Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.01.2011 18:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Spomienka na majstra zábavy Dušana Hergotta († 46): Prišlo iba zopár ľudí!

Päť rokov po smrti Dušana Hergotta († 46) si na speváka zo skupiny Senzus prišlo na cintoríne vo Svätom Jure zaspomínať len zopár ľudí.

Od osudného 16. januára 2006 sa tu každý rok stretávajú jeho najbližší, aby si uctili hudobníka a šoumena, ktorý zahynul na následky krvácania do pažeráka a žalúdka. Na spomienkovej akcii sa pravidelne zúčastňuje Soňa Sodomová (43), žena, s ktorou Hergott prežil pätnásť rokov života, no nikdy si ju nezobral. Aj keď by sa zdalo, že o peniaze nemá núdzu, opak je pravdou! Tento rok sa na spomienkovej akcii, ktorú pravidelne organizuje kapelník skupiny Senzus Pavel Peschl, zúčastnila len necelá tridsiatka ľudí. Tak ako po iné roky, tam však nechýbali Hergottova družka Soňa spolu s jeho dcérou Sárou (10).


Senzus stále zarába na akciách

Žena, ktorá bola Hergottovi za posledné roky jeho života najbližšie, znáša spevákovu smrť stále ťažko. „Vždy si poplače. Hlavne, keď som rozprával o nej a o Sáre, tak bola veľmi dojatá. Dušan zomrel nečakane, ony ostali v podstate samy, bez opory manžela a otca. Robí zdravotnú sestru a nezarobí veľa. Určite to nemá ľahké,“ povedal Novému Času Peschl. Soňa zrejme nemá žiadny iný príjem, a to aj napriek neustálemu úspechu kapely, s ktorou Hergott vystupoval. Senzus totiž stále zarába na akciách, nakrúca televízne programy, ktoré reprízuje aj Česká televízia, a v neposlednom rade vystupuje aj na rôznych večierkoch. Podľa Peschla sa upokojila aj komplikovaná situácia medzi príbuznými. Na minulých rozlúčkach bolo cítiť napätie medzi príbuznými, keďže sa po Hergottovej smrti rozpútal boj o majetky. Teraz už spolu vychádzajú oveľa lepšie.

Na hrob vždy ľudia prinesú kvety a zapália sviečky

Dušan nebol docenený

„Priznám sa, že som si všimol, keď tam sedeli, tak o tejto téme nepadla ani zmienka. Správali sa k sebe lepšie, aj sa porozprávali. Myslím, že sa to už vyriešilo, ale nie som si istý, viete, to sú také veľmi privátne veci,“ hovorí Peschl. Aj keď už kapela Senzus má za Hergotta náhradu, kapelník Pavel Peschl na svojho kamaráta nikdy nezabudne. Preto každý rok príde k hrobu Dušana Hergotta a s najbližšími ľuďmi si zaspomína. „Každé výročie si v krátkosti spomenieme na neho, aký bol, čo dosiahol. Ak niekto chce, môže si do mikrofónu niečo povedať. Ja osobne si myslím, že si to zaslúži, nebol docenený. Odišiel skôr, ako mal,“ povedal Novému Času Peschl. V porovnaní s davmi ľudí, ktorí počúvali jeho hudbu, kým žil, si pamiatku Dušana Hergotta chodí uctiť minimum ľudí. Peschl sa každý rok snaží poslať ľuďom pozvánky.

Kapela Senzus, v ktorej ostali Paľo Peschl (vpravo) a Igor Fekete,baví ľudí dodnes. Bohužiaľ bez nezabudnuteľného člena Dušana Hergotta (vľavo)

793449:article:true:true:true

„Pozývam, koho môžem. Celú moju databázu ľudí, maily a, samozrejme, jeho blízku rodinu, družku Soňu, bratov so ženami. Tento rok tam bolo tak tridsať ľudí,“ hovorí Pavel. „Priznám sa, že som aj mnohým nestihol zavolať. Ale vždy prídu aj ľudia z východu, čo ma nesmierne teší, niektorí sa ospravedlnili,“ približuje, prečo sa na spomienke zúčastnilo menej ľudí ako po minulé roky. „A pritom bolo slniečko, krásne teplo, inokedy tu ideme pomrznúť,“ dodáva.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?