na kvalitný hokej. Dôkazom toho sú aj tieto majstrovstvá sveta, takže o divácku účasť nemám strach."

Tibor Turan ďalej uviedol, že popradský klub, ktorý bude riadne hrať slovenskú extraligu, bude farmou KHL. "Podľa reglementu súťaže musí mať klub 25 hráčov, z toho šiesti budú hrať za náš farmársky klub," zdôraznil Turan. V Poprade tak naraz budú hrať až tri kluby, okrem HK v extralige a Levu v KHL aj tím Tatranskí vlci v mládežníckej ruskej súťaži. Toho, že by nemali kde hrávať, sa Turan neobáva. "Musíme postaviť tréningovú halu pre 200-300 ľudí a myslím si, že tento problém, čo sa mládežníckeho hokeja týka, sa vyrieši. Dva kluby v pohode môžu hrať v hlavnej aréne, ale tá tréningová hala je podmienkou, aby ten projekt mohol byť úspešný. Od investora máme prísľub, že sa to stihne v čo najkratšom termíne."

"Rozpočet klubu je v objeme 12 až 15-miliónov eur. Žiaľ, k hráčom sa vyjadrovať nemôžem, káder sa v týchto dňoch pomaly kompletizuje a jeho zloženie i realizačný tím by sme mali oznámiť do 14 dní po skončení MS v Poprade," uviedol generálny riaditeľ HC Lev Roman Slavčev a dodal: "Chceme, aby pomer bol 70-80 percent slovenských a českých hráčov a, samozrejme, že sa nevyhneme zahraničným hráčom, Rusom a Švédom určite." Aj keď s prípravou na KHL ide všetko, ako má, Roman Slavčev ešte upresnil, že musia zabezpečiť miestnosť pre videorozhodcov, nainštalovať vyššie ochranné siete a zvýšiť osvetlenie na 1500 luxov. "To nie sú príliš veľké úlohy, čo nás ešte čakajú, preto verím, že do polovice augusta bude popradská aréna pripravená."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Fico vychválil naše členstvo v Únii do nebies: V tomto bode však nastala zmena
Kolumbijský prezident Gustavo Petro
Krajina ruší vzťahy s Izraelom: Čo ju k tomu viedlo? Šéf izraelskej diplomacie si následne nedával servítku pred ústa
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo